Jak vyčistit spálenou mikrovlnku

Představa, že máte čistit troubu a mikrovlnku vás děsí? Pojďte se podívat, jak si práci můžete usnadnit. Mikrovlnka je naším každodenním pomocníkem, který nám mnohdy ušetří spoustu času i práce.


Někdy se ale může stát, většinou vinou naší nepozornosti, že v ní něco připálíme, nebo dokonce spálíme. S následujícím návodem vyčistíte mikrovlnku raz dva a navíc se šetrným přístupem k životnímu prostředí. Mikrovlnka plná spečenin, páchnoucí lednice či špinavý sporák se najdou v leckteré kuchyni.

Přitom se dají snadno vyčistit s použitím domácích prostředků. Například pomocí soli, citronu či octa, jak radí britské expertky na hygienu. Neporadíte některá,jak se zbavit připáleného zápachu v mikrovlnce ? Zkoušela jsem už vodu s citronem (dle návodu),ale bohužel nezabralo :-S.


V rámci vánočního úklidu byste se měli pustit i do generálního úklidu mikrovlnné trouby. Spečené nečistoty není snadné odstranit z povrchu mikrovlnky. My známe geniálně jednoduchý trik, jak zařídit, aby se vaše mikrovlnka leskla jako nová.


Citronová šťáva u mě taky nezabrala.

Přečtěte si rady a zkušenosti na téma spálený popcorn v mikrovlnce. Mi celkem dost připálit popcorn v mikrovlnce navíc byl máslový a ta mikrovlnka teď celkem. V tuto chvíli se zde nebudu rozepisovat o tom, zda mikrovlnku doma mít či nemít, co v ní ohřívat můžeme a co naopak nikdy. Třeba když chcete v rychlosti rozehřát trochu másla a pak se . Vyčistiť dokonale mikrovlnnú rúru dá zabrať, najmä, ak oprskané zvyšky jedla zaschli.


Vyskúšajte tento jednoduchý ekologický tip a špiny aj zápachu sa zbavíte bez námahy. Poradíme Vám jak vyčistit mikrovlnku. Se zkušenostmi se podělte v diskusí. Včera si dal náš Mišák ohřát do mikrovlnky pytlík s peckama.


Vzala jablka a nakrájela je na plátky. Až uvidíte výsledek, už je nikdy nebudete připravovat jinak! Jablka nakrájena v závinech jsou už pasé, vyzkoušejte něco nového a neokoukaného!


V mikrovlnce se nám podařilo totálně spálit popcorn (asi před měsíci). Od té doby je tam stále dost silný zápach ze spáleniny. Dá se to něčím odstranit?


Mikrovlnná trouba je jeden z elektrických přístrojů používaných v kuchyni a velký pomocník nejen při rychlém ohřívání potravin, ale. Cákance od potravin v mirkovlnce nehezky vypadají, nehezký páchnou a snižují účinnost vaší mikrovlnky. Naštěstí není těžké mirkovlnku vyčistit , když víte jak.

Naplňte sklenici nebo mísu do mikrovlnky do polo. Nikdy bychom na mytí mikrovlnky neměly používat drátěnky, písky a podobně. Narušený povrch by potom mohl zdeformovat pohyb mikrovln. K ekologickému čištění jak mikrovlnných, tak klasických trub lze použít ekopřípravky, kde mastnotu odstraňuje například citrusový olej. Jak vyčistit mikrovlnku pomocí citronu nebo kyseliny citronové.


Velmi často po vaření zůstávají na stěnách spálené kapky tuku. Při plném výkonu zahřejte vodu na deset minut. Stejně jako při konvenčním . Jak čím vyčistit vnitřek rychlovarné konvice od vodního kamene- tipy, rady, doporučení (sůl, ocet, voda).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.