Skladování brambor na balkoně

I v bytě existuje možnost, jak na vhodné skladování brambor. V případě menšího prostoru se ale budete muset smířit s tím, že uchováte menší množství plodin. Vhodným místem pro skladování brambor v bytě je například balkón.


S přicházejícími chladnými dny vítám možnost skladovat ovoce a zeleninu na našem (městském) balkoně. Pokud se rozhodnete brambory kratší nebo delší dobu skladovat , je důležité, aby byly uloženy v suchu, ve tmě a chladu.

Předejdete tak hnilobě i předčasnému vyklíčení. Pro zabránění klíčení je důležitá co nejnižší možná teplota (zhruba až °C). Mohlo by se zdát, že v dnešní době je téma skladování brambor v domácnostech tak, aby co. Brambory můžete umístit i na balkon , ale nesmějí . Možností je i dobře izolovaná bedna (zateplená polystyrenem), umístěná na balkoně.


Necháte-li je doma v temné komoře, raději byste je měli brzy zkonzumovat. Kolega bydlí v paneláku a sklep je moc teplej tak vymýšlí výrobu.

Já myslím, že takové skladování by se mělo dělat především tam, kde jsou na to ideální podmínky. Tak myslím, že pokud bydlíme v paneláku, musíme se . Skladování ovoce a zeleniny: Jak si udělat zásoby na zimu. V obchodech i na trzích najdeme pytle brambor či jablek a nejednomu z nás některé druhy zachutnají a chtěl by se jimi zásobit na zimu.


I bedničku s kořenovou zeleninou můžete přikrýt režným pytlem a strčit na balkon , nemáte-li sklep. Principy skladování v bytě se v ničem neliší od pravidel platných pro skladování na dalších místech. Velmi vhodným skladovacím místem je také balkón. Vyzkoušejte, jak super je to pocit, když vyjdete z uzavřeného bytu rovnou na zahrádku a navíc doplníte jídelníček něčím z vlastních zdrojů.


Zkuste pěstovat zeleninu na balkoně. Tímto způsobem uskladňuji golden deliciusy, jonathany, spartany a šampiony. Moje švagrová se podobným způsobem pokoušela skladovat jablka na balkoně v paneláku, . Pokud jsou uskladněny správně, vydrží dlouho a zachovají si co nejvíce živin.


Dnes vám prozradíme, jak si můžete doma, či dokonce na balkoně , vypěstovat kg brambor. Některé ovoce a zelenina, jako například banány meruňky, melouny, hrušky, švestky, manga nebo rajčata, uvolňují látku zvanou ethylen. A na tento ethylen jsou citlivé jablka, okurky, lilky, dýně, mrkve, brambory nebo brokolice, proto je nejlepší, když tyto dvě skupiny skladujete odděleně.


Takovou bedýnku umístěte na balkon.

A proč je potřeba zrovna tmavé místo? Na světle začnou brambory zelenat. To značí tvorbu solaninu, který je pro člověka . Ovocné plody by proto měly být skladovány jinde než zelenina, zvláště brambory. Pokud nemáte sklep, můžete plody skladovat na balkóně , případně bedničky vystlat rašelinou.


Aby nám brambory neklíčily, nemáme-li sklep, pomůže krabice vyložená polystyrenem (vyplatí se prohlédnout odpad z prodejen, někdy jsou tam přímo celé boxy), kterou můžeme bez obav umístit i na balkoně v paneláku. Zvrchu ještě můžeme přehodit pytlovinu, nebo starý koberec. Samozřejmě bednu využijeme i na další . Skladovat dnes brambory na balkoně nebo ve sklepě nemusíme, celoročně si je můžeme koupit v obchodě. Máte-li svůj vlastní sklep, otázka skladování zásob na zimu zmizí sám od sebe. Ale držet sklizeň brambor bez něj, v městských.


Tma je pro skladování brambor zásadní. Necháme-li je na světlém místě, začnou za poměrně krátkou dobu zelenat, což je následek nadměrné tvorby solaninu. Ten je jedovatý a může vyvolávat zažívací obtíže.


Bude-li na stanovišti tepleji, začnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.