Malá koupelna barvy

Nejsnazší cestou, jak opticky zvětšit malou koupelnu , je nová výmalba. Oblékněte stěny do světlých barev , které dobře odrážejí světlo, prostor zvýrazňují a vizuálně zvětšují. Nejvhodnější je samozřejmě neutrální bílá barva.


Myslíme, že je potřeba rozbourat zažitá klišé a dát prostor neotřelým nápadům. Aby byla výsledná realizace co nejlepší, chce designér vědět, zda má budoucí majitel nové koupelny konkrétní představu o tom, jak by prostor měl vypadat. Pokud klient váhá, návrhář z rozhovoru zjistí, jaké jsou uživatelovy oblíbené barvy , tvary, materiály a podobně, vysvětluje Dana Lišková, designérka .

I malá koupelna může být funkční a světlá. Toužíte po funkční a útulné koupelně, ve které můžete také relaxovat, ale u nevelkého prostoru si nevíte rady s jeho vybavením? Máme pro vás inspiraci, jak si vytvořit sice malý,.


Obklady, formát a barvy. V malé místnosti použijte dlažbu a obklady . Dojmu většího prostoru lze docílit použitím stejné barvy materiálu na zdech i podlaze. Rozhodně se nemusíte bát velkoformátových dlažeb, spíše naopak.


S jejich využitím bude malá koupelna vypadat velmi stylově.

Keramický obklad je materiál, který skutečně dělá koupelnu koupelnou. Pro optické zvětšení volte co největší formáty obkladů i dlažeb a volte kalibrované, které mají hrany začištěné tak, aby se daly pokládat s co . V kolekci Hex Pietra najdeme geometrické tvary a 3D efekty. Série je univerzální, je možné ji použít na obklad i dlažbu.


FOTO: Keramika Soukup (2x). Ne každá koupelna bohužel může mít rozměry 5x5m, ačkoliv bychom si to všichni jistě přáli. I v malé koupelně by ale mělo být vše zařízeno s maximálním důrazem na praktičnost a také design.


I zde platí obecné pravidlo malých bytů, že je lepší volit světlejší zákla a tudíž i světlé barvy obkladů (bílá, světle šedá, béžová…). Také tmavý obklad může malé koupelně slušet, ovšem musí se dobře nasvítit. Dalším fungujícím a vděčným trikem jsou velká zrcadla, díky nimž lze docílit optického zvětšení . Ne vždy je však prostor pro koupelnu tak velký, jak bychom si přáli.


Jaké řešení zvolit a jakými vychytávkami vybavit koupelnu, pokud pro ni máme ne zrovna velký prostor? Do malé koupelny zvolte raději světlou barvu obkladů, v přírodních tónech. Opticky tak zvětšíte a otevřete prostor.


Tmavá dlažba nevadí, působí stabilně. Obdélné kachlíčky ve vodorovném směru opticky prodlouží stěnu, na svislo prostor zúží a protáhnou do výšky. Malá koupelna pak působí jako .

Staré umakartové jádro nemusí být tím nejhorším, co vás při rekonstrukci koupelny potká. I ve starých cihlových domech najdete „smutné příběhy“. V tomto případě se musel mladý pár a stavební firma v padesát let starém cihlovém domě vypořádat s řadou nečekaných překvapení. Vyhledávejte a ukládejte na Pinterestu nápady na téma Malé koupelny. Obecně platí, že pro malé prostory jsou vhodnější světlé barvy , které je opticky zvětší a prosvětlí.


Pokud ale toužíte například po černém obkladu, který je módní a dodává koupelně elegantní nádech, použijte ho například jen na jednu stěnu nebo ho zkombinujte s bílým. Nikdy nekombinujte víc než tři základní barvy , dvě ale . Není to tak úplně pravda. Zvolíme-li například světlejší obklady, můžeme je doplnit nábytkem s dýhou z tmavého dřeva, který působí velmi luxusně.


Při volbě barevnosti dlažby a obkladů bychom . Zařídit komfortní a zároveň funkční koupelnu na malém prostoru může být tvrdý oříšek. Ono totiž nejde jen o sladění barev a dekorů, ale především o volbu sanitární keramiky a její správné rozmístění. Pokud se tedy pouštíte do rekonstrukce, nebo třeba jen chcete svou malou koupelnu vylepšit, je dobré . Podle původních projektů se počítalo pouze s nutnou.


Koupelna na pár metrech čtverečních. Pro zdůraznění barevné kolekce je možné doplnit několik výrazný prvků v tmavších barvách (např. listely). Navíc přírodní tóny barev působí . Pokud je vaše koupelna těsnější, než by se vám líbilo, podívejte se na barevnou škálu, která kombinuje světlé barevné odstíny se zářivými barvami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.