Malé koupelny s vanou

S našimi návrhy řešení menších a malých koupelen si prostor zařídíte funkčně i esteticky. Inspirujte se v našich konceptech pro koupelny s vanou nebo koupelny se sprchovým koutem. I přes nezbytné koupelnové vybavení musí zůstat v koupelně dostatek prostoru, abyste mohli bezpečně . Umyvadlo, vana , sprcha, pračka, nějaké skřínky a věšáky na ukládání kosmetiky a ručníků – tak vypadá – přesněji řečeno mělo by vypadat – standardní vybavení koupelny.


Ale co dělat, když má ta naše velikost třeba jen 1x 1centimetrů? Rozmístění extra malé koupelny a sanity v ní si bude žádat kvalitní rozkreslení a přesný plánek půdorysu.

Pečlivě zakreslete všechny rozměry koupelny: výšku a šířku stěn, rozměry dveří, a pokud bydlíte ve starší stavbě, tak i případných výklenků oken. Více o tématu: fotografiekoupelenkoupelnakoupelněkoupelny malámalýpračkařešenísprchový kouttoaletatoaletyumyvadlo vany. Malé koupelny jsou asi věčným tématem – ty v nových bytech totiž často nebývají o moc větší než ve starých panelácích. Tento měsíc máme pro vás tři inspirativní návrhy.


Ve všech třech případech jsem využila sérii . Malá koupelna automaticky neznamená vzdát se vany. Záleží na konkrétních rozměrech a půdorysu koupelny. Navíc při rozhodování hrají roli také zvyklosti a preference uživatelů.


Malé byty zpravidla obývají jednotlivci či páry v mladším, nebo naopak starším věku.

Volíme-li dvojumyvadlo, pak speciální pro malé koupelny. Pro starší lidi je vždy . Místo vany si rozhodně pořídíme sprchový kout, případně asymetrickou vanu se zástěnou, nad jejímž zúženým koncem umístíme umyvadlo. Prostor opticky zvětší a prosvětlí zrcadla umístěná na dvířkách skříněk nebo zrcadlová stěna. Velmi malá koupelna s vanou Projekta VK008.


Z původní šatny ve starším domě vznikla tato koupelna, hned vedle pokoje pro hosty. Jednoduchými tóny barev ve stylu Monocolor a decentním tvarování přesně splňuje požadavky majitelů a jejich návštěv. K této koupelně doporučujeme doplňky ze série EVEREST, předložku . Vany do malé koupelny : k doručení domů nebo na prodejnu. Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Speciální vany ušetří místo. Základem sérií pro malé koupelny bývají takzvané tvarově úsporné vany. Mají asymetrický tvar, kdy u ramen zůstává zachována klasická šířka až cm.


V nohou, kde člověk nepotřebuje tolik místa, se zužují zhruba o až cm. Zdá se to sice málo, ale tento prostor často . Koupelnový koncept BeHappy funguje jako hravá skládačka pro ultra malé koupelny. Vana je prostorná přesně tam, kde potřebujete.


Do oblasti nohou, kde tolik místa není třeba, můžete zavěsit umyvadlo. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Nápady do .

K základnímu vybavení koupelny patří vana a sprcha. V případě malé koupelny se většinou nevejde obojí, proto je nutné vybrat jednu variantu. První volbou bý vají logicky sprchy, ale ani van se dnes v malých koupelných nemusíte vzdávat. Na trhu se již objevují v mnoha velikostech, tvarech a dokonce v . Navrhnout malou koupelnu tak, aby byla funkční, praktická, a zároveň pěkná na pohle to je skutečně nelehký úkol. Do koupelny musíme vměstnat umyvadlo, vanu nebo sprchový kout, často i toaletu.


Pokud máme toaletu v oddělené místnosti, budeme zase zvažovat, zda se nám tam vejde i malé . Vana by neměla příliš zasahovat do středu místnosti, aby zůstal zachovaný prostor u umyvadla a na utření. Atypicky tvarované vany mají tvar . Podobnou koupelnu najdete v mnoha rodinných domcích. I po letech slouží, ale že by se pobyt v ní dal nějak užít?


Podívejte se na to, jak ji proměnila redakce časopisu Nové proměny bydlení. Majitelka se nechala přesvědčit, že vanu nepotřebuje a že sprchový kout bude mnohem . Akrylátová vana ONE je první vana , ve které se můžete opravdu bezpečně a navíc pohodlně vykoupat nebo osprchovat. Sympatický celkový rozměr vany nabízí instalaci do naprosté většiny malých a středních koupelen.


Díky těmto parametrům a na míru šitým . Série TIGO i pro nejmenší panelákovou koupelnu. Se sérií TIGO zařídíte i nejmenší panelákovou koupelnu a přitom se budete cítit pohodlně. Navíc v ní naleznete prostor pro pračku, vanu , velké umyvadlo, sprchový kout a další koupelnové zařízení.


Walk-in sprchový kout lze velikostí přizpůsobit na míru. K efektivnímu vybavení malé koupelny je potřeba co nejlépe využít prostor, který nám nabízí. Koupelna by však měla působit vzdušně a otevřeně.


I proto dává řada lidí při zařizování menší koupelny přednost sprchovému koutu před vanou. I malá koupelna by měla splňovat všechny naše požadavky a nabídnout nám dostatečné pohodlí. Než se pustíme do menších úprav, nebo do celkové rekonstrukce, je třeba si ujasnit několik základních otázek.


Je pro nás vana nezbytná, nebo si vystačíme se sprchou? Potřebujeme v koupelně vyčlenit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.