Ledová káva

Velmi jednoduchá a rychlá příprava lahodného nápoje. Do sklenice od přesnídávky dáme 2-lžičky instantní kávy, 1-lžičky cukru. Na sklenici: lžičky inst.


V horkých letních měsících patří mezi oblíbené nápoje ledová káva. Tento chutný nápoj nejen osvěží, ale také povzbudí. Ať už patříte k lidem, co si bez kávy nedokážou představit den, nebo máte rádi kávové speciality, rozhodně ledovou kávu vyzkoušejte.

Má spoustu podob a dá se dochutit různými . Ingredience jsou stejné jako u běžné kávy jen s tím rozdílem, že tato káva neprochází varem. Do této kávy můžeme přidat i kostky ledu či samotnou zmrzlinu (záleží na druhu dané kávy a také na chuti strávníka). Možná Vás překvapí, jak že se připravuje frappé a že vzniklo vlastně náhodou. A jaký je vlastně recept na tu nejlepší ledovou kávu ? Nápoje z kávy většinou připravujeme pro zahřátí, chuť pražených zrn máme asociovanou s horkým pocitem v ústech. Není však nic nového na přípravě kávových nápojů, jejichž účelem je organismus zchladit.


Většinou se postupuje tak, že se smíchá kávový extrakt neznámého původu s ledem, přidá se.

Recept na ledovou kávu , alias frapé, jsem už na stránky dávala… ale to bylo v době, kdy jsem neměla problém s mlékem (potažmo smetanou) a také jsem neměla NutriBullet. Letní dny, kdy teplota šplhá k tropickým třicítkám, jsou pro mnohé časem odpočinku a sladkého nicnedělání. V tomto období si zvláště dopřáváme něco dobrého a hlavně osvěžujícího.


Na své si přijdou i naše chuťové buňky, pokud jim dopřejeme kávovou laskominu – populární frappé. Podle některých definic se ledová káva liší od frappé (či také frapé) tím, že místo ledu obsahuje zmrzlinu. Ledová káva – ideální osvěžení pro . Jiné zdroje tvrdí, že v původním receptu na frappé zmrzlina byla a další zase, že… Nechme teorie, většina podniků stejně studené kávové nápoje striktně nerozlišuje a každý ho připravuje po svém.


Osvěžující ledová káva připravená doma a bez šejkru. Jestli si ji dáte s cukrem, šlehačkou nebo zmrzlinou, to už necháme na vás. Předem uvařené espresso necháme vychladit 2. Espresso, kostky ledu , lžičku cukru a mléko protřepeme v šejkru, až nám vznikne pěna (také můžeme použít ruční šlehač)3.


Do vysoké sklenice vložíme několik kostek ledu a kopeček zmrzliny 4. Zalijeme v šejkru připravenou kávou 5. Zvláště v letním horkém odpoledni je krásně osvěžující vychutnat si tento božský kávový nápoj. Kávu zdobíme šlehačkou a . Chcete vědět, jak si ledovou kávu připravit, aby si zachovala svou specifickou chuť a aroma? Máte rádi italské espresso nebo . Pokud patříte mezi ty, kteří se ani v parném létě neobejdou bez kávy, máme pro vás tip, jak skloubit své potěšení a zároveň se příjemně osvěžit.

Stačí jen smíchat vaše oblíbené předem uvařené a vychlazené espreso s mlékem a kostkami ledu. Ledovou kávu z oblíbené kavárny si můžete připravit i doma, a to rychle a jednoduše. Vše pořádně rozmixujte nebo prošejkrujte, aby se vytvořila hustá pěna. Pak už jen přelijte do vysokých sklenic, a lahodný . Klasika vyšperkovaná k naprosté chladivé dokonalosti!


Karamel se slaným máslem, Espresso Grand Cru – těmito slovy je řečeno vše. Bretoňský vzduch zaplavil smysly, káva Nespresso je uspokojila. POSTUP PŘÍPRAVY Mléko, kávu, cukr a led dáme do mixéru, chvilku mixujeme, udělá se bohatá pěna. Sirup z invertního cukru, Karamelovocukerný sirup, Jedlá sůl, Stabilizátor: karagenan, Aroma, tuku v mléčném podílu.


Může obsahovat stopy sóji. Alergeny jsou označeny tučným písmem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.