Jak se holit žiletkou

V minulém článku jsme si udělali hezký úvod k tomu, co vlastně mokré holení je a proč je lepší než holení moderní. Co jsme si však neřekli je, jak se vůbec žiletkami holit. A právě to si ukážeme v následujícím článku.


Ze začátku byste se vždy měli holit pouze ve směru růstu vousů. Když se budete holit v tomto směru, neoholíte se sice tak hladce, jako kdybyste se holili v protisměru růstu vousů, ale vyhnete se podráždění. První tahy žiletkou tedy .

V téhle době, kdy se začínají holit i dívky, které to v podstatě nepotřebují, už jsou články „ jak na to“ na denním pořádku. Pro holky začátečnice je to podle mě nejlepší volba. Na rozdíl od jednorázových holítek jsou ty na více použití všemožně vylepšené. Kvalita depilátorů se sice hodně zlepšila a stojky na principu wetdry, které můžete používat jak na sucho, tak ve vaně, jsou mnohem citlivější, i tak se ale bavíme o partiích, které byly určeny k něžnému zacházení. Nejčastější metodou, ke které se proto uchyluje spousta žen, je holení žiletkou.


Návo jak se správně holit a jak dosáhnout nehladšího oholení. Mokré holení není doménou jen mužů a hladce oholených tváří. Kapitolou samo o sobě je i holení intimních partií – ženského i mužského přirození. Víte, které ženy by se neměly holit žiletkou , proč nepoužívat jednorázové holítko víckrát, zda se správně holit po směru nebo proti směru růstu vousů nebo .

Určitě platí, že se člověk snáze pořeže tupou žiletkou – myslel jsem spíš to, že „ ostřejší“ žiletky více dráždí kůži, i když se člověk nepořeže. Dovolte mě takovou vsuvku : nemohu pochopit jak jsem se mohl holit dříve těma běžnýma strojkama a gelama které jsou drahé a nepraktické , mýdla které je přírodní . To, že se této (přiznejme si, ne úplně zábavné) činnosti oddáváte roky, ještě neznamená, že se nedopouštíte fatálních chyb. Chcete se vyhnout zarudnutí, vyrážce i zarůstajícím chloupkům? Přečtěte si, co při práci s žiletkou nikdy nedělat.


Holení vousů patří k běžné úpravě zevnějšku civilizovaného mladého muže, i když se najdou i takoví civilizovaní mladí muži, kteří si pěstují knír nebo. Pokud se chlapec rozhodne, že už se bude holit , měl by zvážit, zda už má co holit. Někteří zkoušejí holení „nanečisto“, i když jim ještě . Kdy je ale nejlepší se holit zaživa? Většina z nás se holí ráno, než jde do práce.


Pravdou je, že nejideálnější je holit se odpoledne či navečer, protože hned po ránu je naše pokožka nejcitlivější. Jak se oholit co nejrychleji a nejkvalitněji? Tak banální věc jako holení nohou, říkáte si. Jenže jistě také znáte suchou kůži po holení, nebo dokonce pálení a zarudnutí.


A jistě jste už zaznamenala, že někdy vydrží nohy hladké dva dny, zatímco jindy máte už za pár hodin pocit, že chloupky rostou téměř před očima. Po každém holení mažu, obyčejným pleťovým mlékem a stačí to. Vyrážky a pupínky se mi úspěšně vyhýbají.


Dekuji predem za rady :kytka: holítkem Gilete a plne cajk ;) cim vic si to budes holit tim vic to bude mekčí ;) chce to holit pravidelne a nenechat mesic narust pak to vic boli mno :jazyk: :mrgreen: Napsat příspěvek. Klasickou žiletkou a jen intimním mýdlem, nic nebolí :nevimožná jestli se.

Ujistěte se , že na holícím strojku jsou hlava strojku s žiletkou a rukojeť pevně připojeny k sobě navzájem. Nyní můžete začít s holením. Držte holící strojek v tupém úhlu (cca stupňů) na kůži. Začněte na tvářích a nechte holící strojek klouzat po kůži.


Použijte přitom jen jemný tlak. Je potřeba se vždy holit ve směru růstu . Málo se ale ví, že časté holení způsobuje také předčasné stárnutí pleti a vznik vrásek. Dermatoložka Jitka Chaloupecká radí, jak všem těmto problémům předejít.


Holení akné jako takové nezhoršuje, spíš můžete mít problém s tím, že se vám tvář kvůli nerovnostem bude holit hůř a že se můžete snáz pořezat,“ říká . Holit byste neměla nikdy nasucho (tudíž naneste gel). Nejlepší začátek je v oblasti mezi stehny – kde jsou stydké pysky, kde byste proti směru chloupků (tedy od zadu do předu) měla udělat pár tahů žiletkou jak na levé tak pravé části ( prosím, prostředek vynechte:D). Poté se vrhněte na holení pod bříškem . Tradičně se holí také mnohé africké kmeny žijící na úrovni doby železné. A i když vstupní investice se zdá vysoká, brzy zjistíe, že tradiční mokré holení je nejen stylové ale také ekonomičtější.


Před holením navlhčete tvář teplou vodou nebo použijte horký ručník. Doporučujeme se holit ihned po osprchování. Kombinací vlhkosti a teplé vody se vousy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.