Chai čaj recept

Průměrné hodnocení (6). Kardamom, hřebíček a pepř rozdrťte v hmoždíři nebo v pevném uzavíratelném sáčku pomocí paličky. Koření spolu se skořicí, zázvorem, mlékem a 4ml vody dejte do rendlíku a přiveďte k varu.


Odstavte, vložte čajové sáčky, zakryjte a nechte louhovat minut. Horká čokoláda, svařené víno… typické nápoje pro zahřátí mají jednu nevýhodu – když to s nimi přeženete, neobejde se to bez následků.

Neplatí to ale o chai čaji. Původem je z Indie, Indové ale jako by ho stvořili pro českou zimu, a obzvlášť pro české Vánoce. Je plný koření, které vašim chuťovým i . Chai čaj je tradiční indický nápoj z černého čaje, mléka a koření, který v zimních měsících dokáže odehnat chmury ze špatného počasí.


Má netradiční chuť a skvěle zahřeje. Každá domácnost má svůj vlastní recept , proto žádný . Recept , podle kterého se vám Chai čaj zaručeně povede, najdete na Labužník.

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, černý čaj a vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a opatrně vlijeme mléko. Zázvor omyjte a očistěte.


Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na. Podle legend chai latte vznikl jako očistný a léčivý nápoj a jeho recept vychází z principů ajurvédského léčitelství. Jestli chcete vyzkoušet jeho ozdravné. Nejen proto, že obsahuje černý čaj , který je sám o sobě dost výrazný, ale i díky kombinaci mléka a exotického koření.


Do litru vody dáme sáčky černého čaje (ideální je obyčejný klasický černý čaj bez příchutě), přidáme 2-lžíce přírodního cukru (v Indii se pije čaj výrazně sladší než u nás) a lžíci směsi koření Chai Másala. Necháme vše na mírném ohni minut provařit. Potom přilijeme litru . Jakmile čaj začne kypět, na pět minut jej odstavte. Pokud sladíte cukrem, přisypejte ho už nyní, med přidávejte naopak až nakonec, aby ho vysoká teplota neznehodnotila.


Nakonec slijte přes sítko a mùžete podávat. Stejně jako indické rodiny, i vy mùžete s receptem na svůj masala chai po čase .

Někdy se mu říká jen zkráceně chai , což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost! Chai (vyslovuje sa čaj ) je indický teplý nápoj, ktorý sa pripravuje z čierneho čaju, mlieka, rôznych druhov korenia a pije sa.


V Indii je známy nápoj masala chai tiež pod názvom yogi. Používa sa k celodennému pitiu namiesto kávy. Povzbudzujúci účinok yogi čaju je rovnako silný, ale trvá dlhšie. Správna zmes korenia urobí z čierneho čaju hrejivý liek. My vám prinášame recept na tento nápoj a zároveň vám vysvetlíme prečo musí mať presné . Zima ještě nekončí a stále nabízí skvělou možnost večerů strávených doma v klidu a pohodě.


Pokud při čtení oblíbené knihy nebo při sledování filmů rádi něco popíjíte, máme pro vás čtyři báječné recepty na kořeněné čaje. Některé vás nakopnou, jiné naopak . Tady přinášíme návod k přípravě – i v Indii různí čajválové připravují chai různě, náš recept nám po stovkách a tisících masal prostě nejvíce chutnal. V našem balení jsou koření a čaj balené zvlášť v uzavíratelných sáčcích. Takové balení umožňuje masalu vařit lépe, než zjednodušující předmíchané směsi. Právě jsem dovařila čaj.


Směsku, co si podmanila svět a semínkem exotiky rozložila naši evropskou představu o čaji. Přesněji šlo o semínka (hodně semínek) a nerozložila, ale obohatila. MASALA CHAI pro English speaking countries taky Chai tea a Chai tea latte má své kořeny ve . Chai tea, Chai Latte,Yogi tea, Yogi Masala, Masala Chai pod všemi těmito názvy se skrývá dokonalý aromatický čaj se směsí koření podávaný s mlékem.


Těm z vás, kteří jsou zvídaví a chtějí si přípravu chai tea vyzkoušet sami, určitě nebudeme tajit recept na správnou přípravu! Dnes speciálně pro čtenářku, která mi právě napsala, že jí tento týden není nejlépe. Tak mě napadlo, že jí i vám napíšu recept na podobné stavy. Pozor není to čaj , je to chai.


Posiluje imunitu, čistí tělo. Na konvičku budete potřebovat: - hrnky vody celé skořice lžíci čerstvého zázvoru, . Jedná se o unikátní nápoj. CHAI ČAJ je luxusní směsí černého CHAI čaje, mléka, cukru a přírodního aromatického koření (skořice, zázvor, hřebíček atd.).


Kořeněné biočaje od SONNENTORU obohatí všechny šálky světa. Přes Chai po kurkumu - pro každého ten správný čaj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.