Chleba ve vajíčku zdravě

Jednoduché zdravé recepty pro děti a dospělé. Hořčice je velice zdravá potravina, musíte ale vybírat tu bez chemické konzervace. Ovajíčkované chleby jsou jednou z těch jednoduchých mňamek, které si mnozí, stejně jako jejich sestřenici topinku, jen těžko dokáží odepřít.


Znáte to pokušení, když vy, coby osoba snažící se dodržovat správnou stravu, ucítíte tu podmanivou vůni ovajíčkvaných chlebů , které nějaký necita z rodiny smaží? Servírujte nasladko s jogurtem a čerstvým ovocem nebo naslano s opečeným avokádem a čerstvou zeleninou. Tip: Více receptů na zdravé svačiny naleznete na .

Vyšleháme vajíčko se solí a pepřem. Můžeme si na pánvi také opéct šunku, kterou položíme na chleba ve vajíčku. Oblíbenou svačinkou v naší školce býval chleba ve vajíčku. Chleba opečeme z obou stran.


V takové velice levné verzi. Chléb obalený ve směsi vajíček s vodou a solí, osmažený. A když to nepřeženete s olejem, na kterém smažíte a použijete celozrnné pečivo, tak půjde snad o skoro zdravou svačinku :-). Jako dítě určitě každý z vás miloval chleba ve vajíčku.


Tak proč si ho nedopřát?

Ale tedy zdravěji krapet! Bez oleje a ze žitno-pšeničného chleba. Vajíčka rozšleháme v misce, osolíme, opepříme - pro děti nepepříme, nakrájený chleba obalíme ve vajíčku a pokládáme na plech, na který ještě dáme. Já mám tuhle klasiku na večeři moc ráda, jenže je to moc těžké jídlo na večer.


Dá se udělat v případě, že máte ve svém chlebníku pečivo s trošku starším datem výroby. Měla jsem na bytě bagety, které byly sice staré . Každý z nás má jednou za čas doma starší chléb, který již na konzumaci není vhodný. Celkový recept je velmi jednoduchý, potřebuje. Babulka tak něco podobného děláme když se obalují řízky a zbyde rozšlehané vajíčko tak se tam přisype trochu mouky a osmahe z toho placka a dá na chleba , namaže hořčicí cibule kyselá okurka. Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem.


Jestliže jste měli pocit, že se jako vegani s docela oblíbeným chlebem ve vajíčku musíte rozloučit, není tomu tak. Někdo tento pokrm jako vegan nepotřebuje, jiný ho ani nevyhledává, ale někomu chybí. A i když vím o veganské variantě chleba ve „vajíčku“ už dlouhou dobu, k jeho přípravě jsem se tak nějak nedostala . Klasické topinky nasosané tukem a navíc ještě lehce připálené mohou zdraví skutečně uškodit, zejména pokud jim holdujete často.


I na něm chleba opečeme po obou stranách dozlatova. O to více si můžete vychutnat pomazánku, například tvarohovou, sýr či vajíčko , kterými topinku obložíte. Ve spojení s celozrnným toastem, kváskovým chlebem nebo dánským žitným bochníkem plným zrníček získáte zdravou snídani během chvilky.


Přidáním vajíčka ať už ve formě ztraceného anebo vařeného ještě zvýšíte výživnou hodnotu snídaně či svačiny. K obědu pak stačí ke chlebu.

Uložte si chléb ve vajíčku do svého jídelníčku zdarma. Když voda vře, snížíme plamen a do naběračky si rozklepneme vajíčko , které opatrně vkládáme do vody. Chvíli nadnášíme vejce pomocí naběračky dokud nedrží tvar.


Poté vaříme cca minuty. Mezitím si můžeme vložit plátky chleba do toustovače a nechat opéct. Dobrá a chutná snídaně dokáže nejen nastartovat vaše tělo, ale v konečném důsledku i úspěšnost celého dne. Opatrně vejce vynadáme z vody.


Dnes je navíc výběr tak široký, že rozhodně nemusíte zůstat u klasik jako je chleba s máslem a medem nebo míchaná vajíčka. Proto ji není radno podceňovat. Pokud každý den snídáte, má to . Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi.


A nebojíme se kombinovat a dát prostě od . Zdravím , to jsou kombinace, že bych nevěděla, kterou dřív udělat a ochutnat ! Kluk má radši rohlíky ve vajíčku, namáčím jen tu rozkrojenou půlku, někdy přidám do vajíček . Jdu blejt velebnosti, takhle kazit klasickej chleba ve vajíčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.