Gumoví medvídci výroba

Kupujeme je, milujeme je, ale kdo z nás ví, jak se vyrábí? Po zhlédnutí nového belgického dokumentu o výrobě želé však všechny milovníky nejspíš přejde chuť. Když jsem nápad na domácí medvídky uviděla na netu, říkala jsem si, že to snad nemůže fungovat. Které děťátko by nemělo rádo bonbóny!


Zkuste svému malému gurmánovi vyrobit zdravější obdobu oblíbeného mlsání – vyrobte mu domácí gumové medvídky. Gumový medvídek nebo také gumoví medvídci jsou gumové sladkosti ve tvaru medvěda, které mají původ v Německu, ale rychle si získaly celosvětový ohlas.

Výroba je jednodušší než jste si mysleli. Praví gumoví medvídci jsou vyráběni ve velikosti. Výrobek se stal brzy známým a začal být napodobován dalšími továrnami. Vzniklo i mnoho dalších tvarů jako . Málokdo si tuto želatinovou pochoutku odepře a pro někoho je závislostí. Každý Čech sní přibližně kilogramu medvídků za rok.


Podívejte se, jak složitou cestou musí želatinová hmota projít, než se stane medvídkem, žížalou, ovocem nebo upířími . A není to nic náročného, pokud nepočítám jako náročnost sníst celou kupu medvídků na posezení.

Je to už let, co si pochutnáváme na gumových medvídcích. Víte, z čeho jsou gumoví medvídci ? Základní stavební surovinou pro výrobu medvídku je želatina, tedy kolagen, který je prospěšný pro vznik a vývoj lidských pojivových tkání, jako jsou chrupavky, kosti, vlasy, nehty a pokožka. Je nejoblíbenější pochoutkou v sortimentu želatinových bonbonů. Nejčastěji bývají gumoví medvídci červení.


Nápad na jejich vytvoření vznikl v hlavě Hanse Riegela z Bonnu. Odtud se zrodil také název firmy, která s jejich výrobou začala. Tedy HAns RIegel BOnn - HARIBO. Zakladatel se nechal inspirovat . Tajemství výroby gumových medvídků : Asi vás přejde chuť. Foto: Dali byste si jich pár?


A co všechno vlastně víte o jejich historii, nebo třeba domácí výrobě ? Na gumových medvídcích si lidé postupně na celém světě pochutnávají už let. Prozradíme, jak si doma vyrobit jejich zdravější variantu, nebo jak . Gumové ovocné želé - od ručního výkresu k hotovému výrobku. Zde se dozvíte, jak vznikají zlatí medvídci HARIBO a jiné výrobky.


Vyrobte si je doma – bez konzervantů, škrobu, dochucovadel a klidně i bez cukru.

Domácí gumové medvídky můžete připravit takřka z jakékoliv ovocné šťávy – použít můžete kvalitní džus nebo čerstvě . To jsou domácí gumoví medvídci z velmi zdravého agaru a ovoce. Tomu říkám Mlsání s benefity. Můžete je zobat opravdu kdykoliv. Děti si je zamilují a už jim nemusíte . Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte recept (nebo vyzkoušený postup) na výrobu želatinových medvídků ? Těchto medvídků si můžete uvařit kolik jen chcete.


Jsou totiž zcela přírodní a zdraví prospěšní. Zamilují si je nejen děti. Oproti kupovaným medvídkům neobsahují glukózový sirup, modifikovaný škrob, cukr, umělá sladidla, carnaubský vosk, umělá barviva, umělé aroma, kyselinu mléčnou a oleje. Je to jedna z nejpopulárnějších želatinových sladkostí na světě.


Máte rádi gumové medvídky ? Co to znamená, když vaše oblíbené pamlsky obsahují želatinu? Možná víte, že želatina je vedlejším produktem živočišné výroby. Vyrábí se z kůže prasat, krav a dalších hospodářských zvířat, která je průsvitná, . Dnes je mezinárodní den gumových medvídků. To by se mělo oslavit alespoň jedním pytlíčkem bonbonů, co? A až už budete mít plná břicha, ze zbylých si můžete vyrobit náušnice.


Je to jednoduché, za pár minut budete mít hotovo a určitě tím potěšíte nejen sebe, ale třeba i kamarádku nebo děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.