Froté ručníky praní

Aby byly ručníky stále stejně barevné, měkké a hebké jako při koupi, měli bychom vybírat kvalitní zboží a správně o ně pečovat. Při pořizování ručníků a osušek se zaměříme nejen na barvy a velikosti, ale také na gramáž, materiál a délku vláken. Při praní pak dodržujeme základní pravidla.


Neděste se, že se při prvním praní ručníky trochu srazí. To je zcela normální efekt.

Před prvním použití by se měly ručníky vyprat dvakrát a nechat přirozeně usušit. Při tomto procesu se volná vlákna povolí a ty ostatní se srazí a utáhnou. Tak zaručíme, že nám ručníky vydrží delší dobu. I prádlo pro alergiky nebo miminka stačí prát na stupňů, vyváření není nutné. Froté ručníky perte raději na stupňů a důkladně je vymáchejte.


Současné prací prášky si poradí se špínou dokonce i při stupních. Měkkost ručníků nejdéle zachováte, . Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké.

Prosím o radu - v čem vyprat, jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Na jedno praní max osušky nebo ručníky. Neper je všechny dokupy.


Zbytek drobné prádlo nebo i lůžkoviny, ale nic moc nasákavého. Také milujete ten pocit, když se po koupeli můžete zachumlat do měkoučké, hebké a voňavé osušky, jenže ty vaše připomínají spíš vybledlou, nelibě vonící onuci plnou vytahaných nitek a nevzhledných žmolků? Používáme je každý den, a tak je pochopitelné, že chceme, aby naše ručníky byly měkoučké, bez zápachu a samozřejmě savé.


A co dělat, když nejsou dokonalé? Poradíme Vám jak správně prát nově koupené froté ručníky aniž by jste je poškodili či znehodnotili. Jak prát froté ručníky (péče o froté textil). Pokud v našem eshopu (nebo kdekoliv jinde) zakoupíte nové bavlněné froté ručníky , je třeba, abyste je před použitím důkladně vyprali. Nové froté ručníky totiž pocházejí přímo z tkalcovských stavů, obsahovat proto mohou nežádoucí aromatické molekuly či mikroskopické prachové . Nevím čím to je, ale po nějaké době mám tvrdé froté osušky i ručníky.


Bambus je antibakteriální, a hlavně ručníky s podílem bambusu bývají měkké stále. Do máchání dávejte ocet nebo máchadlo vyrobené z kyseliny citronové a do praní sodu na praní , která změkčí vodu. Většinu ručníků můžete také bez problémů sušit v sušičce, buď přímo programem na ručníky nebo maximálně na střední stupeň.


Ručníky můžete prosušit třeba i jednou za pár dní bez předchozího praní , zvlášť, pokud je necháváte ve vlhké koupelně.

Naopak žehlení se zvlášť u froté ručníků nedoporučuje, . Stalo se vám, že po vyprání nejsou ručníky tak hebké, měkké a nesají tak dobře? Pravděpodobně jste zvolili špatný program, prací prášek nebo teplotu. Praní ručníků není jen tak, jakmile tomu ale přijdete na kloub, uvidíte, že vám vydrží jako nové mnohem déle. Péče o froté ručníky je jednoduchá díky výjimečným vlastnostem výchozí suroviny - bavlny i bambusového vlákna. K problémům dochází většinou nesprávným zacházením s ručníky a osuškami nebo nevhodnou péčí.


Proto je nutné si vždy pečlivě přečíst návod na praní a udržování. Pozor na ručníky , které jsou vyrobeny ze směsí umělých vláken – ty mají tendenci rychleji se odírat a také nejsou tak savé jako ručníky froté nebo bambusové . Jen máloco se vyrovná dobrému pocitu po teplé koupeli či sprše, když se zavinete do měkké froté osušky. Ne vždy se však podaří froté ručníky udržet v dobré kondici. Přinášíme vám několik tipů, jak docílit, aby vaše ručníky byly příjemné a měkké. U všech ručníků musí být informace pro ošetřování vyjádřené všemi uvedenými symboly v tomto pořadí: praní , bělení chlorem, žehlení, chemické čištění a sušení v bubnové sušičce.


Nedáváte si pozor na produkty, se kterými vaše ručníky přicházejí do kontaktu. Při jejich praní v pračce nepoužíváte bělidlo, a přesto jsou po celém ručníku bílé skvrny? Podle amerických chemiků by mohly být na vině běžně používané přípravky, jako jsou bělící zubní pasta nebo čistící přípravky na pleť proti . Ta na ručnících ulpí jako film a vlákna slepí k sobě. Ručníky tím významně ztratí nejen savost, ale i hebkost a měkkost.


Změkčovače mají kromě toho za následek tvorbu žmolků. Dobré a kvalitní froté se vyznačuje použitím obzvláště hebkých bavlněných přízí, a proto . Pokud se vám ručníky a osušky při prvním praní trochu srazí, nelekejte se, jedná se o zcela normální efekt. Tímto procesem se volná vlákna povolí a ta ostatní se naopak srazí a utáhnou. Tak je zaručeno, že vám ručníky vydrží po delší dobu.


Obávat se nemusíte ani obvyklého žmolkovatění, které nadobro přestane zhruba při . Padesát, nebo tři sta korun – ceny za froté ručníky se liší obchod od obchodu. Moderní světlé i tmavé odstíny. Certifikace zdravotní nezávadnosti: Oeko-Tex Standard 100. Tmavé odstíny nutno prát .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.