Gramofon na šelakové desky

E-shop bazarových gramofonových desek. Historicky spadají na konec století. Masivně se začali vyrábět na počátku století a vyráběli se až do jeho šedesátých let.


Původně se gramo desky vyráběli z ebonitu, ale audio záznam neměl dobrou zvukovou kvalitu. Nový materiál byl poprvé použit v roce .

ELAK, VINYL 3a otáček chcete prodat , koupit a investovat pak jste na správné adrese zde vás na rozdíl od Klubu sběratelů šelakových desek nebude nikdo BUZEROVAT a CENZUROVAT. Prodaná nevěsta, Ferda . Drážka měla sice ještě stejnou šířku jako soudobé desky šelakové , byla však mělčí a drážková rozteč byla také užší. To vše umožnilo výrazné prodloužení délky záznamu.


Pro prodejní neúspěch (potřeba gramofonu s nižšími otáčkami, světová hospodářská krize) však byla výroba těchto desek po pár letech ukončena. Směs taneční a dechové hudby. Kč , Brno gramofonová deska , lp, Stanislav Hložek-Petr Kotvald-holky z naší školky, supraphon,čssr, r. To bych taky ráda věděla.

Kč a vykupují je tak za prodejní ceny. Vinyly mají oproti šelakům možnost stereofonního záznamu, mnohem vyšší kmitočtový rozsah a užší drážku. Z tohoto důvodu se používají různé jehly, jak na šelaky, tak na vinyly (v dobách, kdy byly na pultech oba formáty, obsahovala obvykle gramofonová přenoska obě jehly přepínatelné na přenosce). Jaký koupit gramofon , pro staré šelakové desky ? Nějakou značku a kde bych mohla sehnat, třeba v Praze nějaká prodejna? Děkuji Je využitelný každý gramofon ,který.


Zkuste štěstí v aukci nebo Kup Teď. Velmi pevné, ale křehké gramodesky s nízkou životností a stranovým monofonním záznamem. Tato technologie využívala širší drážky, a proto je třeba na tyto desky používat speciální hroty a gramofony s rychlostí otáček.


Stálý výkup gramofonů , fonografů, hracích strojů, šelakových gram. Nabídky, prosím, mailem na gramo. PRODEJ - v záložce PRODEJ - gramofony přidán kufříkový gramofon americké výroby k prodeji. Už jsme sehnali gramofon (jeho sen), uvedli do funkčního stavu, dokoupili chybějící části a poslední, co zbývá, je sehnat nějakou tu desku na přehrání.


Tchýně si myslí, že šelakovou deskou určitě nic nepokazíme, . Originál z mojí sbírky,v hezky zachovalém stavu. Sukýnka, Babička vzpomíná, Kytička růží, Vím, že mi odpustíte, Alenka malá, Až koníčky osedlám, Píseň pro Kristinku, Krásné proměny, Miliony hvězdiček, Modrý pavilon, Sambesi, Svěží dech, Malé . Máma by chtěla nějaký gramofon na přehrávání svých starých desek a pohádek pro mýho malýho, ale vůbec se v těchhle věcech neorientuju, takže bych byl vděčný.

Gramofonové desky šelakové otáček. Jo a dají se ještě dneska sehnat gramce co přehrají desky rychlostí ot. Aj dnes sa vyrábajú a dodávajú prenosky pre šelak - rpm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.