Smažená rýže se zeleninou

Rychlovka, kterou zbožňuje celý svět? Pusťte se spolu s Žanetou Gi do smažené rýže , vietnamské speciality. Naučí vás dokonalý základ. A vyšperkovat ho dalšími surovinami?


Ingredience pro: porce. Dle potřeby znova promažeme wok, pořádně rozpálíme a vložíme uvařenou rýži.

Přidáme lžičku octa, sezamového oleje a připravenou zeleninu (česnek nožem rozmáčknu a po usmažení vyjmu), přidáme míchaná vajíčka, celé promícháme a necháme smažit. Uvaříme rýži do poloměkka. Na pánvi wok rozpálíme olej a přidáme rýži. Přelijte sojovou omáčkou a smažte chvilku za stálého míchání.


Přidejte rozšlehaná vejce a chvíli míchejte. Pak přidejte zeleninu a nechte ji řádně prohřát. Podávejte jako přílohu, ale rozhodně neodoláte ji jíst samotnou.


Zařazení: Pokrmy Přílohy Z rýže.

Vyndáme z pánve a dáme prozatím stranou. Pokud jsme si udělali omeletu, pokrájíme nebo nasekáme na menší kousky. Do pánve dáme zbytek oleje a opět zahřejeme. Vložíme česnek, cibuli, hrášek a mrkvičky.


Za stáleho míchání smažíme , dokud zelenina nedosáhne požadované měkosti. Vsypeme rýži a za stálého . Máte chuť na něco lehčího? Tak to rozhodně vyzkoušejte tento recept. Rýže a spousta zeleniny nikdy nezklame. Badyán, skořice a hřebíček dodají jídlu nezaměnitelné aroma.


Olej rozpalte ve větší pánvi, vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou je mírně našlehejte a pak je vyklopte do pánve. Pánev třicet sekund až minutu. Perfektní jídlo, které připravíte rychle a třeba ze zbytků rýže. Kdysi kdesi, v nějakém cizokrajném bistru, jsem ochutnala výbornou smaženou rýži. Byla v ní zelenina , maso, vejce a chutnala prostě parádně.


Nepátrala jsem po žádných receptech a se zbytkem uvařené rýže jsem doma . Smaženou rýží si zamilují milovníci bezmasé kuchyně.

Smažená rýže se zeleninou je pokrm inspirovaný asijskou kuchyní. Dělám ji Jirkovi v různých obměnách docela často. Navíc pokud vám zbude uvařená rýže z předešlého dne, je to skvělý důvod připravit si tenhle recept. Uložte si smažená rýže se zeleninou na kari do svého jídelníčku zdarma. Cibulku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji.


Přidáme vychladlou rýži, rozmražený hrášek a kukuřici. Směs za stálého míchání orestujeme. Klasický recept z asijské provenience. Původně jsem si myslel, že přidám i kuřecí maso, ale trochu jsem to přehnal se zeleninou a houbami. Nakonec se ukázalo, že maso nebylo vůbec nutné a chuť delikátní.


Rád si pochutnám na plném talíři takové chuťovky. Očistěte a nakrájejte zeleninu. Ve woku rozehřejte olej a osmažte zázvor a česnek do zlatova.


Vyndejte osmažený zázvor a česnek z woku a uchovejte na později. Ve stejném oleji osmažte zeleninu , dokud není měkká ale křehká. Tvrdší druhy zeleniny přidávejte jako první, měkčí jako poslední.


RÝŽE PEČENÁ SE ZELENINOU. Na dvou lžících olivového oleje osmahneme v zapékací míse pokrájenou červenou cibuli, 2g květáku, 2g brokolice, oboje rozebrané na drobné růžičky, 2g mrkve pokrájené na kolečka, dva stroužky česneku a česnekovou nať, pokud ji máme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.