Suchý kašel domácí léčba

Med jako přírodní léčbu na kašel doporučuje i lékařka Pončáková , která však upozornila, že u pylových alergiků může med kašel naopak zhoršit. Občas se stává, že po čase se kašlání změní ze suchého na mokré. První den převážně není vůbec nutno panikařit.


Je dobré začít s domácí léčbou a pokud možno i klidovým režimem a prostě čekat. Buď se situace zmírní a nebo je přeci .

Bylinné čaje mohou v léčbě významně pomoci. Heřmánek a tymián: Pomáhá hlavně při suchém , dráždivém kašli. Pak si přes hlavu přehoďte ručník, nakloňte se nad hrnec a vdechujte horkou páru po dobu pěti až deseti . Nepříjemný suchý kašel mnohdy není nijak nebezpečný, ale dokáže pěkně potrápit bez ohledu na věk nebo odolnost jím stiženého. Kašli samotnému bychom se přitom bránit neměli – jde o obranný mechanismus těla, které se snaží kašlem udržet dýchací cesty volné, aby mohl člověk dobře dýchat. Lidé spoléhají na volně prodejné léky nebo “ domácí medicínu”.


Při léčbě kašle je zejména důležité rozlišit, o jaký typ se jedná – zda je kašel suchý, nebo vlhký.

Během suchého kašle nedochází k žádnému vykašlávání, o to je tento kašel únavnější, zejména v noci. Způsobuje jej obvykle virová infekce dýchacích cest a je typický pro začátek onemocnění, kdy dochází k porušení ochranného filmu dýchacích cest a větší dráždivost ke kašli. Teplotní výkyvy jsou pro náš organismus poměrně velký nápor, a tak se není čemu divit, když se musíme potýkat s nachlazením a kašlem.


Naše babičky v tom měly jasno. Někdy se za něj považuje i takový kašel, při kterém jsou nějaké hleny přítomny, avšak je s ním spojeno i pískání nebo sípání, čemu se říká takzvaný produktivní kašel. Pro tento druh kašle je . Na úporný kašel : Do uzavírací sklenice dáme na jemno pokrájenou středně velkou cibuli, přidáme polévkovou lžíci medu (nemáte li me stačí moučkový cukr) a pro zlepšení chuti můžeme přidat lžičku mletého nebo tlučeného anýzu. Sklenici uzavřeme a na světle necháme několik hodin louhovat. Než ale začneme s domácí léčbou , musíme v první řadě určit, o jaký kašel se jedná.


Obecně však platí, že nezlepší-li se kašel do pěti dnů měli bychom vyhledat lékaře. Suchý dráždivý kašel může být reakcí na nějaké . Podle toho se určí odpovídající léčba. Přípravky na potlačení suchého kašle se nazývají antitusika.


Dokáží utlumit reflex dráždivého a vyčerpávajícího kašlání, které je vyvolané podrážděním. Suchý kašel je lepší vhodným lékem potlačit. Je ale třeba přečíst si pozorně složení přípravků .

Co může začít jako obyčejné šimrání v krku, může skončit velmi otravným kašlem , kvůli kterému se třeba ani pořádně nevyspíte. Jak na kašel přírodní cestou a bylinkami? Další užitečnou bylinkou je divizna velkokvětá (Verbascum desnsiflorum), která obsahuje jako účinné složky flavonoidy, třísloviny a zejména pro léčbu kašle užitečné saponiny.


Divizna pozitivně působí jak u suchého , tak i vlhkého kašle. Podporuje díky saponinům zředění hlenu a jeho lepší vykašlávání, . Kašlete i po nemoci a nemůžete se kašle zbavit? Dosud nás odborníci nabádali, že pokud kašel po týdnu nezmizí, máme navštívit lékaře, ať s tím něco dělá. Suchý , dráždivý kašel je příznakem infekce horních cest dýchacích, která nejčastěji doprovází chřipku, virózu a další sezónní onemocnění. Nevykašlat se ani na domácí prostředky, ani na léky.


Zde nejsou antibiotika potřeba. Stačí klid na lůžku, bylinná speciální směs proti kašli , cibulový čaj s medem, nebo zázvorový čaj s citronem, husí sádlo . Divizna velkokvětá – Divizna brání vysychání sliznic a zmírňuje podráždění, což snižuje nucení ke kašlání při suchém kašli. Zároveň pomáhá ředit hlen a podporuje vykašlávání.


Divizna také čistí průdušky a léčí záněty průdušek a hrtanu. S kašlem lze zatočit i pomocí domácích obkladů. Aktuální sychravé počasí nahrává nejrůznějším nemocem a mnoho lidí se potýká s chřipkou, rýmou a kašlem.


Témata: kašel, zahlenění, suchý kašel , dráždivý kašel, vlhký kašel, obklady na kašel, domácí léčba kašle . Pokud i vás trápí kašel. Postupně se přidá škrábání v krku a suchý kašel , při kterém pociťujeme bolesti na průduškách. Aby choroba natolik nepostoupila, začneme včas s léčbou domácími prostředky a léčivými bylinkami, které jsme si nasbírali a nasušili během sezóny, anebo si je prostě koupíme v lékárně. Domácí léčba a přírodní léky.


Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Na suchý kašel je výborný i olejový zábal (namočit plenku do teplého oleje (NE HORKÝ!), dát na hrudník a záda, zabalit igelitem (balím potravinářskou fólií dost dobře drží) a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.