Jak vyprat ručníky

Ahojky, koupila jsem si kvalitní osušky s vysokou gramáží a ať peru jak peru, ať suším venku či doma, tak mně přijdou takové zatuchlé a tvrdé. Normální tenší ručníky mám voňavé a měkoučké. Prosím o radu - v čem vyprat , jakou aviváž nebo co místo aviváže, aby byly měkké a voňavé? Každý, kdo pere, se jistě zamyslel nad tím, jak správně prát ručníky.


Není to nic složitého, ale chce to dodržet určitá pravidla.

Základním pravidlem, aby ručníky byly dobře vyprané, je koupě kvalitních ručníků. Je důležité si všímat použitého materiálu, gramáže, délky vláken nebo také barvy. Před prvním použití by se měly ručníky vyprat dvakrát a nechat přirozeně usušit. Při tomto procesu se volná vlákna povolí a ty ostatní se srazí a utáhnou.


Tak zaručíme, že nám ručníky vydrží delší dobu. Při praní froté ručníků se neděste. Trvá dlouho, než ručníky.


Než ručník vůbec poprvé použijete, je dobré ho jednou nebo dvakrát vyprat a ponechat volně uschnout.

Samozřejmě je vypereme podle barev a to bílé odděleně od barevného. K praní se více hodí prací gel nežli prací prášek. V případě špatného máchání nezůstane nerozpuštěný ve vláknech. Jak vyprat vaše nové ručníky. Vlákna bavlny se díky tomu otevřou a získají lepší absorpční kapacitu.


Tento postup také pomůže odstranit přebytečné barvivo, které by se mohlo uvolňovat později při praní. Můžete také přidat trochu octa, který pomůže . Také milujete ten pocit, když se po koupeli můžete zachumlat do měkoučké, hebké a voňavé osušky, jenže ty vaše připomínají spíš vybledlou, nelibě vonící onuci plnou vytahaných nitek a nevzhledných žmolků? Používáme je každý den, a tak je pochopitelné, že chceme, aby naše ručníky byly měkoučké, bez zápachu a samozřejmě savé. A co dělat, když nejsou dokonalé? Kvůli hygieně i čerstvosti ručníků je důležité je prát každý týden.


Dobře vyprané a vysušené ručníky se budou déle bránit plísni a tím vám ušetří peníze i čas. Níže uvedené pokyny můžete využít pro. Nejen ponožky, ale i spodní prádlo, ručníky a prostěradla dnes hýří barvami. Přesto stále pereme jako za časů našich babiček, kdy prádlo bylo jen bílé.


Aby byly ručníky stále stejně barevné, měkké a hebké jako při koupi, měli bychom vybírat kvalitní zboží a správně o ně pečovat. Při pořizování ručníků a osušek se zaměříme nejen na barvy a velikosti, ale také na gramáž, materiál a délku vláken.

Také si doma ručníky po každém použití pouze zavěsíte a vyperete je až na konci týdne? Jste nešťastní, protože vaše ručníky mají i po vyprání nepříjemný zápach? Zůstávají vám na nich bílé skvrny, jsou drsné či nedostatečně sají? Máme pro vás ověřené rady, se kterými budou vaše ručníky.


Neperte ručníky na příliš vysokou teplotu, kterou je zbytečně ničíte. I prádlo pro alergiky nebo miminka stačí prát na stupňů, vyváření není nutné. Froté ručníky perte raději na stupňů a důkladně je vymáchejte.


Současné prací prášky si poradí se špínou dokonce i při stupních. Měkkost ručníků nejdéle zachováte, . Zkuste předeprat v roztoku ze žlučového mýdla. Jinak mám pocit, že tyhle oleje jsou cítit i po vyprání , ale není to takový ten divný olejový zápach jako po zapraném běžném oleji. Záleží na základním nosiči - rostlinném oleji.


Hledáte ten správný recept na dokonale vyprané a čisté prádlo? Vdechněte nový život zašlým ručníkům. Nepotřebujete k tomu žádný speciální prací prostředek. Stačí pár korun a tento návod. Nejedna čerstvá hospodyně se dostane k problému praní.


Když se vám už jakž takž podaří popasovat s běžným prádlem, narazíte na ručníky. Chcete, aby byly co nejvíce měkké a nadýchané a zůstaly krásně barevné? Držte se našich rad a budete považována za královnu domácích prací. Poradíme Vám jak správně prát nově koupené froté ručníky aniž by jste je poškodili či znehodnotili. Stalo se vám, že po vyprání nejsou ručníky tak hebké, měkké a nesají tak dobře?


Pravděpodobně jste zvolili špatný program, prací prášek nebo teplotu. Praní ručníků není jen tak, jakmile tomu ale přijdete na kloub, uvidíte, že vám vydrží jako nové mnohem déle. Druhým důvodem je však něco zcela jiného. A to paradoxně prací prostředek.


Ručníky tak ztrácejí i svou savost a jemnost. Jak tedy jinak vyprat ručníky tak, aby byly čisté, voňavé a svěží po dlouhou dobu? Jediné, co musíte udělat, je přidat do praní jedinou přísadu.


Zabráníme tak uvolněným vláknům „přilepit se na naše oblečení. Proto je nutné opatrně zacházet s Vaším novým ručníkem nebo osuškou, abyste předešli možným zatrhnutí oček (zlomenými nehty, prstýnky, zipy atd.) ještě před prvním vypráním , během .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.