Jak vyčistit mikrovlnou troubu citronem

Napadlo vás někdy, že byste mohla vyčistit mikrovlnou troubu jinak než použitím chemických prostředků? Dáš do misky s vodou nakrájený citron , pomeranč, grep, nebo vše dohromady a misku dáš na plný výkon tak na 2-minuty vařit (pochopitelně bez poklopu),“ vysvětlila mi Jitka. Opravdu špinavou mikrovlnku s nánosem spečenin vyčistíte celkem snadno pomocí napářky.


Nejlepší je do misky s vodou rozkrájet citrony a pomeranče, vložit do trouby a zapnou ji zhruba na pět minut na nejvyšší výkon. Pomeranč zachytí mastnotu, citron mikrovlnku zbaví zápachu a pára uvolní nános .

V rámci vánočního úklidu byste se měli pustit i do generálního úklidu mikrovlnné trouby. Spečené nečistoty není snadné odstranit z povrchu mikrovlnky. My známe geniálně jednoduchý trik, jak zařídit, aby se vaše mikrovlnka leskla jako nová.


Představa, že máte čistit troubu a mikrovlnku vás děsí? Pojďte se podívat, jak si práci můžete usnadnit. Postup je naprosto jednoduchý.


Potřebujete jen misku či sklenici vody, jeden citron a nakonec hadřík.

Pro snazší čistění vnitřních stěn mikrovlnné trouby vložte půl citronu do 3ml vody a zahřívejte pomocí mikrovln na maximálním výkonu po dobu minut. Nečistoty ze stěn poté pohodlně a lehce setřete . Jak vyčistit mikrovlnnou troubu. Ahoj, slyšela jsem, že i horkovzdušná trouba jde krásně vyčistit citrónem plus se odtrsaní pachy. Ale nevím jak přesně na to.


Do trouby se má dát miska s vodou a citrónem. Má se dát studená nebo vroucí voda? Na kolik stupňů zapnout troubu ? Do mikrovlnné trouby nejspíš dáváte jen jídlo, které si chcete ohřát a hned sníst. Co se ale stane, když do ní umístíte citron ? Možná budete překvapeni. Mikrovlnnou troubu má doma v dnešní době téměř každý.


A tak zajisté i každý její vlastník ví, že se musí pravidelně čistit. A jak je to nejjednodušší? Geniální nápad mikrovlnka nápad čištění Anežka a Jiřík citron vychytávky.

Umýt zaneřáděnou mikrovlnku je někdy makačka. Naštěstí je tu opět geniální dvojice Anežka s Jiříkem, kteří vědí, jak si ulehčit práci. Bude vám stačit miska s vodou a citron. Sledujte tenhle naprosto geniální nápad ! Návod na to, jak rychle jednoduše a ekologicky vyčistit mikrovlnnou troubu. Vystihuje to například tento komentář jedné maminky: „Já potřebuju vyčistit hlavně pach z mikrovlnky.


Renčo, to je pravda, s citronem je to další varianta vhodná především pro ty, kterým by ten odér octa vadil. Zapomeňte na drahé a toxické čisticí prostředky. Vše, co potřebujete k tomu, aby váš domov zářil čistotou, máte totiž v ledničce. Dokonale proto nahradí úklidové prostředky plné nezdravých . Vydezinfikuje mikrovlnou troubu. Ať už v mikrovlnce ohříváte, pečete nebo vaříte, všechny pachy se v ní mísí a zalézají kamsi do jejích útrob.


Naplňte misku nebo hrnec, který běžně používáte do mikrovlnky, horkou vodou . Obě půlky citrusu položte řezem dolů na malý talířek, na který jste nalili zhruba jednu lžíci vody. Citron rozřízněte na dvě poloviny. Zapněte mikrovlnku a nechte ji puštěnou zhruba na jednu až dvě minuty. Doba záleží na výkonu trouby. Talířek s citronem vyndejte a . Někdy se ale může stát, většinou vinou naší nepozornosti, že v ní něco připálíme, nebo dokonce spálíme.


S následujícím návodem vyčistíte mikrovlnku raz dva a navíc se šetrným přístupem k životnímu prostředí. Poté misku nebo talíř opatrně vyjmeme a prostor mikrovlnné trouby pečlivě vytřeme bavlněnou utěrkou. Zbavíme se usazených nečistot a zároveň mikrovlnnou troubu krásně provoníme. Zapněte ji na nejvyšší stupeň a nechte běžet asi - minut. Nakonec ji důkladně vytřete mokrým hadříkem a nechte vyschnout.


A veškeré zatvrdlé nečistoty jsou odstraněné. Dejte obě poloviny na talíř vhodný do mikrovlnky se lžící vody rozkrojenou stranou dolů. Spusťte mikrovlnku zhruba na minutu, nebo . Zkusíme se na práci vrhnout nejenom s chemií, ale na pomoc si vezmeme i přírodní prostředky, které máte ve většině případů běžně doma.


Našimi největšími pomocníky bude sůl, citron , soda a ocet. Málokdo z nás čistí po každém použití troubu či mikrovlnku. Ten, kdo to dělá, má pak samozřejmě o starost . Drhnutí zašlé špíny, není ničím příjemným.


Dnes vám ale ukážeme návod s kterým bude úklid mikrovlnné trouby pohodovou záležitostí jen na několik minut. Vše co budete potřebovat je několik citronů a voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.