Čím naplnit sushi

Doporučujeme experimentovat, ale pouze do jisté míry (párek do sushi rozhodně nedávejte!). Ačkoliv sushi s mangem nepatří k hlavním „hvězdám, toto sladké a jemné ovoce v kombinaci s rýží chutná skvěle. Mezi další ingredience, které se k přípravě vegetariánského sushi také hodí, patří různé druhy nudlí, tofu sýr, kousky . Na stranu blíže u sebe položíme po celé délce asi centimetrový proužek ryby, případně zeleniny, zkrátka toho, čím jsme se rozhodli své sushi plnit.


Aug Vaří ji ve speciálních vařičích, do kterých se sushi rýže (používají Shinode) nasype a vařič už pak jen zapípá, že je hotovo. Dochucují trochou cukru, rýžovým octem, někdy i rýžovým vínem.

Ve výsledku nesmí být rýže příliš tvrdá! Ochucenou rýži na sushi necháme téměř úplně vychladnout. Pozor: Uvařenou rýži nikdy neochucujte octovým nálevem v kovové nádobě. Ideální je speciální dřevěná nádoba na chlazení sushi rýže (takzvaně hangiri), ale postačí i jiná dřevěná, plastová nebo keramická miska. Jun I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza.


Dále je ve světě velkým hitem skládat sushi na talíř v barvách duhy a jako náplň maki - rolek používat různé druhy salátů a zeleniny. Další novinkou je také používání . Nov Do tradičních rolek, kde se klade na mořskou řasu nori a spolu s náplní vznikají maki (tenké hoso-maki, široké futo-maki, obrácené s řasou uvnitř ura-maki).

Do ruky vám v sushi baru připraví i kornout temaki. Sep I pět náplní a více, ale není to pravidlo, jen pomůcka, říká Štěpán Návrat, majitel pražského podniku Café Buddha Balbínova, který vede pravidelné sushi. Je důležité mít na paměti, že čím déle je rýže namočená, tím . Jul Dělat sushi napoprvé sice stojí nějakou energii a soustředění, ale čím víc rolek umotáte, tím snadnější to bude. Jan Náplně do maki sushi mohou být různé. V dnešní době se fantazii v sushi meze rozhodně nekladou.


Lidi si spíš navymýšleli až příliš mnoho variant. Stálicemi jsou ale jednoznačně losos, tuňák a další syrové, leč opravdu čerstvé ryby určené i ke konzumaci za syrova, krevety, chobotnice, ale i žlutá ředkev, . Nejzákladnějším a nejvíce oblíbeným druhem je maki sushi – rolky plněné rýží a kousky čerstvých ryb nebo zeleniny, přičemž náplň je zabalena do řasy nori pomocí bambusové podložky. Rolka je následně nakrájena na stejná kolečka, která se namáčí do sojové omáčky a do wasabi. Mezi jednotlivými sousty se podává . Apr Spodní okraj nadzvedneme, překlopíme přes náplň a rolujeme až ke druhému okraji řasy (viz fotky níže).


Během rolování rohož pevně mačkáme oběma rukama , aby mělo sushi hezký tvar a konzistenci. Vezmeme si velmi ostrý nůž, navlhčíme , aby se na něj nelepila rýže, a překrojíme rolky nejprve na dvě . Mango nebo avokádo očistíme, nakrájíme na plátky a zakápneme kapkou rýžového octa, aby nám nezhnědlo. Se sushi je to jako se vším, co není nudné a fádní.


Jedni ho milují, jiní ho ochutnali jednou a řekli si, že už nikdy víc.

Rozhodně to není pokrm, k němuž je možné mít neutrální vztah. Jeho milovníci vědí, že je pekelně dobré. A s jeho odpůrci se shodují v tom, že je příšerně drahé. V Japonsku patří sushi k nejpopulárnějším . Jan Makizushi je u nás asi nejznámější druh sushi , kdy se do řasy nori roluje rýže s náplní. Náplň je velmi variabilní a velmi lehce se dá upravit do.


Kým ryža chladne, pripravíme si suroviny ktoré použijeme ako náplň. Sushi (fotorecept) - obrázok 5. Kedže môj losos bol údený nakrájaný na tenučké plátky a surimi tyčinky som si lenivo zakúpila v dĺžke riasy, moja príprava bola iba ošúpať a nakrájať avokádo. Mar Keď som dostala ponuku stráviť jedno sobotňajšie dopoludnie v ázijskej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave, kde som sa spolu s ďalšími troma účastníkmi mala zúčastniť školy sushi , nebola som si celkom istá, či je sushi ten typ jedla, ktorý sa musím jednoznačne učiť pripravovať.


Ako pri typickom Slovákovi . Mar Je nejzákladnější druh sushi. Je to taková rolka tvořená z rýže, obalená řasou a bývá plněna nejrůznějšími ingrediencemi (zeleninou, mořskými plody nebo jen jedním druhem ryby…). Tuto „roládu“ pak krájím na různě široké kousky, podle toho, čím ji plním.


Nicméně pokud rádi vaříte a jste třeba i trochu hračičkové, :-) na výrobě sushi se můžete opravdu vyřádit. Podmínkou je samozřejmě vysoce kvalitní rýže, mořská řasa, sojovka, zázvor a wasabi - nicméně samotné náplni sushi se už meze nekladou. Vřele doporučujeme třeba avokádové, s mangem nebo s okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.