Tepelné čerpadlo vzduch voda

Zdrojem tepla je venkovní vzduch. Provoz je možný i bez realizace vrtů či plošných kolektorů. Primární okruh je v podstatě ta část tepelného čerpadla, které je zakopaná v zemi, sekundární okruh pak představuje topný systém.


Ceník tepelných čerpadel ke stažení. Aktuální ceníky IVT pro koncové zákazníky: IVT AIR X.

Tepelné čerpadlo pracuje podobně jako chladicí zařízení. Jeho hnacím prvkem je kompresor poháněný elektromotorem. V České republice je instalováno ročně několik tisíc tepelných čerpadel , což znamená několik tisíc domácností každý rok, které si tuto otázku již zodpověděli. Někteří lépe, někteří hůře.


Tak už to holt v životě chodí. Mohlo by se tedy toto téma zdát zbytečné. My v PZP na základě desítek dotazů víme, že tomu .

Použití venkovního vzduchu pro vytápění je světovým trendem, důvody jsou ekologické i ekonomické. Vnější jednotkou (výparníkem s ventilátorem) umístěnou venku, je nasáván vzduch , ze kterého je odebírána tepelná energie a opětně je tento vzduch ( ochlazený) vyháněn do venkovního prostoru. Vnitřní jednotka, umístěná v objektu , zabezpečuje výrobu topné vody a TUV.


Energii získanou při nízké teplotě přečerpají na vyšší a předávají ji do otopné vody. Elektrická energie je spotřebovávána jen na pohon kompresoru a ventilátoru tepelného čerpadla. To tvoří přibližně třetinu. Tepelná čerpadla vzduch-voda , země-voda, voda-voda.


Sériová, zakázková i OEM výroba - Český výrobce s dlouholetou tradicí. Novostavba rodinného domu ve Lhotkách u Náchoda využívá pro vytápění a ohřev vody tepelné čerpadlo vzduch-voda AWX Economic s výkonem kW. Moderní technologie se stále více orientují na čerpání tepla ze vzduchu, které nevyžaduje . Právě tato tepelná čerpadla získala v uplynulých letech mnoho ocenění za . U vybraných modelů je možné získat montáž ZDARMA. Důvodů, proč se stávají tepelná čerpadla oblíbenými je hned několik. Jako zdroj energie se využívá venkovní vzduch.


Výkonná nízkoteplotní tepelná čerpadla vzduch-voda od společnosti Enbra.

Kompaktní rozměry a vysoké úspory. Systém je doplněn o takzvaný Hydrobox, který převádí teplo do topné vody. Nevýhodou je závislost topného faktoru na teplotě vzduchu. V dnešní době tato zařízení efektivně pracují do -15 . Rozsáhlý sortiment pro venkovní i vnitřní instalaci.


Komfortní regulace, německá kvalita a spolehlivost. Hledáte tepelné čerpadlo vzduch voda ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit. Tato čerpadla pracují efektivně až do venkovní teploty -°C.


Vzduch je všude kolem nás a je nejsnáze dostupným zdrojem energie. Velkou výhodou je možnost .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.