Náplně do sushi

Nov Sushi náplně jsou oblíbenou ingrediencí. Doporučujeme experimentovat, ale pouze do jisté míry (párek do sushi rozhodně nedávejte!). Ačkoliv sushi s mangem nepatří k hlavním „hvězdám, toto sladké a jemné ovoce v kombinaci s rýží chutná skvěle. Mezi další ingredience, které se k přípravě vegetariánského sushi také hodí, patří různé druhy nudlí, tofu sýr, kousky . Jun Na rýži v přední části dejte okurku nakrájenou na tenké nudličky nebo avokádo nakrájené na proužky.


Můžete posypat trochou seznamu.

Do sushi můžete použít třeba také ředkev, krabí tyčinky, lososa nebo tuňáka. Pomocí podložky zatočte řasu s rýží a náplní do válečku. Zadní prázdný okraj řasy potřete . Sep Ne, takové ingredience do sushi nepatří.


Podle jeho „levného a chutného“ receptu totiž k přípravě domácího sushi stačí toastový chleba, paštika, tavený sýr či lískoořískový krém. Do maki se většinou používá jeden, případně dva druhy náplně , jen výjimečně tři a více. Máme pro vás kompletní videonávod na přípravu sushi , který jsme pro vás natočili ve spolupráci se školou vaření Chefparade.


Náplně můžete dát víc, Uramaki sushi je bohatší než Maki sushi.

Poté, co prsty vytvoříme v rýži rýhu pro náplň , lehce potřeme WASABI pastou, a vložíme zvolenou náplň (plátky či proužky ryby, zeleniny, krabí tyčky). Volný okraj řasy navlhčíme, k vyformování pozvedneme řasu se sushi rýží se spodním okrajem rohože trochu do výšky a rolujeme směrem k hornímu okraji listu NORI řasy, . Jan Náplně do maki sushi mohou být různé. V dnešní době se fantazii v sushi meze rozhodně nekladou.


Lidi si spíš navymýšleli až příliš mnoho variant. Stálicemi jsou ale jednoznačně losos, tuňák a další syrové, leč opravdu čerstvé ryby určené i ke konzumaci za syrova, krevety, chobotnice, ale i žlutá ředkev, . Nejzákladnějším a nejvíce oblíbeným druhem je maki sushi – rolky plněné rýží a kousky čerstvých ryb nebo zeleniny, přičemž náplň je zabalena do řasy nori pomocí bambusové podložky. Rolka je následně nakrájena na stejná kolečka, která se namáčí do sojové omáčky a do wasabi.


Mezi jednotlivými sousty se podává . SUSHI ROLKY (druhy vegetariánských náplní ). V jedné variantě zkombinujeme osmažené tofu, avokádo a salát, ve druhé omeletu, do které přidáme trochu chilli, okurku a podušené žampiony. Doporučuji shlédnout nějaké video na a snažit se zejména dobře rolku utáhnout, aby vám náplň nevypadávala. Apr Hrnek rýže na sushi nejprve pečlivě propláchneme v misce se studenou vodou ( minimálně 7x), vložíme do menšího nepřilnavého hrnce, zalijeme.


Jul Většinou dělám doma několik druhů rolek, od „obyčejných“ jednodruhových maki po obrácené sushi , s různými náplněmi. Koupím lososa, avokádo (i když to tentokrát neměli), okurku a případně přidám i vaječnou omeletu. Sushi rýži, řasy i ostatní suroviny mám v zásobě doma, takže mi pak stačí jen málo, . Suši ( sushi ) (japonsky: 寿司) je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně.


Prosolené ryby se na několik měsíců vložily do vařené rýže, případně směsi rýže a obilí.

Jan Na pevnině se pak maso smíchá s vaječnými bílky, moukou, olejem, solí a přírodními aromatickými látkami, poté se směs uvaří v páře a formuje se do. Aug Vaří ji ve speciálních vařičích, do kterých se sushi rýže (používají Shinode) nasype a vařič už pak jen zapípá, že je hotovo. Dochucují trochou cukru, rýžovým octem, někdy i rýžovým vínem.


Ve výsledku nesmí být rýže příliš tvrdá! Dec Iba ryža na sushi vám zaistí tú správnu lepivosť, aby vám sushi držalo pohromade a malo ten správny tvar. Náplne môžete dať viac, Urumaki sushi je bohatšie ako Maki sushi.


Na rýži naneste po celé délce wasabi křen - dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť. Rolku rozkrájejte na několik kousků, záleží na tom jak je chcete mít vysoké. Jako náplň jsme si zvolili krabí tyčinku a okurku v šunce. Californská rýže Nishiky nebo Premium- Korejská rýže (v nejhorším případě může být i normální ame musí lepit) : plátky mořských řas: vodu: ocet: Nálev: lžíce octa: lžíce cukru: lžička soli: Náplň (každý dle chuti)já měla: Avokado: vajíčkovou omeletu: krabí tyčinky: mrkev.


Jun Táto varianta sushi býva často bezmäsitá. Uramaki sú obrátené rolky, hovorí sa im tiež rolky kalifornské. Obrátené preto, že na rozdiel od tradičných maki sa do riasy balí len náplň , ryža je nalepená až na riasu. Vznikli, ako je zrejmé už z názvu, mimo Japonska. Tu můžete potřít troškou pasty wasabi nebo do ní rovnou můžete dát náplň.


Nyní vše za pomoci bambusové podložky zabalte do ruličky. Při balenítrochu nadzvedněte spodníokraj bambusové podložky a podložku . Pozor, nesmíme zavinout do náplně i rohožku. Postup je dobře dokumentován fotografiemi na internetové stránce ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.