Dort politý čokoládou recept

Donekonečna se trápíte s čokoládovými polevami na dortech, ale vždycky vám popraskají, objeví se mapy nebo zatuhnou dřív, než je rozetřete? Zkuste tajné fígle šéfcukrářky Karolíny Kocincové! A pokud možno polévej dort už na finální podložce (podlož si okraje dortu nastříhanýma proužkama sásdlového papíru, které po zatuhnutí čokolády vytáhneš), protože při větší manipulaci s politým dortem by ti mohla čokoláda popraskat.


Když ti čokoláda dikonale ztuhne, tak dort kolem spodní hrany . Ahoj holky, prosím, podělte se s receptem na dobrý dort se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou.

Ahojky, nevite, jestli se dort potreny slehackovym kremem da polit coko polevou? Dobrý den,mohl by mi někdo napsat,jak polevat dort čokoládovou polevou. Protože určitě dělam nějakou chybu. Celý dort vždy potřu krémem a poté ho hned polévám,ale do čokolády se mi zamíchá i krém a je práce zničená.


Mám ho pořít krémem a dát vychladit nebo kde je chyba? Chci synovi udělat srdce polité čokoládou (už nás marcipán omrzel Veľký úsmev ). Udělej ganache v poměru 1:( čokoláda - šlehačka). Teď jsem zrovna dělala, recept tu někdo vkládal, mám ho už dlouho.

Poměry jsou základní, neznamená to , že neexistuje nic mezi tím. Někdy se lze setkat i se smetanou s nižším obsahem tuku, nebo se smetana kombinuje s mlékem, toto jsou jen ty základní recepty. Lze přidat i kousek másla nebo kukuřičný sirup pro větší lesk polevy. Stuhu doporučuji nejen kvůli vzhledu, ale také jako pojistku, aby vám nějaká ta čokoládová destička neodpadla – sice se na polevu přilípnou, ale během manipulace s dortem se může stát cokoli. Destičky na obvod dortu by měly být o něco vyšší než dort , aby vytvořily mantinel a ovoce se neskutálelo dolů.


Už se Vám jistě stalo, že jste napekli krásný dort nebo úhledné řezy a při krájení se Vám polámala čokoláda a zkazilo to celý dojem. NAHRAJ FOTKU A POCHLUB SE. Mamči, nemáte nějkaý fígl, jak polít dort čokoládou vč. Naliji na vychladlý dort a když začne rychle tuhnout, vezmu fén a rozfoukám tím.


Postup přípravy receptu. Po vychladnutí rozkrojit, pokapat mlékem s rumem, jednu stranu pomazat meruňkovou marmeládou. Kréčokoládu nalámat na menší . Den předem – suroviny a postup na pařížský kréšlehačky tuku, šlehačka tuku, 300g čokolády na vaření Orion. Nabízíme vám sedm tipů, od těch jednoduchých až po ty sofistikovanější. Jaký si vyberete, je na vás.


Sváteční recept na lahodný čokoládový dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou. Bude to opravdu hutná kalorická bomba!

Na polití dortu bohatě stačí poloviční dávka. Nový příspěvek od hancapulicarova 29. Z polev už jinou nedělám. Moc :thanks: za super recept. Máte prosím někdo zkušenost z ganache z tmavé čokolády do spodního patra u 3. Přelivu či polevy docílíme tak, že do hrnce nalijeme šlehačku.


Když téměř dosáhne varu, vypneme plotýnku a poté přidáme nasekanou čokoládu , kterou necháme rozpustit. Polevou lze dort polít (předtím je třeba nechat polevu trochu zchladnout, aby nebyla tak tekutá) a dát do lednice ztuhnout úplně, či podávat jako přeliv . Před nanesením polevy dobře očistěte povrch dortu od drobků a nerovností – výsledek bude perfektní. Polevu dejte lžící na střed dortu a pak ji paletou nebo dlouhým rovným nožem rozetřete do. Pro každého mlsouna jeden hrníček plný pečené čokoládové lahody.


No a ještě jeden postřeh z netu – do husté skleněné polevy z tmavé čokolády jsem viděla , že po polití kápli pár kapek tekuté barvy přímo na politý dort a nožem to roztáhli. Tohle těsto je poměrně univerzální, můžete ho použít na jednoduché cupcakes, jako podklad pod koláč Míša ( recept tu), udělat z něj Sachr dort s meruňkovou. A máme tu zase čokoládové mlsání.


Při nedělním podvečeru na co (jiného) máte nejvíce chuť? Jestliže není po ruce tabulka čokolády , horká čokoláda nebo dokonce čokoládový dort , pokochejte se alespoň fotografiemi a vyprávěním paní Lady. Hledáme zajímavé fanoušky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.