Jak rozdělat buben pračky

Jednoduchý a podrobný návod a postup jak připravit pračku AEG na výměnu ložiska. Další informace naleznete. Demontáž bubnu pračky AEG - Duration: 8:06.


VÝMĚNA LOŽISEK v PRAČCE s. Do naší pračky Zanussi se nám za buben dostala kostice a nevíme jak jí dostat ven. Známá si ho volala na opravu a jelikož tam byla jen nějaká prkotinka, byť musel všechno rozebrat , tak si řekl jen za cestu.

Zkuste -je tam fůra návodů a kupodivu i na plastový buben (je potřeba jej znovu slepit a utěsnit silikonem). Podobnou opravu jsem letos dělal. Pračku odstrojit, vyndat buben a rozebrat ho na dvě poloviny. PLechový jde snadno, je sešroubovaný. Včera se nám během praní dostala drátěná kostice z podprsenky dovnitř za buben pračky a teď o nej drhne.


Jsem v tomto směru laik, proto prosím o radu jak se dovnitř dostat a drát z pračky vyndat. Není to odpověď, jak rozebrat buben , ale jak tomu předcházet. Jakmile plastovou vanu rozřízneme máme následně přístup k ložisku, které leze vyměnit.

Opravu ložisek opravdu nelze provést jiným způsobem. Jako první přestavujeme podrobný návod přípravy pračky AEG a Whirlpool. Video návod s detailním komentářem popisuje demontáž pracího bubnu. Na výměnu ložisek poskytujeme záruku let. Nemusíte platit vysoké výdaje za koupi nové pračky.


Jedná se o jednu z nejnákladnějších oprav, ale s námi ušetříte maximum. Otestovali jsme na vytížených pračkách ve firmách . Tentokrát náročná výměna ložisek v bubnu , pračka dělala hrozný kravál… Výměna ložisek je asi nejnáročnější oprava praček všeobecně. Musíte skoro kompletně rozebrat celou pračku , abyste se dal vyjmout buben. Tady přichází první rozčarování. Pokud máte novější pračku , tak plastový obal bubnu se již . Rozbitá pračka je nepříjemnou záležitostí.


Zpravidla si s ní nedokáží poradit ani šikovní kutilové. Nejhorší je situace, kdy se zcela utrhne buben pračky. Pakliže jde o opravu náboje pračky s předním plněním, . Přeci tu pračku museli nějak poskládat, tak musí jít opačným způsobem rozdělat.


Jak vytáhnout kostici z pračky.

Jestli ale jenom leží někde na dně pod bubnem, vezmeme třeba tenkou pletací jehlici nebo drát a přes dirky v bubnu pračky touto jehlicí posuneme kostici tak,. Ještě štěstí, že to byl manželův nápad je prát. Při odstřeďování by se odstředivou silou lepený buben roztrhl.


Odstředivá síla je tím větší, čím jsou větší otáčky, průměr bubnu a také hmotnost náplně na obvodu bubnu. A to by žádné lepení asi neudrželo. Musíš rozebrat prakticky celou pračku , originál domečky s ložisky - to už jsem taky zapomněl - buď už nešly sehnat nebo stály moc peněz, jsem nakonec vyndal ven a. Já jsem měl buben z plechu s gumovým těsněním a když jsem to dával dohromady, tak jsem se to snažil dát všechno do úplně stejný pozice jak to bylo.


Za tu dobu je nový buben (dní po záruce upadla hřídel),vymlátilo se čerpadlo, shořel programátor, pračka má špatný izolační stav. INDESIT inovoval , buben se nedá vratně rozdělat (nevratně to šlo) a k ložisku (k druhému od řemenice ) se člověk nedostane natož ke guferu. Přišel autorizovaný opravář Whirlpool, za deset minut práce si vzal 7Kč a řekl nám, že pračka vyžaduje opravu bubnu a čehosi dalšího za dalších 7. Jelikož jsem si ho už měnil doma u svojí pračky LG tak jsem už věděl jak na to. Dvouletá holčička zůstala chvíli bez dozoru v koupelně. Zřejmě ji zaujala pračka , kterou maminka často používala.


Tak dlouho přístroj zkoumala, až uvízla v jejím bubnu a nedokázala se dostat ven. Stalo se a poté byla v pračce pořád voda, až tolik, že byla vidět v bubnu. Zbytek závad opravovat by podle něj neměl cenu, dle jeho slov musel bych to rozdělat , stálo by to tisíce, trvalo by to hodiny a ještě bych tam něco urazil a bylo by po.


U těch starých jako Romo pak většinou prorezaví buben (dnes bývá plastový).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.