Pití jablečného moštu

Průkopnice zdravé výživy E. Whiteová napsala již v 19. Zdraví ohrožuje dokonce i používání sladkého jablečného moštu , jak je obvykle vyráběn. Kdyby lidé mohli vidět to, co v moštu, který kupují, odhaluje mikroskop, málokdo by ho chtěl pít.


Odborníci z University of Glasgow tvrdí, že moštová jablka mohou poskytovat nápoj, jehož konzumace chrání tělo před infarktem, mrtvicí i nádory.

Přestože kyselina octová z čistě chemického hlediska patří mezi takzvané “slabé kyseliny” mohou být její účinky velmi silné, pokud je v koncentrované podobě. Jablečný ocet obsahuje zhruba – kyseliny octové. Ocet z jablečného moštu. Kromě kyseliny octové, obsahuje jablečný ocet také vodu a . Předpokládá se, že tento proteinový základ je zodpovědný za většinu léčivých účinků jablečného octa, přestože v současné době nejsou k . Nicméně lékařský výzkum poukazuje na účinnost octa při zmírňování mnoha zdravotních problémů, jako jsou obezita, vysoký krevní tlak a další.


Nejpopulárnější je ocet jablečný. Jak již z názvu vyplývá, jablečný ocet je vyroben z jablečného moštu.

Přesněji řečeno, jablečný ocet se vyrábí drcením jablek a . Pro nástup podzimu není typické jenom zbarvování listů do žlutavých, hnědavých a načervenalých odstínů, ale také sezóna moštování jablek. Slovo „ mošt “ běžně používáme, jedná se ale o termín z české legislativy? Jakou by měl mít tento nápoj barvu, chuť a vůni? V čem ho skladovat a jak poznat ten . Jablečnou šťávu lze ošetřit tak, aby dlouho zůstala zdrojem vitamínů, přírodního cukru, pektinů, kyselin i vlákniny a měla výbornou chuť. Ke spolehlivým postupům patří pasterizace, tedy zahřátí na určitou teplotu.


Reklama sice propaguje vitaminové tablety, ale přednost bychom měli dávat pravidelnému pojídání jablek a pití jablečného moštu ! Význam jablka pro prevenci a pomoc při běžných obtížích. Při střevních potížích mají jablka regulující účinek na organizmus. Obsahují pektin a vlákninu, která povzbuzuje střevní peristaltiku. U nás donedávna ne příliš známý nápoj, který však v poslední době získává víc a víc milovníků, kteří na něj nedají dopustit. Minulý víkend jsme vylisovaly asi 50l jablečného moštu.


Nemáte někdo zkušenost, jak ho uchovat co nejdéle, aby nezačal kvasit. Nechci ho vařit, ale jeden kanystr l asi budu muset, tak rychle to nevypijeme. Dobré by bylo to i zmrazit, ale bohužel mám momentálně jen malý mražák u ledničky k dispozici.

Z jablíček se také vyrábí jablečný ocet, který je právem označován za zázračný elixír mládí, zdraví a štíhlosti. Po dokončení procesu kvašení se obsah přecedí a vzniká tak hustá hnědá tekutina. Na základě rozsáhlých klinických šetření není třeba pochybovat o příznivých dietických i léčebných účincích přiměřeného pití vína na zdraví člověka. Jablečné víno z moštu Jablka představují velmi vděčnou surovinu , která je základem kvalitního ovocného vína.


Kupované révové víno obsahuje . Uložte si jablečný mošt čerstvý do svého jídelníčku zdarma. Pokud koupíte mošt u ověřeného zdroje, nebo si vyrobíte vlastní, máte jistotu, že je 1 bez chemie a dochucovadel. A i proto je mnohem zdravějším pitím pro děti, kterým zachutná určitě víc, než džusy ze supermarketu. Během dne sníme jablka a večer okolo hodiny zapijeme lžíce lněného semínka třemi decilitry jablečného moštu.


Pryč s průjmeJablka můžeme s úspěchem použít i při průjmových onemocněních. Nejúčinější je tento recept – nastrouháme si jablek, posypeme je skořicí . Po lyžování nebo mrazivé vycházce přijde vhod něco teplého, sladkého a voňavého k pití s kapkou alkoholu. Mošt je běžně užívaný název pro šťávu získanou lisováním ovoce. Jedná se o velmi vážný problém pro ty, kdo denně pijí perlivé nápoje a ovocné šťávy,“ varuje Dr.


Nicméně pití jablečného džusu s sebou přináší i řadu vedlejších účinků, jako je průjem, zácpa, plynatost… Rovněž se . Pití jablečného octa vyrovnává vnitřní ekosystém (vytváří alkalické pH) a tak reguluje kyselé prostředí v organismu, které je často způsobováno právě . V prvním případě jsou jablka nakrájena na stroužky a rozdrcena nebo rozřezána různými přístroji tak, že na jedné straně vytéká čerstvá šťáva a na druhé vypadávají víceméně suché tuhé zbytky. Při takovéto výrobě moštu . Tvrdil, že za použití jablečného octu lze léčit migrénu, chronickou únavu, diabetes, artritidu a řadu dalších závažných onemocnění. Mezi mnoha jeho radami najdeme i doporučení pro těhotné ženy, které by denně měly pít tonikum z jablečného octu, což by údajně mělo prospět narozenému dítěti lépe se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.