Jednoplášťová střecha s klasickým pořadím vrstev

Vzduchová vrstva (prostor) . Tento typ souvrství střešního pláště se již v současnosti nenavrhuje a je . Dovědět se základní informace o plochých střechách a jejich jednotlivých typech. Nevětraná střecha s vegetačním porostem . Jednoplášťová mechanicky kotvená střecha. Dle umístění tepelně izolační vrstvy : – jednoplášťová střecha , skladba klasická.

Dle materiálu vodotěsnící vrstvy : – hydroizolační pásy. Publikace rozvíjí obecné principy . Ploché střechy pro dlouhodobě spolehlivé fungování hydroizolace potřebují dostatečný spád. Dříve používané ploché střechy bez spádu, nebo minimálním spádem do , se neosvědčily. S- jednoplášťová plochá střecha s klasickým pořadím vrstev.


Pojďme si je představit podrobněji. Bez parotěsnící vrstvy nad podstřešními prostory s tepelnými požadavky nelze . S plošnou hmotností nad.

S klasickým pořadím vrstev. SKLADBA 4: JEDNOPLÁŠŤOVÁ STŘECHA S TEPELNOU IZOLACÍ A BETONOVOU MAZANINOU POD HYDROIZOLACÍ SKLADBA 5: JEDNOPLÁŠŤOVÁ PLOCHÁ STŘECHA S PAROZÁBRANOU (POJISTNOU HYDROIZOLACÍ) SKLADBA 6: STŘECHA O OPAČNÉM POŘADÍ VRSTEV SKLADBA 6: STŘECHA O . Odděluje vnitřní prostředí od vnějšího jedním pláštěm. S opačným pořadím vrstev (obrácená střecha ). S kompaktní skladbou vrstev.


Tepelná izolace se umisťuje převážně pod hlavní vodotěsnící (hydroizolační) vrstvu ( klasické pořadí vrstev ). Například obrácenou střechu ( střechu s opačným pořadím vrstev ) nelze realizovat na nosné konstrukci s malou tepelnou akumulací, jakoje například nosná konstrukce z dřevěného bednění nebo z trapézového plechu. Můžeme rozdělit ploché střechy na jednoplášťové a dvouplášťové,. Z dnešního pohledu vznikaly skladby jednoplášťových střech s klasickým pořadím vrstev. Hydroizolační vrstvu tvořily asfaltové pásy s nasákavými vložkami (lepenka A 500H) a asfaltové nátěry, tepelně izolační vrstva byla z asfaltokorkových desek a škváry nebo lehčeného betonu a na nosnou konstrukci se . Extrudovaný pěnový polystyren (XPS) není určen do střech s klasickým pořadím vrstev , kde asfaltová vodotěsnicí vrstva je přímo spojena s tepelněizolační vrstvou. Pro dlouhou životnost ploché střechy je důležitá a rozhodující montáž za dodržení technologických předpisů výrobců materiálů a českých státních norem ČSN.


Tyto střechy jsou navrhovány a prováděny bez větraných vzduchových mezer, v naprosté většině případů je povlaková hydroizolace položena na tepelné izolaci. Tento typ střech lze dále dělit na: - jednoplášťové střechy s klasickým pořadím vrstev - obrácené střechy - střechy. V závěru příspěvku jsou na základě vyhodnocených výsledků a zkušeností shrnuta doporučení pro navrhování střech s klasickým pořadím vrstev.


Tento typ tepelné izolace se používá u střech s klasickým pořadím vrstev. Jednotlivé desky z EPS musí být díky své rozměrové stálosti a malé objemové hmotnosti vždy připevněny k podkladu.

Pracovní kotvení není možné vynechat. V případě kotvení je doporučen min. Kombinace pořadí vrstev u rekonstrukce. Vlhkostní režim jednoplášťových plochých střech s klasickým pořadím vrstev projektantům většinou velí použití parotěsnicí, případně pojistné hydroizolační vrstvy.


Takové řešení sice ochrání vnitřní prostory budovy, ale znemožňuje defekt střechy odhalit. Z praktických zkušeností lze konstatovat, že příčina zatečení do . V tomto případě je proto lepší použítí střechy s opačným pořadím vrstev nebo tzv. DUO střechy , než osadit podložky u klasické jednoplášťové střechy přímo na povlakovou izolaci.


U vodotěsné izolace z asfaltových pásů dochází k zatlačování pod- ložek do asfaltového pásu, v případě hydroizolačních . Pochozí plochá střecha s pochozí vrstvou tvořenou zámkovou dlažbou - plošná skladba - spádová tepelná izolace. Při použití kvalitních materiálů a při zachování technologické kázně a správném pořadí jednotlivých vrstev může být plochá střecha naprosto bezporuchová a navíc může výrazně ušetřit náklady na. DUO střecha je pak kombinací jednoplášťové střechy s klasickým pořadím vrstev a střechy obrácené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.