Elektrické vytápění rodinného domu

Jan Jedna z nejžhavějších otázek týkajících se stavby rodinného domu je otázka volby topení. Nov Před lety jsme začali uvažovat o možnosti stavby rodinného domu , a tak jako všichni, i my jsme řešili systém vytápění. Jan Výtapění elektřinou je doslova ožehavé téma.


Přinášíme proto rozhovor o vytápění rodinného domu pomocí elektrické energie se zastáncem tohoto řešení, panem Stanislavem Ripplem. Pracuje již několik let jako projektant pozemních staveb pro stavební firmu DK1. Porovnání nákladů na vytápění rodinného domu prozrazuje, co je přes veškeré mýty a pověry u moderních zateplených rodinných domů nejvýhodnějším typem vytápění.

K plynovému topení je potřeba plynová přípojka, rozvod plynu po rodinném domu do technické místnosti v ceně několika desítek tisíc pokud je nutné přívod plynu přivádět novým výkopem na pozemku. Sálavé vytápění infrapanely Heatwell je založeno na nejstarším principu vytápění rodinných domů a bytů - sálání. Sálavé teplo je obdobné jako u kachlových kamen, která jsou i nyní hodnocena jako nejúspornější topný systém na dřevo. Tak i elektriké infrapanely dosahují vysoké úspory elektrické energie.


Oct Pro instalaci podlahového vytápění do menších místností, jako je koupelna, WC nebo kuchyně se hodí elektrické topné rohože, které jsou výrazně levnější než teplovodní podlahové vytápění. Tuhá paliva - stáří kotle je rozhodující. Vysoké ceny elektřiny a plynu řeší řada majitelů rodinných domů instalací . Dům vytápěný elektřinou ale nakonec zaplatí celkově nižší účet za energie. Navíc, pokud si do svého rodinného domu pořídíte elektrické vytápění , můžete požádat o .

Nov „V případě pasivního domu není elektrické vytápění z pohledu nákladů problém, na rozdíl od běžného venkovského domu, který je starý padesát let a není zateplený,“ vysvětluje Jan. Ve třetí části série o výstavbě energeticky úsporného domu v Moravanech u Brna jsou uvedeny praktické zkušenosti s topným systémem, reálné provozní náklady za uplynulý kalendářní rok a je posuzována kvalita a způsob vytápění z hlediska umístění zdroje. Bylo provedeno také srovnání rozložení teploty vzduchu ve . Jun V našem přehledu zařízení sloužících k vytápění najdete typů tepelných zdrojů vhodných nejen do rodinného domu , ale třeba také chaty nebo chalupy. Obzvlášť výhodný je při velkoplošném, například podlahovém vytápění. Vytknout mu lze snad jen to, že v peněžence působí průvan.


Elektrické topení je pohodlné: nekouří, nevytváří odpad. V bytech, kde je etážové topení, a v rodinných domech s ústředním topením se dnes často používá přímotopné centrální vytápění. Jde o náhradu kotle na pevná. Nov Rodinný dům můžete vytápět různými topnými systémy a zdroji tepelné energie. Záleží jen na vás, co si vyberete.


Vybrat si můžete z lokálního a ústředního vytápění. Pod lokálním topením si představte topidla umístěná v jednotlivých místnostech (krb, kamna, elektrické konvektory). Oct Pro ústřední vytápění rodinných domů se využívají teplovodní elektrické kotle. Použití elektrokotle se nabízí například při výměně kotle na tuhá paliva, ovšem topnou soustavu je třeba řešit komplexně. Tepelné ztráty domu - to je základ.


Co je výhodnější, vytápění plynem nebo elektřinou? Porovnáme-li si skutečné náklady na vytápění a ohřev vody, pak se nejvýhodnějšími zdroji energie jeví elektrický zdroj tepla ( elektrický kotel nebo elektrické podlahové topení ). Teoretický výpočet ukazuje roční platby za energie.

Ahoj, mám dotaz k technologii vytápění. Kdybyste měli na hranici pozemku přípojky nejenom na elektřinu, ale i na plyn, preferovali byste přesto vytápění většího rodinného domu elektřinou? V projektu je podlahové vytápění elektrickými rohožemi v podlaze, jakou . Feb Přinášíme ceny možností vytápění. Výhodou elektrického vytápění je, že elektrická energie je dostupná téměř všude a je snadné ji rozvést do všech místností v obytné jednotce.


Ceny byly počítány pro vytápění rodinného domu při roční spotřebě tepla asi GJ. V následujícím článku se zabýváme problematikou vytápění rodinných domů na území České republiky. Topení elektřinou je beze sporu nejdražší, na druhou stranu velmi ekologické. Nemusíte řešit skladování paliva, v naprosté většině případů ani dopravu, neboť Váš objekt na elektrickou síť napojen .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.