Co dát do sushi

Nov Sushi náplně jsou oblíbenou ingrediencí. Doporučujeme experimentovat, ale pouze do jisté míry (párek do sushi rozhodně nedávejte!). Ne, takové ingredience do sushi nepatří.


I když podle reportéra Ládi Hrušky ano. Podle jeho „levného a chutného“ receptu totiž k přípravě domácího sushi stačí toastový chleba, paštika, tavený sýr či lískoořískový krém. Podrobný seznam všech ingrediencí, které budete potřebovat pro přípravu sushi.

U nich platí to samé co pro ryby. Výhodou je i jejich snadná příprava. Po vyříznutí nakrájejte masitou část okurky na proužky a ty položte do centra rolky. Při přípravě se vyhýbejte jadérkům . Jun Podle dat restauračního průvodce Restu jsou japonské restaurace podávající sushi na 5. Pokud se dáte do domácí přípravy sushi , dbejte na opravdu kvalitní čerstvou rybu a další suroviny a zejména na dodržování pracovního postupu. Tehdy jsem nevěděla, jak ho vlastně jíst, a pohled na syrovou rybu vedl k tomu, že jsem raději jedla se zavřenýma očima.


Dnes na něj mám neodolatelnou chuť téměř denně.

A protože sushi je trochu drahá láska, rozhodla jsem se, že se ho naučím připravovat . Namísto abyste o něm donekonečna četli, ochutnejte ho. Nejlíp chutná to, které jste připravili vlastníma rukama ;). Sushi je plátek syrové ryby s rýží a (většinou) mořskou řasou. Původně tohle tradiční japonské jídlo nic víc neobsahovalo, přestože v moderních sushi -barech se předhánějí, co do téhle dobroty přidat: zeleninu, . Poté, co prsty vytvoříme v rýži rýhu pro náplň, lehce potřeme WASABI pastou, a vložíme zvolenou náplň (plátky či proužky ryby, zeleniny, krabí tyčky).


Volný okraj řasy navlhčíme, k vyformování pozvedneme řasu se sushi rýží se spodním okrajem rohože trochu do výšky a rolujeme směrem k hornímu okraji listu NORI řasy, . Aug A teď se můžeme dát do vaření. Na dno hlubší pánve nebo hrnce. Pít k této lahůdce může každý, co má rád – nejlépe čaj, pivo a samozřejmě saké (rýžové víno). Tak ať vám doma chutná a dejte . Snažíme se rolovat tak, aby mělo sushi co nejpevnější tvar a nerozpadalo se (pokročilí pak formováním podložky můžou vytvořit různé tvary sushi ). Jul Stále jsem čekala na tu správnou příležitost, kdy si ho budu moci dát.


A tak jsem se zcela samozřejmě rozhodla si ho vyzkoušet stvořit doma a prozkoumat, co mi bude chutnat nejvíc. Sushi rýži, řasy i ostatní suroviny mám v zásobě doma, takže mi pak stačí jen málo, abych se mohla do přípravy pustit. A vůbec to nemusí být drahé. Druhů sushi je celá řada.


Jeho základem je vařená rýže, speciálně upravené mořské řasy a „něco dovnitř“.

Obvykle to bývá syrová ryba, ale do sushi se používá i zelenina, houby, vajíčko či obyčejný tuňák z konzervy. Jan Dneska tedy o sushi. Krátkou historii a teorii se dočtete na netu všude. Jedno z nejznámějších japonských jídel, doslova přeloženo „kyselá rýže“, první zmínka o suši pochází už z roku 7n.


Původně se nasolené části syrových ryb obalovaly do rýže, aby v ní dozrály, rýže se nekonzumovala. CO BUDEME NA SUSHI POTŘEBOVAT? Vaříme, dokud se voda nevypaří, poté ji necháme minut odpočinout a vysypeme do nádoby, kde se smíchá se sushi octem. Na kg rýže použijemee cca 1. Náplně můžete dát víc, Uramaki sushi je bohatší než Maki sushi. Zabalíme rolku jako jsme . Mar Škola sushi – ako pretvoriť jednoduché veci na veci dokonalé.


No a potom sme už boli naším učiteľom – sushi majstrom Tomášom Lysým pozvaní do kuchyne, v ktorej sme sa oboznámili, ako pripravovať základ sushi – ryžu. Premýva sa dôkladne, ale čo najmenej krát – ideálne krát. Příprava sushi je opletena všemi možnými složitými postupy, ale existuje způsob, jak ho udělat levně, chutně a rychle. Rýži necháme vychladnout a mezitím si nakrájíme zeleninu či ovoce, kterou chceme do sushi přidat.


Na misku pak můžeme dát trochu wasabi a do druhé misky trochu sojové omáčky. Nov No v našem Tescu je ta ulička s Mezinárodní kuchyní a tam je všechno. No potřebuješ vše co si psala. Dovnitř můžeš dát avokádo, ředkev, okurku, krabí tyčinky, syrového lososa nebo tuńáka.


Toho z konzervy nedávej, to není sushi :) Dej . Dec krokov ako pripraviť dokonalé sushi doma! Voda nemusí byť celkom priezračná, ale rozhodne nesmie byť kalná. Náplň zvolíme podľa toho, čo máme radi.


Obecne sa používa čerstvá zelenina a . Do hotové rýže přidejte za stálého míchání rýžový ocet, popřípadě sůl podle chuti. Wasabi rýži lehce pomažte, čím více ho tam dáte, tím výraznější to bude. Nori řasu nakrájejte na menší kousky a ty .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.