Pokrmy z jablek

Urodilo se vám letos tolik jablek , že už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte některý z našich jednoduchých receptů na báječné dezerty či chutné svačinky. Pečené ovoce plněné oříšky a džemem. Nenáročný recept na zdravou sladkou pochoutku.


Co všechno lze připravit nebo pořídit z jablek, se dozvíte v následujícím článku.

Ukážeme si, jaké mohou být recepty z jablek a mnoho dalšího. Sbírka vyzkoušených receptů s fotkou a srozumitelným postupem pro začátečníky i pokročilé kuchaře. Sladká, voňavá, celý rok snadno dostupná a především levná.


Po dobrotách z nich se hned zapráší. A nezáleží na tom, jestli je připravíte k nedělní snídani nebo odpolední kávě. Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v ruce, neděste se. Se zvěřinou si poradíte docela snadno.


Jen je pro lepší chuť masa dobré dodržet.

Smažené knedlíčky buňuelos . Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Měla v rukávu mega rychlé recepty , které zabraly sotva pár desítek minut, ale výsledek byl . Pokud se vám omrzela, zkuste je v nových netradičních dezertech a opět si je zamilujete. V každé rodině najdeme návod na jablečný koláč, ale jablka jako součást receptů, kde se pracuje s masem, to je pro nás téměř neprobádaná oblast, pomineme-li kyselé jablko v útrobách pečené kachny.


Tam to ale zdaleka končit nemusí. Zvlášť s vepřovým masem totiž jablko dovede vykouzlit příjemnou . Kyselá, sladká, křupavá, voňavá – jablíčka mají desítky tváří stejně jako dezerty s nimi. Kdy jindy je ochutnat než právě teď?


Hodí se nejen na přípravu buchet a koláčů, ale jejich chuť vynikne také v . Sadaři, pěstitelé ovocných stromů (a nebo jejich partnerky) si s nadúrodou jablek dokážou poradit. Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde? Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Vaří se, dusí, pečou, smaží a suší, přidávají do kysaného zelí, nastrouhaným jablkem se zjemňuje křen, pečenými se obkládají pokrmy z vepřového a nadívanou kachnu bez jablek si snad ani nedokážeme představit.


Jablko je pro našince opravdu ideální potravinou na celý rok a oproti exotickému ovoci má řadu předností.

Jablečná jídla uspokojí nejen naše mlsné jazýčky, ale prospějí i našemu zdraví. Jablko obsahuje vlákninu, má nízký obsah cukru a málo kalorií. Do svého jídelníčku je tak mohou zahrnout i diabetici a . Můžeme z nich vykouzlit džemy , mošty či je použít při pečení. Připadají vám jablka na sladko trochu nudná?


Poradíme vám, jak se dají nejlépe zpracovat „na slano“. Horký jablečný mošt, voňavý štrúdl či variace jablečných koláčů. Máte letos velkou úrodu jablek a už teď se děsíte, co si s nimi počnete?


Navíc když jich spousta popadá a načervaví a budete je muset vykrajovat… Co s tím vším? Vyberte si z osvědčených receptů babiček i moderních kuchařů a připravte si zásoby na zimu. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny.


Potom přidáme rum a mléko, prosetou mouku a prášek do perníku. Všechno lehce smícháme a přidáme jablka. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Pečeme v předehřáté troubě na 1°C asi minut. Po vychladnutí potřeme moučník polevou.


Moučkový cukr, šťávu z . Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170°C) dorůžova.


Tradiční i méně známé recepty z jablek. Výhodou je jejich univerzálnost - můžeme je vařit, dusit, péct, smažit, upravovat s masem nebo na sladko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.