Zavařovací sklenice naplněné vyloupanými kukuřičnými zrny, zalité sladkokyselým nálevem, zavařené spolu s kořením. Recept, podle kterého se vám Zavařená kukuřičná zrna zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Na dno každé zavařovací sklenice dáme zrnka pepře a kolečka cibule, sklenici naplníme vyloupanými kukuřičnými zrny a zalijeme horkým nálevem.
Mladé šťavnaté kukuřičky se dají jíst syrové, ale můžeme je i zavařit.
Očištěné palice uvaříme doměkka a necháme . Zavařování kukuřice se nyní těší stále větší oblibě. Pro tyto účely jsou vhodné mladé, nepatrně nažloutlé kukuřičné palice o délce asi – centimetrů, nebo čerstvá nepřezrálá zrna. Sterilujeme ji nejčastěji ve sladkokyselém nálevu.
Pokud máte rádi koupenou sterilovanou kukuřici, vyzkoušejte si recept na sterilovaná kukuřičná zrna připravit sami. Název diskusního téma, Počet příspěvků, Datum, Počet návštěv. Meruňková marmeláda z dýně, 2 25.
Proč mi nechytají víčka?
K zavařování kukuřičných zrn používáme nepřezrálé, ale již žluté palice. Vyloupaná zrna zavařujeme samotná, nebo ve směsi se zeleninou či fazolemi. Zrna opatrně odrhneme a povaříme v . Zrna by měla být nažloutlá, žlutá, ale nedozrálá, aby ale i šla vylupovat z klasu.
Jeden dva dny namáčet s výměnou vody. Při zavařování dost nabyde a pije . Oddělte zrna : kukuřičný klas postavte, jednou rukou přidržujte a druhou po něm přejeďte ostrým nožem směrem dolů. Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat . Já si myslím že stejnou,ne li lepší službu mě odvede ta kvašená kuku. Vydrží mi vždy až do spotřebování.
Je to špica,voní to tak že kdybych to prohnal přes šneka z mědi mám bourbon jak svina,ted uprostřed zimního období to tak voní(a moc). Pak před odchodem vyklepu a zkusím zda je dost, případně naleju novou vodu a počkám o něco déle, nebo to hodím na sporák. Chce to zkusit co která kukuřice potřebuje. Vyhledávání - zavařování kukuřičných zrn.
Vedel by mi niekto poradiť ako sterilizovať lahôdkovú kukuricu, vrátane ako urobiť nálev. Palice plné šťavnatých zrn , které se sklízejí dříve než ztvrdnou, lze využít v kuchyni i při venkovním grilování, kdy poslouží jako výtečná a zdravá příloha.
Výhodou je, že neobsahuje lepek a proto jej mohou používat nemocní cliakií. Pokud je hrubě namletý využije se k přípravě kaší, polenty a tortil. Vyberáme plody mladé, z ktorých pri stlačení prstami vyteká šťava bielej farby. Kukuřičný šrot obsahuje jen malé množství vlákniny. Kukuricu potom ochladíme pod studenou vodou.
Prvý rad zŕn vylúpeme nožíkom, ostatné by sme mali lúpať rukou. Začínám vždycky s pampeliškovým medem, jitrocelovým sirupem, šťávou z bezinek, pak všechno ovoce a končím likérem ze zralých bezinek a pak už se mi do špajzu nevejde lautr nic A letos chci ještě navíc vyzkoušet zavařování kukuřičných zrn - těch máme doma obrovskou spotřebu, takže sklenice . Kúpili ste si v obchode niekedy sterilizovanú kukuricu a premýšľali ste ako sa vyrába ?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.