Podlahové topení plyn nebo elektřina

Protože vytápění představuje největší energetický výdaj domu, dá se na něm také nejvíce ušetřit. Jaká je vlastně pravda o vytápění moderních novostaveb? Pro lepší představivost si v tomto článku srovnáme dva rodinné domy, oba s . Sep Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna).


Vytápění elektřinou nebo plynemalý, nízkoenergetický dům. Jan Během sychravého období a zimních plískanic všem běžným smrtelníkům, kteří doma běžně nevysedávají v kožichu, prudce rostou náklady za vytápění.

Nabízí se klasická otázka, je levnější topit elektřinou nebo plynem ? RD (aktuálně hrubá stavba) o dvou podlažích a celkové podlahové ploše 1mvč garáže. V celé ploše je projektováno podlahové vytápění o celkové délce cca 8m. Celý dům je postaven z . Jul Topení elektřinou nebo plynem v malém bytě posts Oct Topení v RD - plyn nebo elektřina ? Apr More from forum.


Kondenzace spalin v kotli je nežádoucím jevem, protože vznikající kondenzát je agresivní a výměník kotle (laicky řečeno nádoba, v níž se ohřívá voda na topení ) je z obyčejného ocelového plechu a při „opocení“ výměníku hrozí jeho koroze. Aby k tomu nedošlo, musí mít voda ve výměníku . Roční náklady na energie, čím topit ?

Toto číslo je důležité pro dimenzování zdroje tepla (kotle, tepelného čerpadla atd.), pro zásadní rozhodnutí zda topit plynem nebo elektřinou. U domů s tepelnou ztrátou kolem kW . Co je výhodnější - vytápění plynem nebo elektřinou ? Nejúspornější z hlediska nákladů na vytápění klasického nízkoenergetického rodinného domu je elektřina. S rekuperačním větráním, jímž je dnes vybavována většina rýmařovských domů, je dosaženo parametru kWh na čtvereční metr podlahové plochy ročně. K takovému typu je třeba následně přizpůsobit topná tělesa, nejčastěji se doporučují ty s velkou plochou ohřevu nebo podlahové vytápění. Nevýhodou může být vysoká cena za zřízení plynové přípojky, . Sluneční paprsky zeslábly a doma zase zima.


Oprašujeme radiátory, zatápíme v kamínkách, krbech, kotlích nebo žhavíme přímotopy. Kolik nás letos bude stát vytápění , je ve hvězdách. Záleží na tom, jestli přijdou mrazy. Ale samozřejmě taky na tom, čím doma topíte a jestli máte zatepleno. Jde spíše o to, jestli plyn nebo elektřinu!


RD v Hradci nad Moravicí - elektrické podlahové vytápění. Z uvedených údajů je zřejmé, že pořizovací náklady na elektrické podlahové vytápění byly v podstatě poloviční proti klasickému teplovodnímu systému s . Oct My topíme elektřinou , máme podlahové topení , a neměnila bych. Jelikož máme nízkoenergetický dům, náklady na vytápění jsou minimální.


Ale elektřinu bych určitě doporučila.

Jul My jsme v bývalém domku měli topení na elektřinu a byla to pálka, na plyn si myslím, že je to stejné. Je nutné mít pro tento kotel zvlášť místnost, nebo už jsou ty dnešní trochu modernější a lze je mít přímo v koupelně? Moderní systémy podlahového topení jsou efektivní alternativou ústředního topení, neboť tepelná pohoda se šíří od podlahy ke stropu rovnoměrně.


Elektřinou vytápěný dům. Je nějaký cenový rozdíl mezi domem, kde se bude topit plynem a rodinným domem se systémem elektrického vytápění ? Mám na mysli speciální stavební úpravy nebo. Sep Jsou velmi dobře regulovatelné ve velkém rozsahu a dají se připojit k různým typům topných soustav, jako jsou například radiátory či podlahové vytápění. Do správně navržené topné soustavy lze podle odborníků také ke kotli připojit i doplňkový zdroj tepla (třeba krb, krbová kamna) nebo solární kolektory, . Vybrat to správné vytápní stavby dá někdy zabrat. Podlahové topení je moderní, efektivní a ekonomický způsob vytápění stavb.


Můžete zvolit elektrické podlahové topení nebo teplovodní podlahové topení. Mar Je všeobecně známo, že cena elektřiny za kilowatthodinu je o poznání vyšší než u zemního plynu. I tak ale existuje spor mezi zastánci elektřiny a jejich plynovými oponenty. Co je tedy výhodnější a jaký typ vytápění zvolit?


I Jedna z hlavních nevýhod topení elektřinou byla zmíněna už na . Missing: podlahové Podlahové vytápění: uspoří energii a topí efektivně? Oproti radiátorům je jeho roční spotřeba až o nižší. Pokud topíte plynem nebo elektřinou , díky nižší spotřebě energie na vytápění se snižují také zálohy za elektřinu nebo plyn. Výhodou podlahového vytápění je, že dokáže .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.