Domácí sirup z jablek

Tentokrát vás naladíme na nadcházející podzim, při výrobě sirupů sáhneme po tradičním českém podzimním ovoci – švestkách a jablcích. Třetici receptů nám doplní velmi osvěžující, ale současně i léčivý sirup – využili jsme přebytků z bylinné zahrádky a připravili sirup z máty a meduňky. Vylisovanou šťávu necháme několik hodin ustát a pak nejraději hadičkou opatrně stáhneme, ale pozor na usazený kal na dně.


Ingredience: Na jablečné pyré: kg, jablek. Na sirup: l, jablečné šťávy (připravíme z výše uvedených ingrediencí).

Jablka dobře umyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do studené vody, . Stránky věnované vaření, pečení, přípravě nápojů, zmrzlin a ostatního z vyzkoušených receptů. Domácí šťávy a sirupy jsou zdravé a většina z nich pomáhá léčit třeba nachlazení nebo chřipku. Jsou velkými pomocníky imunity. Můžete je jíst jen tak, nebo si z nich vytvořit sirup. Foto: Thinkstockphotos).


Barevné šťavnaté podzimní plody lákají k experimentování.

Už jste z nich zkusili připravit dětem sladký sirup nebo sobě něco ostřejšího? Pokud ne, je ten nejvyšší čas. Uvidíte, že jejich chuť se s chutí těch kupovaných vůbec nedá srovnávat. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl varnou. Do mísy nebo kastrolu dáme oloupaná jader zbavená a nastrouhaná jablka.


Svaříme vodu s cukrem a. Koupila jsem dnes v IKEA pár lahví, které si myslím jsou schopné sirup uchovat. Chodíme na samosběr malin, dále mě napadly pomeranče a jablka. Děláte někdo domácí sirupy?


Viděla jsem recepty většinou kilo ovoce a kg cukru, je to . Odkapanou šťávu z jablek přelijeme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme je a sterilujeme asi minut při °C. Z čerstvé jablečné šťávy (moštu), kterou získáte způsobem uvedeným v našem receptu, můžete připravit skvělý sirup. K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.


BEZLEPKOVÁ DIETA LUŠTĚNINY HOUBY OMÁČKY ZELENINOVÁ JÍDLA DOMÁCÍ MEDICÍNA DIETY VÁNOČNÍ CUKROVÍ, DOMÁCÍ PEKÁRNY GRILOVÁNÍ DORTY. Co s přebytkem letních jablek ?

Grenadina se proslavila hlavně coby součást mnoha koktejlů. Jablečná dřeň jako užitečná konzerva. V dnešní době se ale jedná už jen o takovou napodobeninu grenadiny, o hustší na rudo obarvený cukrový sirup s nějakým tím aromatem.


Proč si ale neudělat pravou grenadinu přímo z granátového jablka? Naběračkou průběžně odstraňujte z povrchu tvořící se pěnu. Horký sirup naplňte do čistých nahřátých lahví a dobře uzavřete. Výběr jablek Pro domácí moštování je nutné pořídit si drtičku ovoce a soudkový lis. Před samotnou výrobou musíte probrat všechna jablka, která jste si připravili.


Kyselejší odrůdy dodají moštu kyselinky a ten správný říz, sladší zas cukernatost. Mošt pouze z kyselých jablek vám může překyselit žaludek, . Z jablek se dá vyrobit mnoho pochutin, ale dnes se dáme do výroby jablečného moštu. Malinová šťáva zastudena. Hustý přírodní sirup z granátového jablka - 410g Semena granátového jablka jsou populární jak přísada a jako koření.


Zlepšují vzhled a chuť ovocných.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.