Chleb se susenym drozdim

Recept na vynikající chléb bez zdlouhavého hnětení. Další z receptů na dobrý chléb , tento je dlouze kynutý a připravuje se bez hnětení. Pokud se vracíte například z víkendu a už se Vám nechtělo do obchodu pro pečivo, pak doporučuji vyzkoušet tento recept.


Dobry den, se susenym drozdim jsem jeste nepracovala. Dobrý den, droždí klesnout může, ale po chvíli by se měly začít tvořit bublinky .

Vytvořit tento chléb , je velice jednoduché, navíc je výborný, peču přes den, již žádný chléb ze supermarketu. Aby bylo všem jasno, tak pouze hrnky mouky, někdo dává ale mě vyhovují HRNKY celkem! Tento recept jsem odzkoušela už asi 5x a pokaždé se po něm jen zaprášilo.


Jelikož tmavé chleby máme radši :-) . Už vás někdy napadlo upéct pravý domácí chleba, jehož vůně by se linula po celém domě a oknem ven, až by se kolemjdoucí zastavovali, ale mysleli jste si, že to je příliš velká výzva hodná pouze otrlých hospodyněk? Tak já mám pro vás revoluční řešení v podobě následujícího receptu! Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány.


Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou.

Na mouce uděláme důlek, do něho dáme. Ivanko, chléb vypadá velice dobře. Já musím říct, že se zabývám pečením domácího chleba už dlouho, ale naučila jsem se péct chléb výhradně z kvásku a pouze žitný. Někdy přidám trošku ječné a špaldové mouky, ale bílou nepoužívám vůbec. Pečení z kvásku je sice časově náročnější, ale určitě to stojí . Jasně, pan Cuketka s tímhle receptem na nehnětený a nekváskový chléb původem z New York Times přišel už před čtyřmi roky.


V mezičase se zrodily celé skupiny lidí, ve kterých si navzájem předávají vypěstovaný kvásek, poskytují si rady a pečou doma chléb , takže tenhle recept pravděpodobně pro většinu z vás nebude . Tento chleb vyborne chutna s bylinkovou pomazankou. Postup pečení tohoto chleba je velmi jednoduchý a zvládne ho i naprostý začátečník. Pro přípravu není zapotřebí žitný kvásek, ale po zvládnutí tohoto receptu doporučuji kváskový chleba rozhodně vyzkoušet. Chuťově je tento jednoduchý chléb výborný, můžete se těšit na voňavý bochníček, křupavou . Výsledkem je bílý chléb s krásně křupavou a zvrásněnou kůrkou a dokonale vláčnou střídkou s pěknými očky. Mám to před očima i na jazyku: Cuketkův chléb , cottage, mořská hrubá sůl, pažitka, … a dobré Chardonay.


Já teď po různých pokusech se sušeným droždím dávám přednost čerstvému. Pokud budete péct chléb s většinovým podílem pšeničné mouky, jako základní poměr se v praxi osvědčilo dát 5gramů mouky a 3ml vody. Tento poměr se osvědčuje zhruba až do podílu žitné mouky. A nemusíte se bát upéct si ho v.

Těsto je se zvětšujícím se poměrem . Ještě jste váhali, jestli se v domácích podmínkách pustit do chleba? Cibulový chléb je snadný, rychlý, má křupavou kůrku a chutná výtečně ! Na vymazaném plechu jej necháme kynout po dobu dalších minut a troubu si předehřejeme na 2°C. Teplou vodu, olej nebo sádlo, sůl a hladkou mouku společně s droždím a moukou smícháme a vypracujeme těsto. C) tekutiny si rozmícháme sáček s droždím , přidáme kávovou lžičku cukru a kávovou lžičku bezlepkové mouky, vše rozmícháme a dáme na teplé místo nakynout, až se zdvojnásobí objem a na kvásku se udělají bubliny. Zalezi na tom, jak chcete mit kolac tmavy a hlavne jak chcete mit upecenou drobenku.


Recepty se susenym drozdim cesnekovy chleb Ingredience 5g hladke mouky, balicek suseneho drozdi, 3ml vody, lzice rostlinneho oleje,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.