Trubičky se sněhem

Pravé trubičky plněné bílkovým sněhem tak, jak je znáte z cukrárny. Mar Po částech těsto rozvalujeme a rádýlkem nařežeme na proužky cca 5cm široké, namotáme na plechové trubičky ( používám ty velké), potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca při 180°C dozlatova. Horké sejmeme a necháme úplně vychladnout.


Máslové těsto:z mouky a másla rychle rukou vypracujeme těsto a zformujeme do tvaru cihly, kterou odložíme na studené místo, po dobu než. Ze tří bílků vyšlehejte tuhý sníh , do kterého postupně všlehejte zbylých 1g cukru, a pak také horký cukrový rozvar.

Krok 2: Listové těsto rozdělte. Proužky natáčíme na formičky trubiček a pokládáme na plech. Potřeme trubičky žloutkem a pečeme na 180° až začnou zlátnout. Po upečení jemně sundáme z trubiček a necháme vychladnout.


Sníh : Bílek šleháme ve vodní lázni , přidáme cukr. S těstem se pracuje luxusně. Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto , které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole.


Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když celé trubičky postoje v chladničce jeden den, tak je to doslova nebíčko v tlamičce.

Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice. Já ho připravuji obvykle den předem.


Trubičky si před prvním návinem pomažte tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Asi minutu před koncem šlehání přidáme do sněhu citronovou šťávu (nebo citronku). Sníh dáme do pytlíku se širokou špičkou a můžeme plnit kremrole.


Toto množství sněhu je na cca klasických trubiček. Upéct šamrole - trubičky z listového těsta plněné sněhem není vůbec těžké. Feb Když šlehám sníh do trubiček , vždycky vypadá dobře, naplním trubičky , ale po nějaké době, třeba druhý den, z něj začne vytékat cukrový sirup a sníh v trubičce se začne smrskávat na tenkou žížalku.


Pokud nevíte jak na to nabízíme Vám. Dělám sníh s vařeným cukerným sirupem, zkouším drátěným očkem, mám poprskaný celý sporák, vylétá . Potom je navineme kolem plechových trubiček, které jsme před tím namoči. Mar Synonymem cukrárny jsou alespoň pro mě právě zasněžené kremrole.


Vždyť nejedna cukrárna se jmenuje U Kremrolky. Byla jsem zvědavá, jak složitá je příprava kremrolí.

Ale v cukrárně Amarilis mě převezli – je to jednoduchá trubička z listového těsta plněná krémem z cukrového rozvaru a vyšlehaných . Uložte si trubičky plněné sněhem do svého jídelníčku zdarma. Když kremrole vychladnou, opatrně z nich vyndám trubičky. Mezitím si připravím krém. V míse šlehám bílky se špetkou soli a postupně přidávám krupicový cukr. Když jsou bílky skoro ušlehané, přendám mísu se sněhem nad vodní lázeň.


Pokračuju ve šlehání, až je sníh krásně lesklý a tuhý. Vychladlý krém přendám do . Sep Těsto vyválíme silné asi – mm, nařežeme pruhy, které namotáme na tukem potřené trubičky. Pečeme v předehřáté troubě na 2st. V misce a nad párou , začneme šlehat bílek s octem a jakmile bude bílek trochu našlehaný, začneme přišlehávat cukr a šleháme a šleháme. Cesto: múku, smotanu a heru zmiesime na hladké cesto.


Odložíme prikryté potravinárskou fóliou do chladu na hodín. Kovové trubičky potrieme maslom alebo olejom a obtočíme pásikmi . Bílkový sníh ušleháme z vaječných bílků. Postupně do nich přidáváme nejprve krupicový a pak moučkový cukr.


Když je sníh téměř tuhý, přidáme lžíci octa a šleháme do úplného zhoustnutí. Správně ušlehaný sníh se vytahuje do . Sníh je krásně pevný, neteče a je příjemně ochucený jablíčky. Před podáním trubičky pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.