Proč nepít kávu s mlékem

NEPIJTE TO KAFE S MLÉKEM ! Pošlete - řekněte to tedy všem známým, na kterých vám záleží! Silně varující lékařské a biologické vysvětlení PROČ ! Kombinace černé kávy a tuku z mléka , smetany atd. Působí totiž velice špatně na .

Už jste si dnes udělali oblíbenou kávu s mlékem ? Podle manželů Patákyových, kteří se přes dvacet let věnují reflexní terapii, jste si tím akorát uškodili. Pokud si ji dá někdo rituálně dvakrát týdně v klidu, proč ne. Jenže lidé ji pijí jako vodu. Nebezpečí kombinace černé kávy a tuku z mléka , šlehačky či smetany.


Autor článku: Primář MUDr. Popíjejte svoje oblíbené kafíčko zásadně bez mléka či smetany!

Proč nepít kávu s mlékem ? Vše souvisí s prostředím v našem těle, přesněji v některých jeho orgánech. Pokud se jedná o žaludek, tady problém nenastává. Naopak u části populace se přidáním mléka žaludek spíše zklidní. Komplikace může nastat ve dvanácterníku, který začne stahovat hladké svalstvo, . Jestli patříte mezi ty, kteří mají rádi kávu s mlékem , přečtěte si, co tato kombinace udělá s vašimi orgány. V našem žaludku, kde je kyselé prostředí, působí sice lahodně, ale náš dvanácterník na tuto kombinace reaguje podobně, jako když před trumpetistou olizujeme citron - stáhne se křečí.


To vyřadí z provozu jak slinivku, . Mléko je zdravé, tak proč si ho teď upírat? Zkuste vydržet kávu s mlékem nepít 2-týdny, ale jinak dělejte vše jako jindy. Je pravda, že pití oblíbené kávy s mlékem zatěžuje náš trávicí systém? Někteří poradci tvrdí, že může způsobovat potíže jako jsou střevní křeče. Však i názory na samotnou kávu se různí.


Většina odborníků ale dochází k závěru, že přiměřené množství kvalitní kávy nemůže uškodit, ba spíše . Ale co jsem zde chtěla tedy vynést na světlo?

Vše co tu píši jsou z většiny informace z knihy a za poslední půl rok se mi opravdu potvrdily i na samotných klientech. V našem diagnostickém formuláři je otázka na pití kávy obsažena už téměř dvacet let. Káva je takový malý tichý vrah. A tak jsme si všimli souvislosti se. Joži Koláře reflexní terapeut František Hodač.


Rozhovor se točil kolem zdravotních problémů, se kterými se ve svém životě setká většina z nás – s bolestí zad. Jedním z hlavních důvodů bolestí zad je, že naše svalstvo ochabuje, zleniví a tím pádem začne bolet. Je například skutečně kombinace kávy s mlékem , respektive kofeinu a mléčné bílkoviny, tak škodlivá?


Spojení kávy s mlékem se podle některých zdrojů může zdát jako nešťastný způsob, jak si jinak zdravé potraviny zkombinovat do nebezpečné směsi. Jde ovšem jen o nepodložené dohady, píše František Vyskočil z Fyziologického ústavu Akademie věd. Není důvo aby se káva s mlékem „nesnášely“. Odborníci vyvracejí mýtus.


Zákaz kávy navíc lidi odradí od samotného hubnutí. Ukazuje se, že pokud zdravý jedinec vypije maximálně pět českých šálků kávy , tedy rozpustnou kávu s mlékem , nemá to výraznější vliv na váhu či na krevní tlak, říká lékařka Marie. Lenka Vlasáková: Nechápala jsem, proč mě pořád někdo ponižuje. Manželé Patakyovi – Beáta a Július - jsou ve světě alternativní medicíny známými osobnostmi.


Léta se zabývají reflexní terapií, vydávají knížky a radí, jak žít zdravě. V poslední knize Reflexní terapie a nečekaná odhalení přicházejí s objevem, který nepotěší milovníky kávy. My tedy v redakci rozhodně ne. Jak to s tím mlékem v kávě doopravdy je a proč by bylo nejlepší dát si jenom . Nejprve informace z knihy Reflexní terapie – Receptorologie (autorka Hedi Masefretová) ze str.


Jakoukoliv směs kávy nebo čaje s mlékem či smetanou náš žaludek nedokáže normálně zpracovat. Pijeme ji pravidelně a někteří z nás příliš často. Mnohem zdravější je káva samotná. V kombinaci s mlékem se z lahodného nápoje stává nepřítel. Co nám toto zdánlivě nevinné spojení způsobuje?


Když káva s mlékem doputuje do dvanácterníku, dostane se tento orgán do křeče. Trávicí šťávy a žluč se nemohou posouvat . I když jste dosud nepociťovali žádné potíže, věřte, že káva a čaj s mlékem poruchy vyvolávají, jen váš žaludek dosud neprotestoval. Udělejte mu na zkoušku pohodlí a měsíc nebo dva tyto nápoje nepijte. Pak zkuste vypít množství, na které jste dnes zvyklí.


Nejspíše vám nebude chutnat a žaludek se bude . Je to tím, že účinky kávy se aktivují zejména fyzickou aktivitou nebo napětím. To je docela zvláštní, ale lehce si to ověříte sami. Když si dáte kávu a sednete si k televizi, možná někdy i usnete. Dát si kávu s mlékem a cukrem nebo bez?


Nepijte kávu bezprostředně po jídle, abyste nezpomalily trávení jídla. Když pak tito lidé navštíví lepší kavárnu nebo jiné místo, kde se podává kvalitní káva , ze zvyku pak použijí příliš mléka a připraví se tak o možnost vychutnat si kvalitní šálek kávy. To je tedy jeden z důvodů, proč v některých kavárnách nepodávají automaticky mléko k filtrované kávě , nebo espressu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.