Jak skladovat mrkev v lednici

Taky nakoupíte mrkev v supermarketu a jednoduše ji hodíte do ledničky ? Přečtěte si jak ji správně skladovat. Na co si dát pozor při nákupu. Obecně u kořenové zeleniny platí, že pro dobré uskladnění je důležité, aby jste si při nákupu dali pozor na její stav.


Oba větrací otvůrky musí zůstat zavřené.

Uvnitř nádoby se vysráží kapky vody, tím je vlhost zajistěna, teplotu dodržíte prostým skladováním v lednici. Vetsinou kupuju mrkev balenou a vydrzi mi v lednici pekelne dlouho. Tezko rict, cim to je, mozna to strikaji :roll: Jinak pokud jsou moznosti, babicka skladovala mrkev v m . Jak skladovat či zpracovávat mrkev. Vše nastrouhat prosolit 1kg soli a napěchovat do malých skleniček. Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?


Zní to zvláštně, ale neomývejte zeleninu ani ovoce před tím, než ji budete skladovat v ledničce nebo v komoře. Pokud si všimnete nějaké.

Skvělý trik, nakrájená a oloupaná zelenina, jako například mrkev nebo celer vám vydrží opravdu dlouho, pokud je vložíte do sklenice s vodou. Paprika v chladničce ztrácí chuť a pevnost, okurky a rajčata z ledničky pak mohou mít nepříjemný slizký povlak. Ani nezralé ovoce a zelenina by se neměla skladovat v ledničce. Neobvykle dlouho můžete v chladničce udržet čerstvé oloupané a nakrájené ředkvičky, mrkev nebo celer. Měla by vydržet až měsíců.


Rajčata: Rajčata by se měla dávat do ledničky , až jsou úplně zralá. Nejdéle by se měla skladovat v ledničce. Pastinák pro zimní spotřebu bude i po čtyřech měsících jako čerstvý (zbytek nechte přes zimu venku). Stejně tak vydrží kořenová petržel bez natě, zatímco celer je podobný vytrvalec jako mrkev – šest měsíců v písku, žádný problém. Kupodivu stejně dobře snáší skladování i ředkve.


Jen salátová řepa bude po třech měsících . Chlazenou zónou je lednice , v níž by se měla teplota pohybovat mezi až °C. Místo zde najde ovoce a zelenina, které zpracujete nebo zkonzumujete během několika dnů. Nejchladnější zónou skladování je mrazák.


Mražená zelenina a ovoce vydrží nesporně nejdéle, v některých případech však na úkor . Poslouží i polystyrenem vyložená bedna na balkoně, ale i šuplík na zeleninu na spodku lednice.

Naše babičky skladovaly zeleninu ve sklepech, takzvaných krechtech, kde byla teplota okolo 5–stupňů a sucho, takže nedocházelo k odpařování vody z ovoce a zeleniny. Takže mám před sebou ledničku a úplně dole jsou dva šuplíky. Mrkev se třeba zasypávala pískem . Jde o boxy na zeleninu a ovoce.


Protože mnohé ovoce a zelenina nemá v ledničce co dělat, budou boxy nakonec zcela dostačující na ten ledový salát, květák, brokolici, kapustu nebo růžičkovou kapustu, mrkev , . Citrony, mrkev či rajčata. Neměli bychom je uchovávat v ledničce , skladování v chladu jim totiž škodí. Rychleji se kazí, ztrácí chuť či klesne jejich kvalita. Které potraviny bychom tedy měly skladovat jinde?


Máte pocit, že vám tato bylinka vydrží déle, když ji dáte do . Rada na závěr: nemáme-li k dispozici bedničky s pískem, je možné mrkev , celer i petržel skladovat na chladném místě v nějakém regále jen v mikrotenových sáčcích. Ty musí být uzavřené (gumička, domácí svařovačka PE folií), ale s několika drobnými otvory (pro jejich zhotovení se dá použít vidlička), aby zelenina dýchala. Ovoce i zeleninu je mnohdy lepší skladovat jinak než v lednici. Pozor na skladování některých druhů zeleniny a ovoce společně s jablky či hruškami. Kořenovou zeleninu, jako mrkev , celer či petržel můžte uchovávat v bedýnkách zasypaných vlhkým pískem či suchou rašelinou tak, aby se jednotlivé . Brambory (Profimedia.cz ). Odstraňte ji až těsně před použitím.


Jednoduchým způsobem našich předků, jak uchovat mrkev dlouho čerstvou, je skladování v písku. Tento recept se používá stále. Dřevěné, případně pouze lepenkové krabice . Například mrkev byste neměli v lednici skladovat v těsné blízkosti jiné zeleniny, protože by mohla brzy zhořknout.


Uchovávejte ji samostatně třeba v plastové nádobě. Jak správně uspořádat potraviny v lednici ? Proto přidejte do plastového sáčku, ve kterém mrkev v lednici máme, papírovou kuchyňskou utěrku, která absorbuje vlhkost. Měnit ji pak podle potřeby. Tak se trvanlivost mrkve zněkolikanásobí.


V chladu a temnu v lednici nám celer vydrží velmi dlouho, dokonce i ten okrájený a rozkrojený. A co další druhy zeleniny? Zeleninu obecně - jako třeba okurky, mrkev , papriky - ukládejte ve spodní části lednice , která je k tomu určena.


Ideálně tak, aby se jednotlivé kusy nedotýkaly. Protože jakmile jeden kus začne zahnívat, přenese se hniloba i na ostatní a posléze můžete místo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.