Dvoje kamna do jednoho komínu

Podle toho co mi říkal kominík, který mi vložkoval komíny a zároveň dělá jejich revizi, tak se do jednoho komínu nesmí zapojit více jak jedny kamna. Podle dnešních norem se vám pod dvoje kamna v jednom komínu žádný revizní technik nepodepíše. Pokud máte pojištěnou nemovitost, tak už většina pojišťoven vyžaduje . Krbová vložka a krbová kamna v jednom komíně?


OTÁZKA: Dobrý den, prosím, poraďte nám.

Máme starší rodinný domek. Do jednoho vyvložkovaného komínu nám odborná firma instalovala krbovou vložku do 10kW a rodičům krbová kamna do 10kW na stejném podlaží. Teď jsme se setkali s názorem, že to tak nesmí být. Ptali jsme se různých kominíků, . Asi hlavní co hrozí je přisávání tzv.


Myslím, že to takto má celkem dost lidí, tak to nebude až tak nic hrozného. Sám jsem měl kdysi takto připojeny dvoje kamna do jednoho komína a fungovalo to v . Dobrý den, je možné do jednoho kouřovodu původně určeného jenom pro krb připojit z vedlejší místnosti hned za stěnou kachlová kamna ?

Pokud není možné současně takto provozovat krb i kamna , je možná varianta, že bude v provozu vždy jen jeden zdroj tepla? TP pak je do jednoho průduchu zapojit lze na jednom podlaží. Jen doplním pokud by šlo o dva lokální uzavíratelné spotřebiče na tuhá paliva teplovzdušné např. Autor: Libor Duchek Datu17.


Pokud by tato dvoje lokální teplovzdušná uzavíratelná kamna na tuhá paliva měla být zapojena do jednoho průduchu nad . Kamna mají výkon 2x7KW, oboje jsou umístěná v přízemí, ve dvou různých místnostech stejného majitele. Je možné připojit dvoje kamna na dřevo do jednoho komínu ? Výška komínu od základny kamen je 8m. Průměr komínu je 30cm, délka kouřovodů cca 2m.


Udělit odpovědi palec Kdo udělil odpovědi . Stavíme nový rodinný dům a plánujeme instalaci jednoprůduchového komínu vedeného u ubvodové zdi. Mohu do jednoho komína napojit dvoje kamna,jedny ve sklepě,druhé v. Mohu oba spotřebiče napojit do jednoho průduchu? V takovém případě může být do jednoho společného komína připojeno až takových spotřebičů do podlaží nad sebou. Takový komín bývá nejčastěji řešen jako vzducho-spalinový systém. Do společného komínového průduchu není možné napojit dva krby, případně krbové vložky.


Pokud vím, do jednoho komínu smí být připojeny jen jedny kamna (krb, atd).

Technika spotřebičů paliv ve svém vývoji směřuje ke stále dokonalejšímu využívání tepla vzniklého při . Nejsem sice kominík, ale podle mě to do jednoho komína zapojit nelze. To je asi dnešní norma, leč dříve, nebl problém mít zapojené troje kamna do jednoho komínu a taky žily :) V domku (po babče a prababče) kde teď žiju a který jsme rekonstruovali, se také topily do jednoho komínu třema kamnama . Jeden na tuhá paliva ze sklepa, druhý na plyn a třetí na krbová kamna. Komín stačí jeden, ale musí mít více průduchů. Nás taky poslední vyúčtování plynu donutilo vrátit se zpět k topení uhlím.


Dobrý den,rád bych se zeptal jaký druh komínu (vložky)budu potřebovat k peletovým kamnům do původního vnitřního komínu (bývalý krb). S vysokou pravděpodobností bude výsledkem odpojení jednoho ze spotřebičů. Za cenu jednoho komína dostaneme ucelený systém se dvěma komíny s příslušenstvím, navíc ušetříme místo v dispozici domu. Lze zapojit krbová kamna s průměrem kouřovodu 150mm do zďeře(sopoch) o průměru 130mm? Vsazují se buď do komínového otvoru pro různé průměry hrdla, nebo mají čtvercovou základnu, která se přišroubuje na horní plochu komína.


Hlavice zkrátka zlepšují tah. Chcem sa opýtať, či môžu byť dva krby napojené do jedného komína ? Napojené by boli presne do toho istého komína , čo ten spodný krb. Co si matně pamatuju ze školy, dvoje kamna šla napojit bez problémů, jen nesměly mít napojení do komína proti sobě.


Kamna by byla v témže podlaží a předpoklad je, že by byla používána zároveň. Děkuji za jakékoli podnětné odpovědi. I kdyby se jednalo o dvoje krbová kamna , není dovoleno zapojovat dvě zařízení nad sebe do jednoho komína. Dobrý den, uvažujeme o koupi krbových kamen na chalupu, kterou rekonstrujeme. Co byste nám prosím doporučil?


Váháme mezi klasickým krbem a právě krbovými kamny. Pokud se však provede ověření spalinové cesty, pak je možné napojit do společného komínu max. Tyto mohou být napojeny na patře, tak i každý v jiném podlaží. Kdo poradí ale 1 ně mám kotel na tuhá paliva jeden komín a chci si pořídit krbová kamna s výměníkem lze to sloučit do jednoho komínu ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.