Kam nalít ocet do myčky

Setkáváme se často s otázkou „ kam nalít ocet do myčky “. Nalijte šálek octa do dna prázdné myčky nádobí a . Prosím, máte někdo zkušenosti, jak vyčistit myčku octem ? Kam nalít ocet , jaké množství a jakou teplotu. Potíž je v tom, že u naší myčky je vždy program. Ocet čistí, leští a bojuje s vodním kamenem.

Jedlá soda: Dostupný a levný pomocník. Do spodní části vložte šálek, do kterého nasypete jedlou sůl. Stejně tak můžete trochu nasypat do nádržky na mycí prostředek.


Pak už jen spusťte oplachovací program. Kyselina citronová: Podobný zázrak jako ocet. Bohužel se někdy stane, že místo toho, aby bylo nádobí čisté, lesklé a voňavé, je plné usazenin a špinavější, než před vložením do myčky.


Vaše myčka také potřebuje občas vyčistit, jedině tak si zachová všechny důležité funkce! A pak už zbývá jen vzít ocet a nalít na dno myčky.

Pak zapnu na 95°C a kam se hrabe Calgonit. Místo aviváže nedávam,musí to smrdět :-S a já mám na ocet alergii,dělá mi problémy i to čištění od vodního kamene. Tablety do myčky byly jednou z těch méně příjemných položek na mých účtenkách.


A někde jsem četla, že ocet by měl bez problémů nahradit leštidlo do myčky , takže se asi dá nalít i do té nádobky pro leštidlo. Nalij šálek neředěného octa na dno myčky nebo do misky,kterou umísti do horního koše(nedávej do myčky žádné nádobí ani prostředek) a nech proběhnout celý cyklus mytí. Vymytí octem se doporučuje jednou za měsíc.


Pozor: pokud se nedočtete v návodu že je možno v myčce ocet použít,raději si zavolejte na . Nikdy jsem to ale nedělala, tak jsem se jen chtěla zeptat, kam ten ocet lejete - do bubnu? A jak velký množství - to tam vylijete celou láhev? A nalejete tam jen ocet a pračku zapnete naprázdno - na jakej . Určitě ocet ;) Mě to aspoň jako náhrada bohatě stačí a nádobí je stejně lesklé jako s leštidlem ;). Není to leštidlo už v nich. Ocet bys zkusit mohla, jestě jsem ho do myčky nezkoušela tak nevím.


Ideálně alespoň půl lahve, ale klidně i celou. Záleží, jak moc je myčka špinavá. Já většinou zjistím, že jsem myčku opět dlouho nečistila podle toho, že z ní vyndám pro mycím programu nádobí plné usazenin. Pak prostě naliji do myčky takové množství octa, jaké zrovna mám doma .

Nalít ocet dolů je myšleno nalít ho prostě do myčky - nebo kam ? A co leštidlo, je v tomto případě potřeba? Nebo máte nějaký typ, jak ho nahradit? A pokud neseženu hrubozrnnou sůl, můžu použít normální? A mám vybrat nějakou bez jódu?


Děkuji Ivana PS: Ještě dodám k paní Lence . Tome, u nas dostanes i aceto balsamico bianco, ale myslim, ze by ho byla skoda, davat ho do mycky. Ale s tim octem je to opravdu dobry napad a hlavne se nemusi pouzivat nejakych chemikalii. Ale dotaz: kam ten ocet davas, tam kam to lestidlo? V tomto ohledu může pomoci jak jedlá soda, tak i ocet.


Je možné samozřejmě požití obou těchto látek zároveň. Použití dané jedlé sody ani octu není nijak složité. Jednou sodu stačí vsypat do šálku, který do myčky umístíme. Plně stačí – běžné sáčky.


Ocet poté stačí nalít na dno myčky, zavřít, a spustit . I když to vypadá, že myčka se vlastně při každém mytí nádobí umývá sama, není to pravda. Voda může zanechávat na částech myčky vodní kámen, stěny, koše a vnitřek myčky může být pokryt mastnotou, ve filtru se zachytávají zbytky jídel. To všechno potřebuje jednou za čas vyčistit. Ahoj, chci se zeptat, zda nemate nekdo nejakou vychytavku, pripravek,metodu.


Do te nadobky na prasek? A asi jake mnozstvi toho octa? Vyčistí, vypere, dezinfikuje. K čemu jej používáte vy. Přidejte ocet do pračky namísto aviváže – prádlo bude dokonale čisté a krásně měkoučké.


Autor: Thinkstockphotos. Ocet si v českých domácnostech poslední dobou buduje silnou pozici nejen jako potravina, ale i jako čisticí . Může se proto hodit přelití části octa do rozprašovače, ideálně také s funkcí stříkání úzkým proudem. Tuto pomůcku využijete např. Při práci však vždy dbejte na to, abyste si ocet nestříkli do očí a mějte ochranné rukavice. Používáte kvalitní prací prášky, přidáváte aviváž, do bubnu přisypáváte voňavé perličky, ale přesto z pračky vyndaváte prádlo, které po uschnutí zrovna nevoní?


Pravděpodobně je to tím, že jste zanedbali jeho pravidelnou údržbu. Taky nenávidíte reklamy na přípravky do myčky , protože nádobí z té vaší rozhodně taková lesklá prasátka nevrhá? Takže, připravte si sluneční brýle, příští várka nádobí vás oslní!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.