Sušené zeleninové chipsy recept

Pokud máte rádi zeleninu, jistě jste si všimli, že se v posledních letech na pultech obchodů obj. Vyzkoušeli jsme přípravu sušených chipsů z červené řepy a celeru v domácí sušičce. Skutečnou zdravou alternativu představují sušené zeleninové chipsy připravené jen s minimem tuku a soli.


Podívejte se na vybrané recepty na zeleninové chipsy , které jsou zdravější variantou těch kupovaných. Na předsudky zapomeňte, sušit nemusí pouze vegani či vegetariáni, i u vás může být sušička v permanenci.

Díky nepřebernému množství receptů a kombinací navíc nemusí jít pouze o sezonní záležitost pro sušení ovoce, hub či bylinek. Dokáže totiž třeba nahradit i jogurtovač nebo v ní připravíte oblíbenou . Místo nože můžete použít struhátko nebo kráječ na plátkový sýr. V míse plátky zeleniny osolíme, podle chuti okořeníme a pokapeme olivovým olejem.


Vložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 2stupňů . Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na co nejtenší plátky. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme nakrájenou zeleninu. Chipsy jsou super, podle mě jsou ty zeleninové ještě lepší než klasické bramborové.

Moc se mi líbil a osvědčil tento recept. Nálev ze sušených semen se používá k přípravě močopudného čaje, čerstvá šťáva z nati odpuzuje hmyz a odvar z natě se používá k oživení lesku vlasů. Křupavé zeleninové chipsy. Základní Informace o receptu Ingredience Pracovní postup. Pečené zeleninové chipsy představují skvělý způsob, jak přinést na naše stoly více zeleniny, i pro ty její staré známé odpůrce: děti.


Spíše než „chipsy“ bychom je mohli nazvat dehydratovanou zeleninou, poněvadž sušením při nízkých teplotách ztratí zelenina . Domácí zeleninové chipsy. Mrkev obecná Černý kořen Saturejka zahradní Paprika křovitá. Lupínky z řepy, celeru nebo pastináku, které se v posledních letech objevily na trhu, považuje řada lidí za „zdravější“ brambůrky. Jenže to je zásadní omyl.


Jen tam bych asi doporučila místo škrabky krájet nožem na malinko silnější plátky, přece jen ta škrabka dělá proužky hodně tenoučké a to se uplatní spíš u toho sušení. Určitě se brzy chystám i na další druhy zeleniny, třeba na celer nebo červenou řepu. Máte zkušenosti se zeleninovými chipsy ? V misce smícháme vodu, ocet a olej.


Přidáme nakrájené plátky řepy, důkladně promícháme a necháme minut odležet. Plátky položíme na síto sušičky. Dáme sušit (sušíme první hodinu na vyšší teplotu a následně snížíme).

Délka sušení závisí na konkrétní sušičce, teplotě sušení a síle plátků. Vhodná zelenina na zeleninové chipsy je mrkva, petržlen, paštrnák, kareláb, čierna reďkovka, sladký zemiak, zeler. Zeleninové chipsy (fotorecept) - obrázok 1. Zeleninu očistíme a nakrájame na plátky 1mm hrubé. Snad každý tomuto hříšnému zobání jednou za čas propadne a sní celé balení.


Naučíme vás, jak připravit zdravější alternativu – zeleninové chipsy – kterou si zamilují děti a celá rodina. Můžete experimentovat s kořením, tvary i oleji. Budete-li přidávat na ovonění bylinky, pozor, aby se vám nespálily – přidávejte je buď hned do oleje nebo až na závěr sušení. Až na neviem koľkej stránke sa skvel recept českého šéfkuchára známeho z televízie Paprika TV.


Celé sa to volal, že Pripravte zdravú oslavu vašim deťom a medzi množstvom receptov som konečne nešiel zeleninové chipsy. Nejlépe chutnají čerstvě. Na dokořenění je skvělý například římský kmín a sušené chilli, nicméně čerstvým bylinkám se v žádném případě nic nevyrovná. Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory. Perfektní jsou zeleninové chipsy , které jsou sušené jen s kapkou oleje, nejsou zbytečně přesolené a můžete si je okořenit, jak jen budete chtít.


Nebudou potřeba žádné konzervanty ani zvýrazňovače chuti a navíc tak můžete konzumovat druhy zeleniny, které vám normálně zrovna „nejedou“.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.