Smoothie nebo fresh

Detox, který stojí na ovocných šťávách a smoothies je naprostý . Máme ale ovoce sníst nebo vypít? Nezřízeným pitím džusů si však můžeme uhnat nemoc alkoholiků a na smoothie zase výrazně ušetříme. Chcete začít žít zdravěji a do svého jídelníčku zařadit více ovoce a zeleniny, ale nejste si jisti, jakou formu zvolit? Zda domů koupit odšťavňovač, či raději přístroj na smoothie ?

Džus, fresh , smoothie nebo celé ovoce - co je pro zdraví a hubnutí lepší? Zpestřit si pitný režim občas není vůbec od věci. Vždyť koho by bavilo pít neustále jen obyčejnou vodu?


A když si k tomu připočteme nějaké ty vitamíny, minerály a vlákninu, vypadá popíjení různých džusů, freshů a smoothie jako skvělý nápad. Pochopila jsem to tak, že ten smooti(ovač ) vydrží víc, dlouhodobě zvládne zpracovávat(mixovat) i potraviny, které by mixér odrovnaly. Jinak smoothie se podle mě liší od šťáv v tom, že je to . Chtěli byste si doma připravovat lahodné nápoje z ovoce a zeleniny a nevíte, jestli zvolit mixér a nebo odšťavňovač?


Mixování a odšťavňování má své nesporné výhody, ale i nevýhody.

Pojďme si oba dva typy přípravy nápojů nejprve porovnat. Druhou skupinou jsou smoothie. Tou může být voda, fresh , mléko i rostlinné mléko, ale třeba i čaj. Ovoce či zelenina se přitom mixují celé, obsahuje tedy i vlákninu. Výhodou výroby smoothie je i to, že nemusíte z ovoce skoro nic . Je rozdíl, zda vypijete zelené smoothie ze špenátu, mrkve, řepy a řapíku obohacené klíčky a semínky nebo obrovskou dávku fruktózy z několika banánů s jiným ovocem.


Klidně si jej dopřejte s ohledem na váš životní styl každý den, ale musí tomu odpovídat jeho složení,“ upozorňuje výživová poradkyně. Alespoň se to tak při zapnutí televizních přijímačů musí každému divákovi jevit. Stejně jako například v mnoha a mnoha katalozích firem zabývajících se prodejem domácích spotřebičů, také v nejrůznějších teleshoppingových relacích a reklamních spotech se můžete zcela běžně . Zpozornět byste měli také v případě, že chcete fresh brát jako svačinku či jím zkrátka zahnat hlad.


Z tohoto pohledu je výhodnější zvolit si čerstvě udělané smoothie – protože tady jde o rozmixované ovoce s troškou vody, jogurtu, včetně slupek, takže po něm . Fresh obsahuje jednoduché. Ovoce zbožňuju a ráda ho do svých receptů používám Každý den z něj vyčaruju nějaké lahodné smoothie nebo fresh a stále vymýšlím nové . Detoxikační účinky dá smoothies i avokádo, červená řepa nebo dýně. Vhod přijdou také jablka. Netradiční chuť i celou paletu vitamínů a minerálů smoothie propůjčí pozoruhodné plody goji.


Smoothie můžete zpestřit a dochutit i koriandrem nebo zázvorem.

Oběma jsou připisovány detoxikační vlastnosti. Smoothie nebo někdy také fresh juice je obvykle nápoj mixovaný z čerstvého ovoce, zeleniny a někdy také ořechů či jiných tvrdých plodů. Dle chuti je možné takový nápoj také dosladit cukrem nebo medem (zdravější varianta). Některé recepty pak mohou obsahovat kakao, čokoládu nebo arašídové máslo. Pokud se trápíte takovou dietou,.


Pravidelné popíjení těchto šťáv při jarním nebo podzimním detoxu nemůže našemu tělu nijak uškodit. ROZDÍL MEZI SMOOTHIE A FRESH ? Smoothie je do hladka mixovaný ovocný a zeleninový nápoj, který se mixuje i se slupkami a dužinou. Jako doplněk se mohou přidat ovesné vločky, oříšky, semínka atd. Vylisovanou dužinu nevyhazujte, dužinu z kořenové zeleniny můžetebo použít do polévek nebo jako základ do omáček. Z ovocné vylisované dužiny můžete úpéct zdravé müsli sušenky.


Připravujete si a pijete fresh džusy nebo smoothie ? Nezapomínejte na své zdraví a připravujte si vitamínové . Velkou výhodou nápojů smoothies je snadná vstřebatelnost živin a vitamínů díky mixování. Zejména v horkých letních dnech nás láká zpestřit si pitný režim ovocným džusem, freshem nebo smoothie. Různé ovocné mixované nápoje obsahují spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny a vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.