Levandulový sirup domácí výroba

Levandulový sirup je opravdu výborný. Recept nemá chybičku, navíc je jednoduchý. Už jsem dělala i mátový s meduňkou a šalvějí a je také skvělý. Budu dělat pravidelně a děkuji za . Přiklopíme pokličkou a zahříváme tak dlouho, až je sirup uvnitř horký.


Tím se nám zatáhnou víčka a sirup získá na trvanlivosti.

Jak dlouho sirup vydrží vám . Do hrnce vložíme skořici, omyté citrusy a nakrájené, levanduli jak sušenou tak i čerstvou. Směs přivedeme k varu a. Sirup je krásně voňavý a nejlépe chutná s perlivou vodou a plátkem pomeranče. Vůně i chuť je opravdu lahodná a čistě přírodní. Všem našim hostům moc chutná.


Sušenky jsou krásné na pohle křehké a příjemně sladké. Díky levanduli voní a chutnají jako malé kousky léta. Výroba domácích sirupů není vůbec náročná a výsledek stojí opravdu za to.

Jakmile se vám několikrát povede připravit si vlastní např. Namiešajte si z neho voňavú a osvižujúcu limonadu. Už sa teším ako ho použijem na cupcakes, zmrzlinu alebo len ako osviežujúci letný nápoj s ľadom, chutí výborne. Letos poprvé jsem zkusila vyrobit domácí růžový sirup z levandulí.


A to díky loňské degustaci u Zuzky Morkusovic. Zdravím Vás, Moniko, děkuji za skvělý recept na sirup. Doporučuji sehnat si opravdu kvalitní květy nebo použít vaši domácí sušenou levanduli z léta. Sušené byliny vydrží dobře skladované v temnu a suchu tak půl roku. To máte celou zimu na vaření sirupů ! Třeba se vám budou hodit jako milý vánoční dárek.


A jako bonus vám posílám ještě recept na domácí. Připravte si chutný domácí sirup z bylinek, fialek či levandule. Podobně si lze připravit báječný sirup v podstatě ze všeho, z čeho vaříte čaj, přidáváte to do jídla či jinak konzumujete.


Výborným ovocem na výrobu sirupu je červený i černý rybíz, borůvky, maliny či ostružiny. Budete-li vařit sirup z výhonků. V jedné restauraci na Rokycansku si vyrábějí levandulový s medem, který je velmi lahodný.


Celý týždeň sa mi po kuchyni rozvoniavala moja milovaná levanduľa Šperkovala som náš rodinný recept na levanduľový sirup. A včera to klaplo :) Je mimoriadne jemný a podmanivý, zbavený horkosti levanduľovej silice.

Pridala som mätu, limetku, ošetrila ho iba o pasterizáciu, čiže vitamíny zachované . Ze sirupu se dá v mžiku vykouzlit skvělá domácí limonáda. Doplněná plátkem citronu v parném létě krásně osvěží. Sirup má široké použítí : při výrobě domácích džemů ( v kombinaci s višněmi je neodolatelný ), k výrobě levandulové zmrzliny, dochucení palačinek a cereálních kaší, při pečení bábovky a . Veľmi obľúbený je aj osviežujúci levanduľový sirup , ktorý si môžete doma pripraviť podľa tohto jednoduchého receptu.


Domácí sirupy přijdou k chuti jak v horkém létě, tak v zimě - to mají přímo zázračně léčivé účinky. Sirup uvítáte na uklidnění, při nespavosti či při bolestech hlavy a navíc i skvěle chutná. Zkoukla jsem několik receptů s různým množstvím levandule - od.


Nazbierané levanduľové kvietky zalejeme prevarenou a trochu vychladnutou vodou. Necháme lúhovať prikryté hodín. Zlejeme, rozmiešame cukor (môže byť trstinový tmavý, ale potom je výsledná farba sirupu hnedá) a dáme variť. Tesne pred varom pridáme kyselinu citrónovú a už je len a len na vás, . Moc ráda bych otevřela novou kapitolu květinových radovánek a začneme s levandulovým sirupem se sodovkou.


Na sirup budete potřebovat:. Domácí šampaňské z bezových květů, Domácí osvěžující limonáda. Je naprosto úžasná, díky za skvělý recept ! Výrazně aromatický sirup na přípravu domácích limonád si zamilujete.


Má krásně narůžovělou barvu a nezaměnitelnou chuť i vůni. Nejen, že výborně chutná, ale navíc ho lze využít i na uklidnění, při nespavosti či při bolestech hlavy. Sirup ale stačí naředit s vodou, přidat citron a le levanduli či mátu na ozdobu a můžete . Obľúbenú rastlinku s prekrásnymi fialovými kvetmi môžete využiť nielen ako dekoráciu, ale poslúži vám aj na posilnenie zdravia a krásy. Vyskúšajte recept na voňavý sirup !

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.