Omáčka do burgeru

Nemá cenu někam dávat houbu, když ji pak pod vrstvou třeba ostré omáčky vůbec necítíte, míní. A radím každou surovinu, kterou do burgeru dáváte, upravit - rajče nebo cibulku krátce ogrilovat, slaninu opéct. Není nutné mít v burgeru syrovou zeleninu, jak je v Česku častým zvykem.


Masovou směs můžete třeba naplnit pikantním sýrem jako v receptu na vepřové burgery s nivou. Grilovaná pochoutka v housce.

Do pečiva vložte také opečenou zeleninu, sýr nebo grilované houby. A nezapomeňte maso v house doplnit některou z ochucených majonéz, dipů či pikantních studených omáček. KOUŘOVÁ BARBECUE OMÁČKADejte do malého kastrůlku 2ml lehké hotové rajčatové omáčky na špagety, lžíci worcesterské omáčky , lžičky uzené mleté papriky, drcený stroužek česneku a lžíci hnědého cukru.


Na středním plameni přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Nechte vařit asi 10–minut do zhoustnutí. Budete mít asi 4ml dipu, který skvěle doplní jakýkoli burger (inspirujte se našimi recepty).


JALAPEÑO DIPDejte do kastrůlku 2g nakládaných, pokrájených jalapeño chilli papriček, drcený stroužek česneku, lžíce krupicového cukru, 250 . Takto připravené je zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.

Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 3-minut z každé strany. Housky rozkrojte a dejte na gril. Bude jim stačit půl až jedna minuta.


Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, na něj burger , cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a . Koupit maso, zeleninu, nachystat omáčky a můžeme brzy skládat hamburger podle naší chuti. V hamburgeru je samozřejmě to nejdůležitější maso. Dbala jsem doporučení, která jsem dostala z několika stran.


Namlela jsem ho doma, abych měla jistotu, že do hamburgerů přijde to nejlepší a přidala jsem i . Dlouze pečená masa jsou opravdovou pochoutkou a velkým hitem. Těší se značné oblibě zejména pro svoji výrazně lahodnou chuť, které se docílí pomalým pečením při nižší teplotě. Křehké maso se krásně rozpadá, takže vidličky na trhání jsou občas nadbytečné.


Pokud takto připravené maso ještě . Konzistence je spíše jako mexické chilli con carne. Takže jsou tam i červené fazole, hovězí maso a samozřejmě spousta pálivých papriček, popisuje Riley. Tuto omáčku si pak naberete a dáte do svého hamburgeru , co se do něj vejde.

Všechno to pak vytéká ven, . Ve velké míse smícháme maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a omáčku Worcestershire. Do středu hamburgeru uděláme palcem prohlubeň - zabráníme tak vypouknutí hamburgeru. Hamburgery grilujeme při středně vysoké . Po uvaření omáčku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem, nechte ji vychladnout a můžete v burgeru podávat. Ovšem nejlepší je omáčku nechat uležet aspoň do druhého dne.


Stěžejní surovina pro správný burger je dobré maso. Abyste měli přehled o jeho kvalitě, kupte maso raději u řezníka. Na dresink dáme do misky malou sklenici majonézy, přimícháme hořčici, vinný ocet, cukr, sůl, sladkou mletou papriku a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme a dochutíme podle sebe.


Mleté maso osolíme a opepříme. Hned po nich na pánvi opečeme bulky po překrojených stranách do zlatohněda. Samozřejmě lze připravit i na grilu.


Domácí BigMac burger skládáme tak, že na spodek housky dáme lžíci dressingu, nasekanou cibuli, salát, plátky kyselých okurek, maso, střed housky, dressing, cibuli, salát, plátky okurek, . Postup: Do větší mísy přidejte jogurt, majonézu, kari, sůl a nadrobno. Náš tip: Dip je ideální ke grilovanému masu ( zvláště vepřovému a hovězímu), do hamburgerů , ale i do salátů! Do umletého masa (nebo zeleniny v případě burgerů vegetariánských) vmíchám všechna dochucovadla a směs uložím nejméně na minut do ledničky. Já si navíc připravuji také různé domácí dochucovací omáčky (inspirace na čtyři z nich jsme vám přinesli v pondělí), které pak udělají z fastfoodové . Ze směsi vytvořte plochých.


Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké cm. Nasekanou cibuli orestujte na oleji dorůžova, přidejte povidla, zbytek surovin a povařte, rozmixujte dohladka a nechte vychladit. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, . Vše vlijeme na pánvičku, vmícháme prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou a necháme asi minuty povařit. Omáčku ochutíme solí, podle potřeby doředíme trochou vody a nalijeme do mističek.


Nyní se pustíme do přípravy kuřecích burgerů : Nameleme si kuřecí maso, které ochutíme solí a mletým pepřem. Než se do grilování nebo do opékání hamburgerů na pánvi pustíte, měli byste si ujasnit jednu zcela podstatnou věc. Odpovězte si na otázku, zda máte rádi.


A omáčku jsem vyrobila z toho, co poskytla opět lednice – jako základ posloužila zbylá nádivka do sladkých koláčů!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.