Okurky do jedné sklenice

Výše uvedené ingredience používám, když se někdy stane, že mi zbyla jedna sklenice okurek , ale již nezbyl nálev. Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky , které prokládáme zeleninou, koprem a listem. Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce.


Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých minut při 100°C.

Do sklenice vložíme kousek kopru, pár koleček mrkve a cibule, možno i česnek - dle chuti, nebo feferonku, omyté nakladačky, dáme opepř, nové koření, hořčičné semínko, lžičku soli, 1-lžíce cukru (dle chuti), dcl octa a dolejeme vodu, aby byly okurky ponořené, zavíčkujeme a sterilujeme minut. Je to rozpis na sklenice. V tomto případě se okurky ve sklenicích zalijí studeným nálevem, sklenice se důkladně uzavřou a naskládají do myčky dnem vzhůru. Okurky nebudou ve sklenici tzv.


Pikantní chuť získáte, když do sklenice přidáte oloupaný stružek česneku nebo . Recept na okurkový nálev a veškerou zeleninu, který si můžeme připravit i pro jednu sklenici.

Můžete samozřejmě použít kupovanou směs, která se pouze rozmíchá v octu a vodě, do poctivých okurek ale patří černý pepř, nové koření a hořčičné semínko. Do sklenic poté vrstvěte očištěné okurky a stroužky česneku (na sklenici bohatě postačí jeden ). Sterilujte minut při 85 . K čemu recepty, pryč s nudnými a stále stejnými chutěmi! Nikdy nezapomenu, jak jsem vzala jednu svou originální směs na ochutnání „vyvdanému“ strýci, chemikovi a excelentnímu domácímu zavařovači. Vzal do úst jeden , druhý, třetí kousek ze sklenice. To je velmi zajímavé, dívko.


S výběrem sklenic vám pomůžeme. A co takhle vyzkoušet rodinný poklad někoho jiného? Do 7ml sklenice : kuličky pepře. Vybrali jsme pro vás nejlepších receptů našich čtenářů.


Dolijeme studenou vodou a při teplotě stupňů sterilujeme minut. V mnoha receptech se do nálevu přidává sacharin a podobná sladidla, pokud si ale chcete připravit nálev bez podobných přísa zde je osvědčený recept na základní nálev na okurky. Narovnejte je do sklenice , prokládejte kolečky cibule a mrkve.

Kdo chce, může přidat i kousek feferonky. Zalijte horkým nálevem , který jste připravili svařením vody a octa s kořením, cukrem a sladidlem . Nálev na okurky o obsahu l si připravíme následovně. Do každé sklenice (před okurkami) cibuli, kopr, hořč.


Jeden údajně zaručeně nejlepší recept na pravé znojemské okurky : na litr nálevu potřebujeme čtvrt litru octa, litru vody, gramů soli a gramů cukru. Každý rok je ve Znojmě soutěž o nejlepší zavařenou sklenici okurek. Do sklenic naskládáme omyté okurky a do každé sklenice dáme na dno kousek křenu, kolečko oloupané mrkve, plátky cibule a stroužek oloupaného česneku. Dále přidáme feferonku, lžičku hořčičného semínka, hřebíček, celé pepře, nové koření, kousek bobkového listu a okurky proložíme snítkami . Do okurkové lahve vhodíme koření, kopr, napěchujeme do ní očištěné okurky , proložíme je kolečky mrkve, cibule a křenu. Jinak, na zavařování okurek jsem rezignovala už před pár lety, rodina (hlavně dcera) je totiž značně okurkožravá ( jedna sklenice na posezení žádný problém), takže při téhle . Při vytahování sklenic z mikrovlny dávejte pozor, jsou horké!


Víčko pevně dotáhneme, sklenice necháme vychladnout a otočíme na hodin dnem vzhůru. Chcete si zavařit doslova jen pár okurek ? Zavařujeme stejně jako u okurek ve sladkokyselém . Zde je pro vás rozpis na lák na jednu litrovou sklenici. Vychází z předchozího receptu, jen mě rozčilovalo, že nemůže zajišťovat stálý výsledek. Pokud totiž jednou napěchujete sklenici o něco víc a jednou o něco méně, mění se vám pak zákonitě poměr octa a vody.


K okurkám narovnaným do sklenice přidáme:. Tak jsem si ocet s vodou smíchala v poměru 1:4. A myslím, že jsem do každé sklenice dala o půl . Když už se „motáme“ kolem zavařování okurek, není moc práce navíc udělat si nějaké „strejčky“, například zavařit drobně nakrájené okurky ,. Do zavařovacích sklenic naskládáme v jedné vrstvě rajčátka, pokračujeme vrstvou okurek, potom cibulek, přidáme několik stroužků česneku, opět . Lák na okurky se rozebírá na Labužník. Budeme ale potřebovat i pár menších pro utěsnění do sklenice.


Vím, že moje otázka je položena velmi brzo: neví někdo recept na naložení pravých znojemských okurek? Po čase jsme zavítali do Berlína a jako přílohu k prvnímu rychlému pohoštění jsme dostali kyselé okurky. Bylo to v květnu, kdy mi v jedné restauraci nechtěli věřit, že mám kvašáky.


Měla jsem je po sterilizaci sklenice otočit víčkem dolů?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.