Auto s nejnižší spotřebou 2015

Při výběru nového auta se zákazníci rozhodují podle několika kritérií. K jednomu z nejdůležitějších patří spotřeba paliva. Pokud se chystáte koupit nový vůz právě teď, můžete se inspirovat v našem přehledu těch pěti nejúspornějšíc na trhu.


Občas ale překvapí i jiní. Reálně nejúspornější SUV trojice tříd: těchto modelů „žere.

Reálná spotřeba starých aut: vážně bere Škoda 1L víc než. O spotřebě paliva nejvíce lže Ford Mustang V8. Uvažujete o pořízení menšího auta s nízkou spotřebou paliva?


Jaké vozy patří v současnosti k těm nejúspornějším? Kolik stojí a jakou mají spotřebu ? Skokanem roku se stala Škoda, která snížila množství emisí nejvíce z dvaceti nejoblíbenějších značek v Evropě a polepšila si z osmého na šesté . Spotřeba je obrovské téma a velmi často zásadní parametr při výběru aut.

Pojďme se proto podívat, které nové vozy jsou na tom nejlépe. I když by se mohlo zdát, že nejnižší spotřebu by měla mít městská miniauta, vzhledem k jejich osazení z naprosté většiny benzinovými motory zaostávají i za kategorií malých vozů, kde jsou k dispozici maloobjemové přeplňované diesely. Rekordmanem na českém trhu je auto -neauto, malý Aixam, vozítko s . Rodinná auta s nízkou spotřebou - takový vůz by si přála většina Čechů.


Vybrali jsme dvanáct modelů, které tento cíl splňují. Auto rodinné velikosti za rozumnou cenu s nízkou spotřebou - taková je nejčastější představa průměrného Čecha, když si vybírá nový automobil. Honza Blažek auta s nízkou spotřebou , rychlejší auta na dálnici, Audi komentářů. Audi ASportback e-tron patří na trhu vozů s plug-in hybridním pohonem bezesporu k těm dražším, nabízí však velmi slušnou protihodnotu a fungující technologie. Elektromobil BMW ipatří mezi nejúspornější auta na českém trhu.


Ani momentálně levný benzin nesnižuje hodnotu aut, která se snaží o co nejnižší spotřebu paliva. Seřadit auta podle ceny dovede každý, stejně jako zohlednit do toho i co možná nejnižší spotřebu. Udávaná spotřeba se ale mnohdy neshoduje s tou opravdovou, navíc do výsledků můžou promluvit i auta schopná provozu na alternativní paliva typu LPG nebo CNG. Takže se kterým autem nepřijdete na . Pořídit si auto se spotřebou paliva menší než litry na 1km už nemusí být jen sen.


Na trhu je z čeho vybírat. Ktoré auto skutočne spáli málo paliva?

AUTO BILD zostavil poradie najúspornejších vozidiel v jednotlivých triedach podľa skutočnej spotreby nameranej. Minulý týždeň sme vám predstavili tridsať automobilov triedy SUV, ktorým počas uplynulých štyroch rokov AUTO BILD nameral najvyššiu spotrebu. Dnes zostaneme v rovnakom segmente, no pozrieme sa naň z presne opačného konca a vyberieme si tridsať modelov, ktorým podľa testov ubúda palivo z . Auta s nízkou spotřebou od AAA AUTO ! Nemecký magazín Auto Bild zostavil rebríček najúspornejších áut v ôsmich triedach. Nájdete medzi nimi aj to svoje?


Auto s vôbec najnižšou spotrebou , ak vynecháme japonský plug-in hybri je podľa rebríčka Auto Bildu Renault Clio dCi. Spotreba udávaná výrobcom je len nič nehovoriace číslo. Pri normálnej jazde sa k nej sotva priblížite, to je skôr výnimočná situácia ako pravidlo. Nezriedka skutočná spotreba prekročí tú, ktorú by si želal výrobca o viac než liter.


Navyše pri každom aute je odchýlka iná. Ako teda vybrať najekonomickejšie . Malé vozy s nízkou spotřebou. SHÁNÍTE AUTO S MALOU SPOTŘEBOU ? Spotřeba paliva a celkové náklady na provoz auta jsou často diskutovaná témata, která zvyšují technické nároky na vozy a slouží jako silný impuls k dalším inovacím.


Sháním druhé auto do rodiny. Na delší cesty a plný kufr máme velké rodinné, to druhé potřebuji jen na dojetí do práce. Zajímá mě hlavně spotřeba. Nejen pro autora dotazu . Věra a Jan Horníčkovi vyhráli včerejší 34.


Tradiční soutěže o nejnižší spotřebu se zúčastnilo celkem posádek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.