Čištění mikrovlnky citronem

Jak čisti mikrovlnku citrusy? Dáš do misky s vodou nakrájený citron , pomeranč, grep, nebo vše dohromady a misku dáš na plný výkon tak na 2-minuty vařit ( pochopitelně bez poklopu),“ vysvětlila mi Jitka. Jaké jsou Jitčiny zkušenosti?


Mikrovlnka plná spečenin, páchnoucí lednice či špinavý sporák se najdou v leckteré kuchyni. Pomeranč zachytí mastnotu, citron mikrovlnku zbaví zápachu a pára uvolní nános spečenin.

Keramické či indukční jsou velice náchylné k poškrábání, s jejich čištěním tedy opatrně. Spečené nečistoty není snadné odstranit z povrchu mikrovlnky. My známe geniálně jednoduchý trik, jak zařídit, aby se vaše mikrovlnka leskla jako nová.


Skvělý trik, jak vyčistit opravdu špinavou mikrovlnku jen pomocí citrónu. Fotogalerie k článku: Snadný návod na čistění mikrovlnky. Největšími pomocníky bude sůl, citron a . Postup je naprosto jednoduchý.

Potřebujete jen misku či sklenici vody, jeden citron a nakonec hadřík. Pro snazší čistění vnitřních stěn mikrovlnné trouby vložte půl citronu do 3ml vody a zahřívejte pomocí mikrovln na maximálním výkonu po dobu minut. Nečistoty ze stěn poté pohodlně a lehce setřete . Vyčistiť dokonale mikrovlnnú rúru dá zabrať, najmä, ak oprskané zvyšky jedla zaschli. Vyskúšajte tento jednoduchý ekologický tip a špiny aj zápachu sa zbavíte bez námahy. S následujícím návodem vyčistíte mikrovlnku raz dva a navíc se šetrným přístupem k životnímu prostředí.


Já dávám samotný citron do mikrovlnky rozkrojený, řekla bych, že je tam potřeba ta pára z citronu , takže citron pořádně upéct a asi klidně jich dát víc, rozkrojených, abych se odpařovala citronová šťáva, vodu dát horkou, ať to netrvá věky. Do mikrovlnné trouby nejspíš dáváte jen jídlo, které si chcete ohřát a hned sníst. Co se ale stane, když do ní umístíte citron ? Možná budete překvapeni.


Geniální nápad mikrovlnka nápad čištění Anežka a Jiřík citron vychytávky. Umýt zaneřáděnou mikrovlnku je někdy makačka. Naštěstí je tu opět geniální dvojice Anežka s Jiříkem, kteří vědí, jak si ulehčit práci.


Bude vám stačit miska s vodou a citron. Sledujte tenhle naprosto geniální nápad ! V případě jen malého zašpinění mikrovlnné trouby zpravidla stačí pouze jí vytřít vlhkým hadříkem či houbou, případně s použitím jarové vody, do které můžete přidat i trochu octa, který má nejen čistící účinky, ale slouží také jako dezinfekce.

Nikdy však na čištění vnitřku vaší mikrovlnné trouby nepoužívejte . Zapomeňte na drahé a toxické čisticí prostředky. Vše, co potřebujete k tomu, aby váš domov zářil čistotou, máte totiž v ledničce. Citrony jsou plné přírodních kyselin, díky kterým mají silné antibakteriální, deodorační, bělicí a dezinfekční účinky.


Dokonale proto nahradí úklidové prostředky plné nezdravých . Jak vyčistit lednici, myčku a mikrovlnku snadno a bez chemie? Pomůžou ocet, citron i soda. Ucet zbaví ledničku všech bakterií i nepříjemného zápachu.


Rychlovarná konvice zanesená usazeným vodním kamenem, mikrovlnná trouba zacákaná desítkami ohřívaných . Zabudnite na drahé a toxické čistiace prostriedky. Všetko, čo potrebujete k tomu, aby váš domov žiaril čistotou, máte totiž v chladničke. Mikrovlnka je zkrátka v dnešní době skoro v každé domácnosti a používáním dostává její vnitřek občas pořádně zabrat. Renčo, to je pravda, s citronem je to další varianta vhodná především pro ty, kterým by ten odér octa vadil.


Vložíme do mikrovlnky na minúty a potom ďalšie minúty mikrovlnku neotvárame. Následne vyberieme nádobu (opäť opatrne) a vyčistíme steny handrou alebo kuchynskými utierkami. Sklenenú tácku opäť umyjeme v dreze. Naplňte misku nebo hrnec, který běžně používáte do mikrovlnky , horkou vodou a vložte do něj na tenké plátky nakrájený citron. Zapněte troubu na nejvyšší výkon a po dobu jedné.


Tento způsob čištění je vhodný nejen na dřevěná, ale i plastová prkénka. Určitě by se našly i další způsoby použití, co třeba . Dejte obě poloviny na talíř vhodný do mikrovlnky se lžící vody rozkrojenou stranou dolů. Spusťte mikrovlnku zhruba na minutu, nebo dokud nebude citron horký a vnitřek mikrovlnky plný páry. Otřete vnitřek mikrovlnky papírovou utěrkou a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.