Smoothie vs odstavnovac

Odšťavňování versus smoothie. Chcete začít žít zdravěji a do svého jídelníčku zařadit více ovoce a zeleniny, ale nejste si jisti, jakou formu zvolit? Zda domů koupit odšťavňovač , či raději přístroj na smoothie ? Fresh džusy, ale i smoothie (koktejly) mají totiž svá pozitiva i negativa, a záleží tedy . Pochopila jsem to tak, že ten smooti(ovač ) vydrží víc, dlouhodobě zvládne zpracovávat(mixovat) i potraviny, které by mixér odrovnaly. Jinak smoothie se podle mě liší od šťáv v tom, že je to .

Oproti tomu smoothie nápoj tělo vstřebá a stráví obvykle až za několik hodin. Mám pít raději šťávy a pořídit si odšťavňovač nebo si připravovat smoothie a koktejly a koupit si mixér? Co je pro moje zdraví lepší? A vůbec, jaký je v tom vlastně rozdíl . Smoothie po malých dávkách neškodí v jakémkoli množství!


Karolína Hornová, Rungo. Obojí má něco do sebe a obojí se, zvlášť s přihlédnutím ke sportu, hodí. Neplatí ale, že je úplně jedno, zda si dáme šťávu, nebo smoothie.

Záleží na tom, jestli se chceme rychle „nakopnout“ energií, nebo spíše . To jsou vlastnosti všech nápojů, které připravíte pomocí odšťavňovače i smoothie makeru. Oba jsou to ideální pomocníci pro všechny, kteří se zajímají o zdravý životní styl, chtějí konzumovat více ovoce a zeleniny v atraktivnější formě a nechtějí utrácet za smoothie a džusy, . Po pravdě, šnekový jsme koupili před lety a dělali v něm šťávu 3x a pak ho dali k rodičům. Tak ctvr roku co ho mame delame freshe min. I když to zpočátku může být nákladnější, premiový odšťavňovač s lisováním za studena vyrábí džus.


Ovoce a zelenina by neměly chybět v žádném jídelníčku, ať už u dětí, dospělých či starých lidí. Jedná se o nezbytnou součást zdravého životního stylu. Nelze se tomu divit – po té spoustě reklam, ve kterých kdejaký Helmut prezentuje mixér jako skvělý odšťavňovač. Vzhledově velmi povedený a výkonný odstředivý odšťavňovač německé výroby nabízený v černé a bílé barvě. Celkový výkon dosahuje hodnoty 9W při maximálním počtu tisíc otáček za minutu (uživatel má možnost vybrat si mezi dvěma stupni rychlosti).


Nádoby na šťávu a vylisovanou dužinu pojmou . Na rozdiel od džúsov, smoothies obsahujú ovocie a zeleninu aj s vlákninou. Naopak, na odšťavovanie veľmi mäkkého ovocia ako sú jahody, zrelé broskyne, a pod. Kdežto do mixéru či mašinky na smoothie ( lidově koktejly) přidáváme krom surovin i vodu a výsledkem je tekutina krémovější a bohatší na vlákninu. Ne všichni však mají úplně jasno v tom, . Tyto odšťavňovače jsou nazývány „pomalé odšťavňovače“, ale .

ODŠŤAVŇOVAČ , LIS NA CITRUSY, NEBO SMOOTHIE MAKER? Píšu opět článek, který je úzce spojen s jídlem. Ale nebojte, příští už bude třeba outfitový :-) Rozhodla jsem se pro vás porovnat všechny tyhle produkty, co mám doma.


Pořizovala jsem je postupně, prakticky vždy po nějakém záchvatu . Jaký odšťavňovač nebo mixér je pro vás ten nejlepší? Odstředivý nebo šnekový? Ukážeme vám, v čem je rozdíl a jaký odšťavňovač vám bude vyhovovat.


Se šnekovými odšťavňovači od nejlepší značky těchto přístrojů na světě můžete připravit zdravé a chutné šťávy z jakéhokoli ovoce či zeleniny. Nyní hledám něco čím ho nahradit – nechci odšťavňovač , ale spíše mixér (klidně čistě na výrobu smoothie – tyčové nástavce apod nemusí mít – tyčový mixér mám ). Taky bych rád zkusil červenou řepu, mrkev . Univerzálně dokonalý odšťavňovač neexistuje, ale vy si můžete najít toho pravého pro svůj životní styl a kuchyni. Potřebuji odšťavňovač nebo smoothie maker? Na druhou stranu rychlé otáčky vytvářejí napěněnou čepici na hladině, která je příčinou rychlejší oxidace vitamínů v porovnání se šnekovými odšťavňovači.


Svěží okurkové smoothie. Okurkové limonády (přidává se voda) a smoothie jsou doslova hitem letošní sezony. Kdo jednou v parném dni ochutnal, už nemůže jinak.


Některé recepty doporučují nápoj osladit, my ale zůstaneme u odlehčené varianty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.