Kde skladovat cibuli

Poradíme vám, jak cibuli skladovat. Jak doma skladovat potraviny. Víte, kde uložit česnek či rajčata? Najděte jim jejich místo Foto: Najděte jim jejich místoFoto: Thinkstock.


Do lednice nedávejte ani brambory, cibuli a česnek, pokud nemáte sklep, ukládejte je raději na nejchladnější místo ve spíži. Pokud jste si vypěstovali česnek vlastní a přemýšlíte, co s ním, .

Ta z dovozu, kterou v zimě a na jaře v obchodech seženete, se s ní vůbec nedá srovnat. V kuchyni se navíc bez dobré cibule neobejdeme. Většině pokrmů dodá ten správný říz. Kdy je ale ten pravý čas cibuli sklidit a jak ji skladovat , aby neshnila a pěkně tvrdá a šťavnatá vydržela až do příští sezóny? Skladování cibule a česneku skladování,cibule,česneku,uskladnění,jak skladovat , cibuli ,česneku,uskladnit,uchovat.


Pokud česnek, a samozřejmě také cibuli pěstujete, pak si pročtěte článek o skladování, aby vám tato zelenina vydržela bez úhony co nejdéle. Přidáváme ji všude tam, kde nám chutná a kde je jí třeba! Když jsou suknice cibule vysušené tak, že na dotek šustí, můžete ji přesunout tam, kde následně stráví celou zimu.


Opatrně z cibulí odstraňte zbylou hlínu a plody prohlédněte.

Každý z nich, který jeví i malé známky poškození, bez milosti dejte stranou a co nejdříve spotřebujte. I vám se už zřejmě stalo, že vám doma ve spíži začal česnek klíčit nebo to, že vám cibule změkla, případně úplně shnila. Cibule se nejlépe skladují v suchu, temnu a . Dnes vám prozradíme jednoduchou a levnou metodu, jak si udržíte váš česnek a cibuli čerstvé co nejdéle, bez problémů i celé měsíce.


To vám prozradí dnešní článek. Uchovávání čerstvých bylinek. Bylinky vydrží déle v mikrotenovém sáčku v lednici, který uložíme do zásuvky, kam. Oloupanou a nasekanou cibuli uchováme až týden čerstvou, pokud ji vložíme do plastikové krabičky, dobře uzavřeme a uložíme do lednice.


A tak jsem po chvíli váhání přece jen došla pro bedny do stodoly a začala vytahovat jednu cibuli po druhé. Kdy a jak sklidit cibuli a česnek? Koupit se dají během celého roku.


Pokud si cibuli sami vypěstujete a uskladníte, můžete je škrtnout z nákupního seznamu. Sušte cibule na místě, kde na ni nebude působit sluneční světlo ani vlhkost. Vytáhl jsem je ze země a nechal jsem je oschnout na přímém slunci. Došlo k zapaření pod 1-vrstvou suknic a vznikla bodová modrá plíseň. Po sloupnutí poslední suknice již není.


Příště budu sušit bílou cibuli pozvolna ve stínu a na průvanu. Ještě poznámka, bílá cibule se nedá dlouho skladovat , ale je .

Jak skladovat česnek a cibuli , aby vám vydržely několik měsíců. Mnozí lidé mají tendenci kupovat česnek a cibuli ve velkém množství. Bohužel často vyhazují své zásoby. Rozhodně je neukládejte v lednici, kde chlad cibuli změkčí, což vede k uvolňování zápachu, který ovlivní chuť ostatních potravin.


Stejně můžete skladovat také česnek a cibuli. Vyloupané ořechy skladujte dobře uzavřené v mrazničce, kde vydrží až jeden rok , nebo v chladničce, kde vydrží čtyři až šest měsíců. Cibuli je dobré skladovat na suchém, chladném a dobře větraném místě, proto se dříve věšela v copech na trámy. Jestli máte starší dům s půdou, můžete úrodu zavěsit na trámy v sítích, kde vydrží delší dobu tvrdá a zdravá. Až udeří opravdové mrazy, přesvědčte se, že cibule nemůže na místě, kde ji . Asi po dvou týdnech se k nim vrátíme a shluky cibulí mírným vykroucením rozdělíme.


Neúprosně zlikvidujeme cibule nahnilé i poškozené a cibule roztřídíme podle velikosti. Příští rok totiž pokvetou jen cibule o velikosti v obvodu alespoň cm. Velké, vysušené a od půdy očištěné cibule necháváme přes léto . Cibuli pak uložíme na suchém a vzdušném místě, kde teplota v zimě neklesne pod °C. Namrzlou cibuli je třeba po rozmrznutí okamžitě spotřebovat. Zajímavostí je, že déle a lépe můžeme skladovat cibuli vypěstovanou ze semene než ze sazečky.


Cibuli skladujeme opatrně uloženou do bedýnek, nebo . Potřebují chladnou místnost s teplotou ne vyšší než °C, kde by neměla klesnout pod °C. Chybu už nesmíme udělat při samotné sklizni jablek. Jablka totiž snadno načichnou např.


Druhy, které nelze skladovat v bezprostřední blízkosti. Já dělám cibuli s medem, většinou to přes noc nechám „vylouhovat“ a cibuli v tom nechám ještě přes den a pak ji vyhodím (takže šťávičku máme na dny). Je to docela dobré, sladké, ani to nesmrdí :-) na kašel pomáhá :-). Proč banán tak rychle černá? Podívejte se na našich tipů, jak skladovat zeleninu a ovoce, aby zůstala co nejdéle čerstvá.


Pokud chcete zachovat jejich plnou a přirozenou chuť, skladujte je v té části lednice, kde je teplota vyšší. Brambory a cibuli skladujte odděleně. Znáte ten pocit, když si jdete pro zeleninu nebo ovoce na místo, kde jej uskladňujete a nejdete jen zkažené cosi, které čeká jen na to, až jej vyhodíte do koše.


Pokud skladujete cibuli a brambory v jedné krabici, pak dost brzy, dokonce i mladé brambory, začínají klíčit a přestanou se hodit k vaření. Drobná a skromná cibule šalotka (Allium ascalonica) roste dobře i tam, kde se běžně cibuli nedaří. Cibulky se vysazují od prvního týdne měsíce října, nejlépe na.


Skladovat se dá velice dobře při pokojové teplotě až dva roky, aniž by vypučela a znehodnotila se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.