Broušení sekery

Pilník, smirkový papír, otáčivý brus a další nástroje jsou třeba ke správnému nabroušení sekery. Také pečlivost a trpělivost. Přečtěte si, nač při broušení dát pozor a jak brousit. Sekery musí být uchovávany v suchu, přitom se ale topůrko nesmí vysušit natolik, aby se smrštilo v uchu sekery.


Dávejte pozor, aby ostří sekery a jeho ochranné pouzdro zůstalo suché.

Pokud sekera není delší dobu používána, musí se natírat tukem nebo olejem. Sekery , které nejsou olejem natírány rezivějí! S kvalitním brouskem, permanentním fixem, případně speciálním ostřičem a několika praktickými radami byste ale měli sekeru a nůžky zvládnout naostřit sami.


Pozor na sekery kombinované s plastovou rukojetí, ty samozřejmě nesnesou kovářské broušení a nahřátí ve výhni. Zde se můžete kouknout na její broušení právě v. Po ukončení broušení je nutno sekeru osušit. Potřebná ostrost tohoto pracovního nástoje záleží na účelu jeho využití.


Na tvrdé dřevo se spíše hodí široká sekera s tupým břitem.

Naopak na jeho měkčí druhy bude ideální úzká a ostrá. K běžnému štípání nám bude vyhovovat úhel ostří - stupňů. Je však třeba volit nižší otáčky a jemnější brusný kotouč. Je-li sekera hodně tupá, nabruste ji nejdříve hrubším kotoučem a postupně jemnějším.


Na trhu lze koupit i přípravky na broušení sekery na . Ostrý a nabroušený nůž i sekera jsou vizitkou pro každého zálesáka. Vyplatí se věnovat broušení nože čas pravidelně. Rýč je určený k rytí klasické orné půdy, neměl by se používat například na stavbě , kde se může poškodit o kámen, řekl v úvodu páteční poradny na Regionu Lubomír Mach ze žďárského obchodního domu Kinský.


U nekvalitního nářadí se může poškodit násada nebo přímo kovová část, ale i kvalitní rýč se . Ať už o své nářadí pečujete sebelépe, jednou to přijde – nebude tak ostré jako kdysi. Nevěště ale hlavu, poradíme vám, jak na broušení nožů, seker a nůžek! Ukázka co se dá udělat s obyčejnou sekerou. Je to moje stará sekera, která byla dlouho venku a chtěl bych Vám ukázat jak může vypadat po úpravě. Začal jsem ji nejdříve čistit formou hrubého broušení a kartáčování.


Poté jsem ji přeleštil a poté vyleštil na vysoký lesk a zároveň je ostrá jako žiletka! Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba TOJIRO CZ s.

Broušení a ostření nástrojů. Zámečnictví KEY NON STOP s. Ludvíkovská 63 Nové Město pod Smrkem. Nabízím broušení nožů, nůžek, řetězů do pil, pilových kotoučů do 700mm, nožů do zahradních strojů, dlát, sekáčů, seker a vrtáků. Brusný papír i brousek musí být při broušení mokrý. Pravidelné ostření čepele sekery odstraňuje malá otupení ostří a snižuje potřebu brousit sekeru na brusném kotouči.


Stejně tak umožňuje snadnou a bezpečnou práci se sekerou. Ostrá sekera činí vaši práci méně namáhavou a omezuje nebezpečí úrazu. Nejprve z ostří odstraňte velké zuby. K tomu vám nejlépe poslouží brusný kotouč nebo pilník.


Při použití kotouče dávejte pozor na přílišné zahřívání - oceli nesvědčí, ztrácí tvrdost. Při takovémto broušení nahrubo musíme být obzvlášte opatrní, abychom dodrželi původní úhel ostří a sekeru brousili z obou . Mam jeden dotaz na brusenie - ale sekery. Nedavno som tu pisal ze som kupil stiepaciu od Husqvarny a vcera som si ju znova poriadne prezrel a nasiel som drobnu chybycku krasy.


Neviem ci to mam upravit na . Ostření zahradnický nástrojů Ostření zahradnických nástrojů. Brousíme nože mlýnků na maso. Navštivte nás: Dukelských hrdinů Praha ¦ Dělnická Praha 7. Technické parametry: Celková délka: cm.


Fiskars: Speciální, vysoce kvalitní uhlíková ocel - kováno v zápustce - jednoduše se brousí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.