Sběr víček pro děti

Kolik přispěje sběrem průměrný Čech? Spočítali jsme to a suma, která nám vyšla, vám vyrazí dech! PET lahví, ale i od dalších nápojových kartonů), od aviváží, šampónů, sprchových gelů atd.


Jupíků bez gumového těsnění,odměrky od Sunaru , celé obaly od žvýkaček Orbit a další podobná víčka od nás vykupuje firma Eko . S koncem výkupu víček firmou Eko trade plus zastavila před časem sběr víček pro nemocné děti rovněž městská policie v Kolíně.

Zbylé firmy mají požadavky, které není možné v tak velkém množství, jež se nasbíralo, splnit,“ vysvětlila na internetových stránkách policie Helena . Sběr organizovala tři roky. Pomoci Rebece můžete nejenom finančním darem, ale také sbíráním plastových víček od PET lahví, aviváží, šamponů a dalších výrobků. Zapojte celou rodinu a usnadněte Rebece život společně! Na internetu můžeme snadno najít články o tom, že výkup víček pomůže třeba nemocným dětem , nebo že se za peníze získané z výkupu víček koupí zdravotnické pomůcky.


Jenže realita je taková, že náklady na sběr víček jsou často vyšší než částka, která se díky . Podle některých kritiků je však tento způsob charity nejen nevýhodný, ale i neekologický. Neziskové organizace i .

Městská knihovna Štětí doslova uvádí „nejlepších sběratelů-ekologů bude začátkem prosince. Bohužel je opak pravdou, ani největší a nejlepší sběratele bohužel nejde nazvat ekology . Kutnohorsko - Pytle i krabice plné nasbíraných barevných víček „cestují z Kutnohorska po celé České republice. Jejich cílem jsou buď přímo závody na zpracování plastů, nebo přímo rodiny s postiženými malými dětmi , které výměnou za víčka získávají potřebné peníze na léčbu dětských onemocnění. Sbírání víček od PET lahví je v současnosti oblíbený způsob dobročinnosti. Problém je, že to příliš nefunguje.


Mnohem lepší je poslat potřebným rovnou peníze nebo třeba dárcovskou SMS. Asi jste již nějakou výzvu na sběr víček od PET láhví slyšeli, nebo vaše děti už . Víčka hoďte do kontejneru na plasty. Pokud se sběrem víček nemáte mnoho zkušeností, dovolujeme si Vám předat několik užitečných rad pocházejících zejména od našich původců (sběračů).


Pro dosažení většího váhového množství doporučujeme oslovit školy a školky. Spoustu dětí a rodin bude motivovat nejen finanční výtěžek za . Pro rychleji dosaženého váhového množství doporučujeme oslovit školy a školky. Děti , šetřte přírodu, vyhazujte plast jen tam, kam se vyhazovat má, pomáhejte potřebným, ale když chcete pomoct, tak nesbírejte víčka.


Radši si naplňte lahev druhý den vodou a dejte stranou ušetřené peníze. I páťák by si měl umět spočítat, že sbírání víček nedává smysl. Stále více lidí sbírá víčka z PET lahví, aby mohla pomoci těžce nemocným dětem.

Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí. Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci. POZOR STOP PIVNÍCH VÍČEK OD SUDU. Děkujeme Všem moc za pomoc :-) Pokud se rozhodnete pomoci i finančně tak Dominička má ověřenou sbírku u projektu AveVia. Například v pražské Bille na Florenci zatím neplánují, že by se sběrem víček skončili, tam na sebe sbírky pro jednotlivé děti navazují.


Stát hradí léčbu alkoholiků a drogově závislých, ale na léčbu nemocných dětí nepřispívá. Proč sbírat plastová víčka? Co se dále děje s víčky? Sbíraní víček pro nemocné děti už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Báječné prázdniny dětem a pohodovou dovolenou dospělým :-) Krásné léto všem! Luky a Renata :-) Děkujeme za víčka od dětí ze ZŠ a MŠ Bernartice, Přerov , Prostějov, Lutín, Olomouc.


Také děkujeme všem Uličníkům Gym z Prahy a všem dobrým lidem z Bohumína, Ostravy, Bohuňovic. Další svoz víček máme za sebou . Naše firma se zabývá zpracování plastových materiálů obecně, mimo jiné i HD-PE, PP a PS, ze kterých jsou tato víčka vyrobena, a proto nabízíme VŠEM jejich vykoupení za tu nejvyšší aktuální cenu. Než jsme s akcí VÍČKOMÁNIE s HOTTECH s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.