Pasírovaná rajčata recepty

Recept na domácí rajčatový protlak. Domácí rajčatový protlak je prostý všech „eček“, dobře víme, jaká rajčata jsme použili, . Naštěstí časy se v tomto směru zásadně změnily a dnes už můžeme koupit kvalitní těstoviny ze semoliny, dobrá rajčata (čerstvá nebo v plechovce), parmazán i další suroviny, z kterých můžete uvařit dokonalé jídlo, které by. Kateřina z foodblogu ThinkFood.


Spaghetti alla puttanesca.

Jednoduchý recept z italských těstovin, čerstvých rajčat a voňavé bazalky. Na přípravu takové omáčky se dají použít pasírovaná rajčata „passata di pomodoro“ či jiná úprava rajčat. Na recept použijeme libovolné množství zralých rajčat. Tehdy nepotřebují vůbec nic navíc: přichucování balscamicem, ani cibuli jako doporovo dokonce ani bazalku ne.


Máte-li opravdu dobrá rajčata , můžete si tuto vysoce uspokojivou činnost dopřát kdykoliv od června do října. A když vás zavařování nebaví, pak si snězte tuhle omáčku s hrncem špaget nebo linguine ihned. Mezitím si v pánvi na oleji orestujeme nakrájený česnek a feferonku, přidáme pasírovaná rajčata , pár lístků bazalky a povaříme 5-minut.

Penne uvaříme v osolené vodě. Uvařené penne smícháme s omáčkou a podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí. Oloupanou cibuli, mrkev, česnek a řapíkatý celer nakrájejte nahrubo a po částech v kuchyňském robotu nasekejte nadrobno (pozor, nikoli na kaši). Pak slijte a nechte trochu prochladnout.


Vyřízněte tvrdou zelenou část u stopky a oloupejte je. Rajčata vhoďte do vroucí vody a vařte minutu. Pasírovaná rajčata recepty , které budete milovat.


Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit,. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, když začne malinko hnědnout, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Pak omáčku trochu rozmixujeme a přes síto . Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi minut povaříme.


Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a vylovíme koření. Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a . Cibuli očistíme a nasekáme.

Vše osmahneme na olivovém oleji. Použití: pasírovaná rajčata se hodí na přípravu rajské omáčky, do polévek s rajčatovým základem, ale také jako základ pro omáčku na těstoviny. Lze je použít misto protlaku. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve. Já z pasírovaných rajčat dělám polpu do pizza kapes Margarita.


Ochutím solí, pepřem, přidám natrhanou bazalku a natřu na obdélníky listového těsta. Dám širší plátek mozzarelly, přehnu a upeču vždy po dvou v toustovači. Je to rychlá a skvělá večeře, hlavně na chatě. Slané sýrové pečivo se sezamem.


Karbanátky z brambor a zelí. Superrychlá rajská omáčka. Vývar a pasírovaná rajčata spolu s bobkovým listem a novým kořením chvilku provaříme.


Podle chuti osolíme, osladíme a zahustíme hraškou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.