Dieta rýže nebo brambory

Klasická otázka, kterou. Třeba si však uvědomit, zda chcete shodit kila navíc nebo odkyselit organismus, nebo jen udělat něco pro své tělo. Pokud však chcete zhubnout, určitě se nenechte zlákat na rýžovou dietu ( přičemž byste nejedli nic jiného než rýži) ale ani na jiné diety založené na bázi rýže. Na talíři se krčí kousek masa, pár listů zeleného salátu a vám se sbíhají sliny pouze při tom pomyšlení, že by na talíři ležely ještě dozlatova osmažené brambory.


Ale protože držíte dietu , raději jste si odepřeli jakoukoliv přílohu, protože přece sacharidy jsou při hubnutí zapovězené.

Nestačí se zajímat jen o energetickou hodnotu jídla, protože záleží i na tom, na jak dlouho zažene hlad. Je to důležitější, než si myslíte – pokud vám po nějakém jídle brzy vyhládne, hrozí, že se tím dalším zbytečně přejíte. A rychle vyhládnout vám může i po něčem, co vám přitom dodalo spoustu kilojoulů. Co se týče rýže , pokuste se vyhnout bílé verzi, která průmyslovou úpravou přichází o všechny důležité živiny. Zkuste typ natural a nebojte se ani rýží čínské, černé nebo červené.


Oproti klasické bílé rýži obsahují vyšší množství vitaminů a minerálů, vlákniny. Jsou to potraviny přirozeně bezlepkové, lehce .

Delší vynechání příloh při dietě není vhodné, o to víc, pokud denně sportujete a potřebujete příjem sacharidů. Kulturistická dieta není jen a pouze o rýži. Pokud to vezmu kolem a kolem, dá se říct, že naše tělo ani sportovní výkonnost nepozná, jestli se jedná o polysacharid pocházející z rýže , nebo jestli jste. Brambory byly do Evropy dovezeny v 16. Chápeme, že obě potraviny mají svůj podíl v jídelníčku a obsahují různé látky, ale zajímá nás, která z těchto dvou potravin by mohla být považována za zdravější.


Z hlediska nutričního jsou o málo lepší vařené brambory. Vhodnými přílohami naopak jsou rýže , brambory , celozrnné těstoviny nebo těstoviny z tvrdé pšenice, . Chvíli jsem se snažila zařazovat do dietního jídelníčku právě brambor, protože se mi zdál o něco méně kaloričtější s porovnáním např. Zda-li řešíte hubnutí nebo se více zajímáte o životní styl, neměli byste ve svém jídelníčku rozhodně podceňovat přílohy.


Vařené brambory mají 29 bramborová kaše zhruba 31 vařené luštěniny 44 bílá rýže 520. Pokud byste sáhli po hranolcích, tak nasucho upečené v troubě mají asi 5kJ, zatímco stejná porce . Začínáte s hubnutím a stojíte před dilematebrambory , nebo rýži. Tmavé pečivo , nebo zeleninu. Nemluvě o přílohách, jež odborníci kolikrát ani přílohami nenazývají – knedlících, hranolcích, kroketách, bramboráčcích.


Kdy a jaké přílohy se mohou při dietě jíst a které je lepší vynechat? Její další předností je to, že se dá připravit snad na sto způsobů.

Záleží jenom na fantazii kuchařky, jestli si ji dopřejete suchou nebo jako Rolins politou vývarem, případně smíchanou se zeleninou, ovocem či sýrem. Při dietě platí vlastně jenom jedna obecná zásada: pokrmy s rýží připravujte vždy výhradně . Tak teď babo raď To samé třeba černé rohlíky. Jsou určitě lepší než bílé, ale i tak, při dietě ano, nebo ne?


A co těstoviny, brambory ? Možná se při přípravě jídla budete soustředit na množství kalorií nebo tuků v mase, či v jiném hlavním jídle. Nemalé množství kalorií ale představuje i příloha. Mezi přílohy se řadí: brambory (kaše, bramborové knedlíky, krokety, hranolky, salát, halušky atd.), těstoviny, kuskus, rýže.


Na druhou stranu ani klasická bílá rýže není zrovna nejlepší variantou, stejně jako rozvařené těstoviny, pečivo, pufované chlebíky nebo kukuřičné pečivo. Jedná se o přílohy, které mají . Dále funguje v těle jako významný antioxidant a některé odrůdy brambor, které mají žlutou, oranžovou nebo červenou barvu - a rovněž sladké brambory - obsahují ve. Osoby trpící intolerancí ke glutenu, obsaženém v lepku, který je součástí všech běžných obilovin (včetně rýže ), musí dodržovat bezglutenovou dietu a . Mnoho lidí může mí tendenci automaticky považovat za lepší samotné suché brambory , protože to kaše se přidává mléko a dokonce i trocha másla.


Těstoviny co nejméně rozvařené, rýže jedině tmavá, maso libové. Není málo těch, kdo k snídani volí müsli nebo jiné cereálie jako symbol zdravé stravy. Jak je to ale v dietě je to na škodu nebo je to jedno? Jídelníček vypadá následovně: Snídaně: Jogurt nebo ovoce, pravidelně se střídají. Je možné konzumovat i netučné žervé či netučný tvaroh.


Myslím k obědu, jako přílohu. Mám pocit, že jsem tu někde četla, že těstovin max 100g (ještě neuvařených) nebo se pletu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.