Jak se holit břitvou

RADY ZAČÁTEČNÍKŮM Pro zájemce o holení břitvou jsme připravili souhrn základních informací o tom co všechno k holení potřebujete aby jste si udělali představu o tom co to obnáší. Koupí břitvy to nekončí ale začíná. Co minimálně potřebujete: - Břitvu - Obtahovací řemen - Pevnou ruku.


Co doporučujeme: - Štěku a . V tomto videu Vám ukážeme jak správně pečovat o břitvu a jak jí používat.

Vypadalo to, že v době elektrických strojků a lamelových holítek nemá tradice šanci. Břitva zažívá nebývalou renesanci. Jak na mokré holení, luxusní holení, jak používat břitvu nebo jak na klasické holení, jsou časté dotazy, které vás dovedou na můj web.


Holení s ní znamená pro gentlemany obřad. I do soukromých zpráv mi totiž zavítal dotaz, jak se holit břitvou. Po rozsáhlejší diskuzi jsem zjistil, že vás zajímá hlavně technika klasického holení břitvou.


Máte rádi pocit čerstvě oholených vousů?

A přemýšlíte, že dáte přednost osvědčené technice a holicí strojek vyměníte za klasickou břitvu ? Abyste se během holení nezranili, je potřeba . Břitvy se vyrábí v různých šířkách čepele. Ta je vyjádřena v palcích (coulech) a sice v osminách. Výrobci: Anglie, v Německu Solingen, ve Francii Hamon, z českých např. Pěna by měla být nanášena štětkou na obličej proti směru růstu vousů, aby tak vyzdvihla vousy a připravila je na holení.


Doporučujeme se holit zásadně ve směru růstu vousů. Jednou rukou držte kůži napnutou a druhou rukou držte holicí strojek nebo břitvu a klouzavými pohyby holte. Mokré holení „po staru“ nevymřelo ani v době jednorázových holítek – holení vousů za pomoci holicího mýdla, kvalitní štětky na holení a dokonale ostré břitvy má svá odůvodnění: je to tradiční způsob holení , rituál a při správném postupu i metoda s nejlepším výsledkem při snaze dosáhnout dokonale . Jedna břitva je ve slušném stavu, dvě jsou tupé a byly místy dost rezavé a jedna má bohužel podélně prasklou čepel.


Zatím jsem je odrezil a vyčistil a tu nejlepší vyzkoušel. Holí ale tahá asi jako tupá žiletka takže . Oholit se břitvou je umění samo o sobě. Ale jak se říká: „cvičení dělá mistra“.


Takže i účast na speciálních kurzech ohledně holení stojí za to. Svou břitvu vždy ukládejte na bezpečné místo, aby si neublížily děti nebo lidé ve Vašem okolí.

Navlhčete vousy pokud možno teplou vodou, poté si důkladně vetřete štětkou pěnu do . Britva je láska spečatená krvou. Milí priatelia, na DM som pred časom čítal článok o (mužskom) holení. K opravdovému gentlemanovi patří kvalitní oblek, stylové doplňky, vybrané chování, ale také péče o zevnějšek. Všichni muži, včetně těch co nosí plnovous, musí vzít do ruky jednou za až dní nějaké holítko a doupravit svou dokonalost.


S námi snadno dosáhnete . Kecám, sranda to není a asi nikdy nebyla, páč kdyby byla, tak by kdysi neexistovali holiči, ke kterým se chodili lidi holit. Kdyby to byla sranda, tak mně má osobní kadeřnice x krát nevaruje před holením břitvou a neříká mi, ať neblbnu. Klasika, kterou uvidíte už jen ve filmech.


Jeho mottem je, aby muži odcházeli nejen dokonale upraveni a spokojeni, ale aby si i užili místa, kde se setkávají opravdoví chlapi, kteří si umí dopřát příjemný . Už jste se asi dovtípili toho, že mám rád některé staré a tradiční věci. Kromě bot a oblékání je to i tradiční mokré holení. To znamená holení bez elektrických strojků a vícebřitých zázraků moderní technologie.


V té nejčistší podobě by se mělo jednat o holení břitvou. Já jsem zatím zakotvil u tradičního holicího . Ako určite to dlhšie trvá ale vydržím dlhšie oholený. Holenie s britvou je úplná paráda. Priateľka mi tento rok kúpila dokonca . Nemusím sa preto holiť každý deň.


Rituál holení by měl vždy začínat změkčením vousů pomocí speciálních mýdel a štětce, kterých máme v naší nabídce nepřeberné množství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.