Pravé těsto na kremrole

Pravé lístkové těsto na kremrole příprava receptu: Z 2g mouky, žloutků, vody, octa a špetky soli vypracujeme I. Je nutné prodělávat ho důkladně, až se na něm dělají puchýře a je hladké a leské. To je zákla aby se celé těsto podařilo. TĚSTO : lžíce octa: 2g ztuženého tuku: 1ml vody: žloutek: 3g hladké mouky: NÁPLŇ: bílků: 3g cukru krystal: Tuk: vejce.


Tak konečně jsem objevila recept na pravé kremrole. Křehké těsto , sladká sněhová náplň a moučkový cukr navrch – přesně to si člověk vybaví, když se řekne kremrole.

Nechce-li se vám spoléhat se na to, jak se vyvedou v cukrárně, upečte si doma svoje! Je to zvláštní, ale tuhle zkušenost mám u dost sladkostí. Proto, když čas nemám, dělám jiné sladkosti. Ale kremrole jsou pro mě obřad a vždy si jejich pečení náležitě užívám. Recept na těsto : Těsto má dvě části.


Sep Tento recept je klenot mé maminky. S těmito trubičkami je vyhlášená široko daleko a lidé si je objednávají na nejrůznější oslavy. Má je tak v malíku, že těsto zadělává už od oka a dokáže natočit i přes pět a čtyřicet kousků z jedné várky těsta.


Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto , které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet.

Snad žádná domácí oslava se bez kremrolí neobejde. Jistě, dnes se dají koupit komplet hotové, nebo si můžete pomoci průmyslově vyráběným listovým těstem , ale ruku na srdce – když domácí oslava, tak snad i domácí kremrole ! Když při jejich přípravě budete postupovat podle našeho receptu, bude vás mít každý za . Jul Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jitko, asi záleží na typu robotu i šlehače :) Ano, v tomto případě cukrový rozvar právě nahrazuje to šlehání v páře. Pocukrovaná kremrole svou jemností a sladkou chutí umlčí leckterého labužníka.


Obzvlášť pokud místo kupovaných kremrolí nabídneme ty domácí. Kremrole jsou cukrářským výrobkem, a proto i výrobní postup a recept na kremrole je i tak trochu tajemstvím každého . Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřené vajíčkem pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě při vysoké teplotě asi - minut.


Upečené kremrole necháme vychladnout a . Mar Synonymem cukrárny jsou alespoň pro mě právě zasněžené kremrole. Vždyť nejedna cukrárna se jmenuje U Kremrolky. Byla jsem zvědavá, jak složitá je příprava kremrolí. Ale v cukrárně Amarilis mě převezli – je to jednoduchá trubička z listového těsta plněná krémem z cukrového rozvaru a vyšlehaných . Sep Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo. Též záleží na poctivém překládání.


Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky, které nikdy nezklame.

Je to těsto jednoduché a ve velké oblibě,jak na . Apr Dokonce bych si i troufl říci, že bych jí v žíle našel stejné promile, jako trampíkům, dle stavu mysli, v kterém se právě nachází. Výborný recept na domácí kremrole. Opilá láskou, upřímnou láskou ke kremrolím.


Ingredience (na kusů) dávka domácího listového těsta – recept naleznete ZDE prošlehané vejce na potření máslo na potření . Doma připravené těsto , vyválené, zamotané do tvaru kremrolí , po upečení plněné sněhem z bílků. POTŘEBNÉ PŘÍSADY: lístkové těsto Na sníh: bílky 280g cukru krupice POSTUP PŘÍPRAVY: Dělala jsem již mnoho kremrolí , ale žádné dělané těsto nás nijak nezaujalo. Aug si kremrole snadno upečete doma a navíc budete mít jistotu, že jsou skutečně čerstvé. Kremrole se většinou pečou z listového těsta , méně často z těsta máslového.


Obě varianty jsou výborné. Listové těsto má ale výhodu, dá se koupit jako polotovar. Návod na listové těsto naleznete zde – Jak udělat domácí . Pokud necháte na ose pouze dvě kolečka a těsto protnete do pravého úhlu, pak vzniknou čtverce, které lze plnit.


A díky přidanému nástavci. Těsto navíjejte od užšího konce trubičky, protože ho zde navrstvíte dvakrát na sebe (viz obr. vpravo dole), aby vznikl pěkný rovný kraj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.