Makronky náplň

Celé to trvá asi minut. Její chuť je jemná, až sametová a chutná malinově. Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl. Pak pečte až minut v troubě předehřáté na 1°C.


Sejměte z plechu a nechte vystydnout.

Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem . Tak malinova napln vyborna - na me mozna trochu sladsi (asi dam priste mene cokolady), ale fakt dobra. Jinak nevim, jestli u me makronky praskaly proto, ze nebyly ususene, nekdy jsem je totiz nechavala i dve hodiny a stejne praskaly. Zatim se drzim mandli, jako duvodu nezdaru :D no uvidime, jakou . Mezitím připravte náplň. Maliny svařte s cukrem, nechte vychladnout a přes cedník propasírujte.


Prošlehejte mascarpone s máslem a po lžičkách přidávejte pyré z malin a šlehejte dohladka. Krémem slepujte skořápky z plechu a nechte je v lednici uležet aspoň hodin.

Příprava ganache z bílé čokolády je úplně snadná. Makronky pečte až těsně před Vánocemi, jejich . Přiveďte k varu smetanu se semínky, které předtím vyškrábnete z vanilkového lusku, odstavte a vmíchejte čokoládu. Směs nechte vychladnout, dokud nedosáhne požadované konzistence, aby se daly makrónky plnit.


Dlouho obávané makronky se staly skutečností. A řeknu vám, že znám opravdu mnohem těžší recepty. Stačí se držet základních pravidel a výsledek je skvělý. A co je jejich velikou výhodou?


Když peču makronky odpoledne, tak si bílky nachystám ráno. Ušlehané obarvené bílky opatrně smícháme s rozmixovanými mandlemi, moukou a cukrem. Můžeme použít také silikonovou formu na makronky , se kterou se nám bude lépe pracovat. Kolečka by měla mít průměr asi cm. Předehřejeme si troubu na 1°C a . Takže pokud máte makronky doopravdy rádi, finančně se opravdu vyplatí dělat je doma.


Budu se snažit předat všechny své nabrané zkušenosti a dedukce, abyste nemuseli vztekle vyhodit ani tu úplně první várku. Přestože se makronky tváří jako rodilé Francouzky, pocházejí z renesanční Itálie. Výraz macarone se údajně v Benátkách používal pro jemnou pastu.

Do Francie je odtud přivezla Kateřina Medicejská. Francouzi nicméně bílkové pusinky velmi ochotně přijali za své. Celosvětový věhlas a oblibu si získaly . Tyhle jsou růžové, plněné bílou ganache s borůvkami, stejně něžné a sladké jako maminka. PS: Pokud pro vás makronky představují vyšší dívčí, těšte se na další recept. I v něm bude hlavní roli hrát bílá čokoláda, zvládnete ho ale za pár minut, s jedním rendlíkem a metličkou.


Francouzské makronky , to je vysoká cukrářská – na povrchu křupavé mandlové pusinky s vláčným měkkým vnitřkem jsou dokonalým vyjádřením lásky a péče, kterou jejich přípravě věnujete. Náplň Náplň si připravíme den . Oslaďte si s nimi život! Můžeme připravit pistáciovou náplň. Upečené macarons s pistáciemi. Bílou čokoládu nalámeme do misky a přelijeme ji vroucí smetanou.


Necháme asi tři minuty odstát, potom směs rozmícháme do hladka. Z pěti plechů nepraskla ani jedna jediná, měly krásně hladký a křupavý povrch, takzvanou nohu, lahodně měkký střed i skvěle chutnající náplň. Prostě první makronka, jak by měla . Po vytažení z trouby sundáme makronky opatrně z plechu a necháme je vychladnout. Do vodní lázně dáme vejce a cukr a ručně šleháme, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky. Poté odstavíme a přidáme hořkou čokoládu.


Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené máslo. Krém necháme vychladit cca minut, pak vymícháme do hladka a přidáme malinový džem Schwartau. Opět co nejlépe promícháme. Mascarpone přendáme do misky a rozmícháme 2. Dle chuti přidáme malinového džemu, který důkladně zamícháme do mascarpone 3. Tímto krémem slepujeme například barevné francouzské makronky.


Tentokrát velikonočně laděné! Oranžové – ganache z bílé čokolády a kávy. Recept na makronkové skořápky najdete tady!


Hotové makronky necháme vychladnout, vyndáme z plechu a mažeme náplní. Já jsem zkoušela borůvkovou, kokosovou a citrónovou. Veliká výhoda je, že makronky se velmi dobře mrazí, bez negativních dopadů na strukturu a chuť, takže buď mrazím jen skořápky a pak při vhodné příležitosti plním nebo, nejedná-li se o nějakou sýrovou nebo příliš vlhkou náplň , mrazím už naplněné makronky. Po naplnění je třeba nechat je 1-dny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.